Bauunternehmen Baufirma Salzburg Trockenbau Salzburg Trockenbau Unternehmen Salzburg Spengler Salzburg Aussenputz Salzburg Fliesenleger Salzburg Innenputz Salzburg Schlosser Salzburg
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zadnje dodani:
Više od 50.000 građana RS-a tražilo državljanstvo Srbije
Generalni konzul Srbije u Banjoj Luci Vladimir Nikolić izjavio je da su građani RS-a, odnosno državljani BiH, veoma zainteresirani za državljanstvo Srbije, što potvrđuje podatak da je do sada predato oko 40.000 zahtjeva.
Zanimanje: BiH
Kategorija: BiH
Vijeće ministara nastavilo sa spornom praksom imenovanja vršilaca dužnosti
Vijeće ministara BiH je nastavio sa praksom imenovanja vršilaca dužnosti rukovodilaca institucija iako propisi ne predviđaju jasna pravila za ovu vrstu imenovanja, saopćeno je iz Transparency Internationala u BiH.
Zanimanje: TIBiH
Kategorija: BiH
Vlada USK osigurala besplatne udžbenike za prvačiće i učenike drugog razreda
Ministarstvo obrazovanja Unsko-sanskog kantona obezbijedilo je besplatne udžbenike za djecu prvih i drugih razreda, što će svakako pomoći roditeljima, jer ove godine, knjige su skuplje za prosječno 2 KM.
Zanimanje: 600 prvačića manje u odnosnu na prošlu godinu
Kategorija: Krajina
Vodene čarolije rijeke Une traže zaštitu
O vrijednosti i zaštiti srednjeg toka rijeke Une počelo se razmišljati samim formiranjem ekološkog udruženja Unski smaragdi. Ideja Boška Marjanovića, utemeljitelja ove organizacije pretvorena je kasnije u Nacionalni park Una, koji se brine o zaštiti gornjeg toka rijeke. Jedino je još srednji tok Une, koji se proteže od Bihaća do Bosanske Otoke, ostao bez ikakvog oblika zaštite.
Zanimanje: Brendirati Unu kroz projekat Unaland
Kategorija: Krajina
Važna utakmica: Košarkaši BiH večeras u Zenici protiv Švedske
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Zenici dočekuje selekciju Švedske, u četvrtom kolu pretkvalifikacija za svjetsko prvenstvo u Kini.
Zanimanje: Zmajevi
Kategorija: Sport
Veliki asteroid leti prema Zemlji: U oktobru će veoma blizu proći našu planetu
Asteroid velik između 15 i 30 metara pet godina se skrivao u svemiru, a sada znamo da će promašiti Zemlju za 44.000 km. Da mu je Zemlja bila na putu, udar bi bio kao onaj iznad Čeljabinska
Zanimanje: NASA
Kategorija: Magazin
Vlasnik ispraznio bazen nakon što se u njemu okupala žena u burkiniju
Žena koja je bila na odmoru u hotelu blizu francuskog Marseillea, okupala se u burkiniju u tamošnjem bazenu, dobila je račun za njegovo čišćenje.
Zanimanje: Francuska
Kategorija: Svijet
Vučić dolazi u Sarajevo
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prihvatiz će poziv da posjeti Sarajevo do kraja ovog mjeseca, a Zagreb do kraja godine, potvrđeno je Sputnjiku.
Zanimanje: Predsjednik Srbije
Kategorija: BiH
Veliki napredak Džumhura na ATP listi nakon Los Cabosa
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur odigrao je odličan turnir u meksičkom Los Cabosu, a na kraju je poražen u polufinalu od Amerikanca Sama Querryja.
Zanimanje: ATP
Kategorija: Sport
Vozački u Krajini su skuplji, jer novac ide u budžet
Nakon kraće upozoravajuće obustave rada članova ispitne komisije, polaganje vozačkih ispita u USK-u će se nastaviti po utvrđenim terminima, potvrđeno je jučer u Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta ovog kantona. Regulisane su isplate primanja članova ove komisije koji djeluju pod okriljem Ministarstva, a zaostala primanja bila su i razlog obustave rada.
Zanimanje: Naopake postavke
Kategorija: Krajina