A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zadnje dodani:
Za državljanstvo Austrije potreban boravak od 10 godina, a počinju se naplaćivati zahtjevi za azil
Azilantima u Austriji ubuduće će biti oduzimano 840 eura koji će biti upotrijebljen za namirivanje troškova procesa obrade zahtjeva za azil, a biće im provjeravani i mobilni telefoni, odnosno rute kojima su došli u ovu zemlju.
Zanimanje: Velike promjene
Kategorija: Svijet
Zastupnik u Skupštini KS Goran Akšamija pristupio stranci Narod i pravda
Goran Akšamija, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo (KS), bivši član Demokratske fronte i kratko Nezavisnog bloka od jučer je član novoformiranog političkog pokreta Narod i pravda koji je osnovao bivši premijer KS Elmedin Konaković.
Zanimanje: Novi članovi
Kategorija: BiH
Za vikend ćemo uživati u sunčanom vremenu i temperaturama do 27 stepeni
U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, s maksimalnom temperaturom do 23 stepena, a na jugu 27. Slično vrijeme očekuje nas i u petak, a oblaci će nestati već za vikend kada ćemo uživati u suncu i temperaturama do 27 stepeni.
Zanimanje: Idealno vrijeme
Kategorija: BiH
Za uočene netačnosti u imovinskim kartonima političara niko nije nadležan
Centralna izborna komisija (CIK) BiH objavila je izjave o imovinskom stanju izabranih dužnosnika, koje se u velikom broju slučajeva nisu poklopile sa stvarnim imovinskim stanjem tih političkih dužnosnika. Iz ove institucije nadležne za provođenje izbora u BiH su nam kazali da nisu odgovorni za tačnost podataka unesenih u obrascu.
Zanimanje: CIK nije odgovoran
Kategorija: BiH
Zvizdić o izvještaju EK: Postignut je ipak određeni napredak na evropskom putu
Privremeni izvještaj Evropske komisije o Bosni i Hercegovini potvrdio je, prema riječima predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića, da je postignut napredak u odnosu na prethodno razdoblje, ali da je ponovo konstatirano da su političke opstrukcije usporile provođenje neophodnih reformi.
Zanimanje: Reakcija iz VM
Kategorija: BiH
Zvizdić na Samitu u Skoplju: Digitalizacija je velika prilika za zemlje regije
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić prisustvovao je danas u Skoplju Digitalnom samitu o temi Integracija šest zapadnobalkanskih zemalja na panevropsko digitalno tržište.
Zanimanje: Napredak
Kategorija: BiH
Zastupnica u Skupštini Srbije: Šešelj je ratni zločinac, a ako smije nek meni razbije nos
Zastupnica Demokratske stranke u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov održala je upečatljiv govor na posljednjoj sjednici Skupštine o tome kako Vojislav Šešelj kao osuđeni ratni zločinac po zakonu ne može biti narodni poslanik.
Zanimanje: Dobila prijetnje
Kategorija: Regija
Zbog nesreće obustavljen saobraćaj u sarajevskom naselju Mojmilo
U sarajevskom naselju Mojmilo u ulici Safeta Hadžića večeras oko 20 sati dogodila se saobraćajna nesreća, a još uvijek nema informacija o povrijeđenim osobama.
Zanimanje: Klizava cesta
Kategorija: BiH
Zastupnici Parlamenta FBiH evakuisani iz zgrade, DF-ovci nisu znali da trebaju napustiti zgradu
Pripadnici Federalne uprave policije evakuisali su sve zastupnike iz Zastupničkog doma Parlamenta FBiH nakon incidenta koji se dogodio ispred zgrade ove institucije.
Zanimanje: Poslije incidenta
Kategorija: BiH
Zvizdić čestitao Đukanoviću: U BiH imate iskrenog prijatelja i partnera koji stremi istim ciljevima
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uputio je čestitku novoizabranom predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću.
Zanimanje: Čestitka
Kategorija: BiH