A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zadnje dodani:
Za obnovu skakaonica na Igmanu potrebno je više od milion KM i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa
Iako su i Općina Hadžići i preduzeće ZOI'84 imali puno planova za planinu Igman, konkretno za nove skakaonice ili barem obnovu starih, na ovoj planini ništa se nije promijenilo, a prema onome što nam je rečeno u ZOI-ju, neće se uskoro ni promijeniti, jer još uvijek nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi. Osim toga, za obnovu je potrebno više od milion KM.
Zanimanje: Bez promjena
Kategorija: BiH
Zanat koji izumire: Zatvorena još jedna fotografska radnja u Sarajevu
Ovih dana je prestala s radom još jedna poznata fotografska radnja u Sarajevu - Foto studio MH Hadžić na Baščaršiji. Digitalizacijom i modernizacijom tehnologije izrada fotografija postala je posao koji broji zadnje dane.
Zanimanje: Navike se mijenjaju
Kategorija: Lifestyle
Zvizdić doputovao u Katar, susrest će se s šeikom Al Thanijem
Predsjedavajućeg Zvizdića, koji je u Katar doputovao nakon učešća na globalnoj konferenciji o sigurnosti u Minhenu, svečano je na aerodromu u Dohi dočekala delegacija Katara predvođena ministrom lokalne uprave i okoliša Mohhamedom bin Metabom Al-Rumaihijem.
Zanimanje: Službena posjeta
Kategorija: BiH
Zrinjskom dosuđena dva penala o kojima će se mnogo pričati
U 19. kolu Premijer lige BiH Zrinjski je jučer kao domaćin rezultaton 3:2 savladao GOŠK iz Gabele, a nakon meča u plan su izbili penali koje je dosudio sudija Emir Spahalić iz Mostara.
Zanimanje: Savladali GOŠK
Kategorija: Sport
Za čistiji zrak: Sarajevo dobilo prvu zelenu fasadu
Na uglu ulica Titova i Alije Isakovića u Sarajevu postavljena je prva biljna fasada, a riječ je o ideji vijećnika općine Centar Denisa Challengear. Kompletan projekat je vodila NVO "Opus" u saradnji sa arhitektonskim studijem "Atelier 01".
Zanimanje: Prva u regionu
Kategorija: Lifestyle
Zemljotres jačine 4,4 Richtera pogodio dio Velike Britanije
Zemljotres jačine 4,4 stepena po Richteru pogodio je dio Velike Britanije tačnije Vels i Englesku. Epicentar je bio 20 kilometara sjeveroistočno od Swansea na dubini od 7,4 km.
Zanimanje: Stanovnici uplašeni
Kategorija: Svijet
Zasjeda Skupština Tuzlanskog kantona, na dnevnom redu smjena kantonalne vlade
Na dnevnom redu današnje hitne sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona kao tačka dnevnog reda predložena je smjena Vlade Tuzlanskog kantona na čijem čelu se nalazi Bego Gutić iz SDA.
Zanimanje: Kukić uzvraća udarac
Kategorija: BiH
Zvizdić prisustvuje Minhenskoj sigurnosnoj konferenciji
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić učestvuje od 16. do 18. februara na Minhenskoj sigurnosnoj konferenciji.
Zanimanje: BiH
Kategorija: BiH
Zaharova: Američke optužbe o miješanju u izbore su apsurdne
Navodi Sjedinjenih Država da su se ruski državljani mješali u američke izbore su apsurdni, izjavila je u petak glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova.
Zanimanje: Odgovor na Facebooku
Kategorija: Svijet
Zemljotres jačine 2,7 stepeni pogodio područje Zenice
Zemljotres jačine 2,7 stepeni po Richteru potresao je večeras područje Zenice.
Zanimanje: U blizini Lokvina
Kategorija: BiH