Pizza bestellen Graz Lieferservice Graz
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zadnje dodani:
Zemaljski muzej BiH još uvijek duguje preko milion KM
Pojedine institucije kulture u BiH još uvijek se nalaze u nezavidnom finansijskom položaju, a jedna od tih je i Zemaljski muzej BiH.
Zanimanje: Finansiranje nesigurno
Kategorija: BiH
Zubari u BiH i Srbiji tri puta jeftiniji nego u Hrvatskoj
Usluge stomatologa u Srbiji i BiH su tri puta jeftinije nego u Hrvatskoj, a za veće zahvate koji traju sedmicu ili dvije, većina stomatoloških ordinacija u Novom Sadu će osigurati hranu i smještaj ljudima koji dolaze iz inostranstva.
Zanimanje: BiH i Srbija najjeftinije u regionu
Kategorija: Magazin
Zaslužuju li Krajišnici bolje putne komunikacije: Gradi se brza cesta Bihać-Cazin-Velika Kladuša?
Posljenjih mjeseci aktuleizirana je priča o saobraćanoj povezanosti USK sa centralnim dijelovima države, ali i unutar samog Kantona.
Zanimanje: Strategija iz 1996?
Kategorija: Krajina
Za Ginisovog rekorda: U Tuzli napravljen najveći burek na svijetu
Tuzlom se danas širi miris bureka i ćevapa. Hiljade građana okupilo se na Trgu slobode, gdje se pokušava oboriti Ginisov rekord u pravljenju najvećeg bureka na svijetu, koji je pripreman u tepsiji prečnika šest metara, javlja Anadolu Agency (AA).
Zanimanje: težak oko 650 kilograma
Kategorija: BiH
Zašto se mačke kriju tamo gdje ne mogu da stanu?
Poznato je da mačke veoma vole da se penju na različite predmete koji im, kako se čini, uopšte ne odgovaraju: male kutije, posude za hranu, šerpe, korpe, lonce i druga mjesta sa ograničenim prostorom.
Zanimanje: If It Fits I Sits
Kategorija: Magazin
Zbog ove fotografije na Rodosu zabranili vjenčanja strancima
Matthew Lunn i njegova zaručnica Carly vjenčali su se u Grčkoj, no da ostanu zapamćeni u toj državi, ali i šire potrudila se rodbina koja je insistirala na jednoj “šaljivoj fotografiji”…
Zanimanje: Najavljena tužba
Kategorija: Magazin
Započeli radovi na izgradnji džamije u Pećigradu
Džemat Pećigrad, kojem pripadaju sela i zaseoci Stari Grad, Buljubašići, Pećka Brda, Mujakići, Rošići, Ćatići, Donja i Gornja Lučka, Krivaja, Crna Gora i Močila, smješten je na magistralnom putu Cazin – Velika Kladuša, 17 km sjeverno od Cazina
Zanimanje: Munara visoka 70 metara
Kategorija: Krajina
Zašto je malo prijavljenih slučajeva korupcije u BiH?
Službenici u institucijama BiH, koji su prijavili korupciju, bili su izloženi mobingu i suspenziji. Koliko je zaštita (ne)efikasna? O tome govori Emina Bećirović, koja je radila Monitoring bh. Zakona o zaštiti prijavljivača, piše Deutsche Welle.
Zanimanje: (Ne)efikasna zaštita
Kategorija: BiH
Zavidovići: Tuča dva maloljetnika, jedna osoba uhapšena
U ulici Mehmeda Saphe u Zavidovićima sinoć oko 18.20 sati zabilježeno je narušavanje javnog reda i mira u kojem su učestvovala dva maloljetna lica.
Zanimanje: Lakše tjelesne povrede
Kategorija: BiH
Žena u Fojnici skočila sa drugog sprata zgrade, preminula u bolnici
Od povreda zadobivenih padom s drugog sprata zgrade, preminula je štićenica Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidna osoba Bakovići, općina Fojnica.
Zanimanje: Samoubistvo u Fojnici
Kategorija: BiH