Bauunternehmen Baufirma Salzburg Trockenbau Salzburg Trockenbau Unternehmen Salzburg Spengler Salzburg Aussenputz Salzburg Fliesenleger Salzburg Innenputz Salzburg Schlosser Salzburg
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zadnje dodani:
Zele Lipovača postaje otac u 62. godini života
Legendarni gitarist i jedan od osnivača popularne grupe Divlje jagode, Sead Zele Lipovača, postat će otac u 62. godini života.
Zanimanje: Kćerkica na putu
Kategorija: Krajina
Zvizdić pozdravio odluku Ustavnog suda BiH o vojnoj imovini
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić pozdravio je Odluku Ustavnog suda BiH kojom je kao neosnovana odbijena apelacija entiteta Republika Srpska u vezi sa vojnim objektom "Veliki Žep" kod Han Pijeska.
Zanimanje: Veliki Žep
Kategorija: BiH
Zgrada Krajinaputeva na Bedemu 11. put ide na javnu licitaciju
U Bihaću će odlukom Odbora povjerilaca i stečajnog upravnika dioničarskog društva „Krajinaputevi u stečaju“ 23. avgusta 11. put pokušati na javnoj licitaciji prodati upravnu zgradu ove nekada respektabilne firme.
Zanimanje: BIHAĆ
Kategorija: Krajina
Zbog pisanja o FUP-u i Lukaču agencija Patria izložena prijetnjama i pritiscima
Novinska agencija Patria i novinari ove medijske kuće posljednjih nekoliko dana našli su se na udaru skrivenih i stvarnih likova poznatih i iz rubrika crne hronike od kojih su upućene najgnusnije prijetnje i psovke.
Zanimanje: UGROŽENA SLOBODA MEDIJA
Kategorija: BiH
Zbog višemilionskog duga bihaćke bolnice medicinari će volontirati u domovima zdravlja
Višemilionski dug KB „DR. Irfan Ljubijankić“, gomilan godinama, odrazio se i na voloterski staž medicinskog kadra u ovoj ustavnovi. Samo ove godine podneseno je 150 zahtjeva kojima se, u nedostatku sredstava, ne može udovoljiti. Na teret Kantonalne bolnice niko neće biti primljen, kategoričan je direktor Smail Dervišević. U iznalaženju rješenja okrenuti su Vladi USK koja bi osigurala neophodne uslove za nesmetano izvođenje voloterskog staža. Odluka je mlade ljude, spremne na dokazivanje i rad, preusmjeriti na rad u domove zdravlja.
Zanimanje: 150 zahtjeva samo ove godine
Kategorija: Krajina
Zastrašujuće otkriće: Na Antarktiku pronađen 91 vulkan
Naučnici su otkrili najveću vulkansku regiju na svijetu i to dva kilometra ispod površine vječnog leda na zapadu Antarktika.
Zanimanje: Naučnici zabrinuti
Kategorija: Magazin
Zakon tržišta ili dolazak otpada: Da li će u BiH pojeftiniti polovni dizelaši
Sudbina automobila s dizelskim motorima je tema koja ovih dana zaokuplja pažnju javnosti u razvijenim zemljama. Neke zemlje objavljuju datume zabrane dizelaša, druge planiraju konkretne poteze u cilju smanjenja emisije štetnih gasova.
Zanimanje: U žiži
Kategorija: BiH
Žena pokušala poslati bebu umotanu u plastičnu kesu u sirotište
Dvadesetčetverogodišnja žena iz Fuzhou, Kine, nalazi se pod policijskom istragom jer je pokušala poštom poslati svoje novorođenče u sirotište.
Zanimanje: Kina
Kategorija: Svijet
Zabava bez granica: Svjetsko tamičenje za pse koji surfaju
Psi surferi ovoga su vikenda, u pratnji vlasnika, odmjerili snage u američkom mjestu Pacifica pokraj San Francisca na drugom svjetskom psećem surferskom takmičenju.
Kategorija: Zabava
Zatvor za nacističkog knjigovođu kao jasan znak da se zločin ne isplati
Više od dvadeset godina nakon završetka rata u BiH, još uvijek veliki broj ratnih zločinaca nije izveden pred lice pravde, a s obzirom na (ne)efikasnost rada naših pravosudnih institucija, sasvim je izvjesno da mnogi od njih neće ni dočekati podizanje optužnica i izricanje presuda.
Zanimanje: PRAVDA JE SPORA ALI DOSTIŽNA
Kategorija: Svijet