Bauunternehmen Baufirma Salzburg Trockenbau Salzburg Trockenbau Unternehmen Salzburg Spengler Salzburg Aussenputz Salzburg Fliesenleger Salzburg Innenputz Salzburg Schlosser Salzburg
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zadnje dodani:
Vlada USK potpisala memorandum o borbi protiv korupcije
Potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju i saradnji u oblasti prevencije i borbe protiv korupcije, Antikorupcijske mreže u BiH – ACCOUNT , Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije i Vlade USK-a, formalizirana je saradnja potpisnica na realizaciji mjera iz Akcionog plana za provođenje četverogodišnje Strategije za borbu protiv korupcije (2015-2019), usvojene od strane Vijeća ministara 2015.godine.
Zanimanje: BIHAĆ
Kategorija: Krajina
Večeras finale Evropske lige: Ajaxova mladost ili Manchesterovo iskustvo
Nakon što su u vodećim evropskim ligama razriješena pitanja prvaka, sada slijedi i rasplet u evropskim kupovima.
Kategorija: Sport
Više od godinu dana u USK se ne provodi plansko održavanje regionalnih cesta
Više od godinu dana u Unsko-sanskom kantonu se ne provodi plansko održavanje regionalnih cesta. Već duže vrijeme rade se samo interventni manji zahvati na određenim dionicama. I dok građani redovno izdavaju novac u ovu namjenu, voze se po putevima koja odavno vape za rekonstrukcijom. Direkcija Regionalnih cesta ima nekoliko miliona KM na računu, ali Zakon im ne dozvoljava da novac troše dok Nadzorni odbor i Vlada USK ne usvoje Plan i program za 2017. godinu.
Zanimanje: Na računu Direkcije za ceste USK ima nekoliko miliona maraka
Kategorija: Krajina
Velika Kladuša: 85-godišnjem Mehi Kantereviću jedino društvo su mačak i kokoši
Sam, daleko od svih u neuslovnoj kući u jednoj dolini okruženoj šumom u naselju Klupe u velikokladuškoj MZ Podzvizd živi 85-godišnji Mehmed (Meho) Kantarević.
Zanimanje: Živi od 50 maraka socijalne pomoći
Kategorija: Krajina
Vrijeme, putevi i radari na području USK
Jutros je u većem dijelu zemlje pretežno sunčano. Na dijelu centralne i istočne Bosne po kotlini ima niske naoblake.
Zanimanje: U KRAJINI KIŠA
Kategorija: Krajina
Vlada USK garantovala, pa odustala od kupovine zgrade Krajinaputeva!?
Nakon što je Vlada USK putem pisma namjere izrazila želju da kupi upravnu zgradu Krajinaputeva, kako bi je dodijelila Pravnom fakultetu Univerziteta u Bihaću, do toga izgleda da ipak neće doći.
Zanimanje: Studenti Prvanog fakulteta neće dobiti novu zgradu
Kategorija: Krajina
Volontiraj na Krajina Film Festivalu
Volonteri su najbitnija slagalica u projektu Krajina Film Festivala. Entuzijazam, “hard-work” i predanost volontera će omogućiti Festivalu da ispuni svoju misiju, te učini doline Une i Sane respektabilnim za sve filmske autore iz regiona i svijeta. Kao značajan dio organizacionog tima Krajina Film Festivala, od volontera se očekuju prijateljsko i profesionalno ponašanje od dana učlanjivanja u veliku porodicu Krajina Film Festivala.
Zanimanje: OTVORENE PRIJAVE
Kategorija: Krajina
Vrijeme, putevi i radari na području USK
Jutros je u većem dijelu Hercegovine, Krajini i zapadnim područjima Bosne pretežno sunčano. U ostalim područjima je pretežno oblačno vrijeme.
Zanimanje: U KRAJINI SUNČANO
Kategorija: Krajina
Vladimir Herljević, autor Djevojke sa Une posjetio Bihać
Autor jednog od simbola grada Bihaća, "Djevojke sa Une" i dva reljefa na bedemu povodom 700. godišnjice postojanja Bihaća, akademski kipar Vladimir Herljević, posjetio je danas gradsku upravu Bihaća. Svoj posjet Bihaću iskoristio je za susret sa predstavnicima gradske uprave, a na prijemu se razgovaralo o dosadašnjem umjetničkom radu jednog od najpoznatijih kipara sa prostora bivše Jugoslavije.
Zanimanje: Veliki je prijatelj grada na Uni
Kategorija: Krajina
Velika Kladuša: Desetogodišnjak čisti cestu da bi zaradio za život
Priča desetogodišnjeg dječaka iz Johovice, naselja u Velikoj Kladuši, koji čisti cestu kako bi zaradio novac za život, rastužila je veliki broj građana ovog bh. grada.
Zanimanje: Velika Kladuša
Kategorija: Krajina