A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zadnje dodani:
VAR sistem će na SP u Rusiji biti prikazivan na velikim ekranima na stadionima
FIFA je danas donijela odluku da će VAR sistem na Svjetskom prvenstvu u Rusiji biti prikazivan na velikim ekranima na stadionima.
Zanimanje: Odluka FIFA-e
Kategorija: Sport
Vatra progutala krov kuće u zeničkom naselju Blatuša
U zeničkom naselju Blatuša u poslijepodnevnim satima došlo je do požara na kući u kojem nema povrijeđenih osoba, a vatra je nanijela veliku materijalnu štetu na objektu.
Zanimanje: Nepoznat uzrok
Kategorija: BiH
Vlada RS-a utvrdila izmjene entitetskog Izbornog zakona
Vlada Republike Srpske utvrdila je danas izmjene Izbornog zakona RS-a, koje će se u formu prijedloga razmatrati po hitnom postupku.
Zanimanje: Po hitnom postupku
Kategorija: BiH
VSTV imenovao nosioce pravosudnih funkcija u BiH
Visoko sudačko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je, tokom drugog dana sjednice koja se održava 18. i 19. aprila 2018. godine u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju nositelja pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.
Zanimanje: Od 1.maja
Kategorija: BiH
Vučić nakon Šešeljevog incidenta: Šta su državni organi Srbije loše uradili?
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras, povodom incidenta u Skupštini Srbije koji je izazvao lider radikala Vojislav Šešelj, da je takvo ponašanje nedopustivo i da kao predsjednik države osuđuje svaku vrstu nasilja i prijetnji.
Zanimanje: Osudio nasilje
Kategorija: Regija
Vlada USK za elementarne potrebe škola obezbijedila 2,5 miliona maraka
Planiranjem Budžeta za tekuću 2018. godinu, Vlada USK izdvojila je sredstva za rekonstrukciju, izgradnju i završetak školskih objekata. Visina izdvojenih sredstava je oko 2 miliona i 481 hiljada maraka. Većina škola je obuhvaćena ovim sredstvima zavisno od potrebe, a ona se, kako smo saznali u Ministarstvu obrazovanja nalaze na kodovima škola, i već se mogu koristiti za planiranu namjenu.
Zanimanje: sredstva za rekonstrukciju, izgradnju i završetak školskih objekata
Kategorija: Krajina
Volkswagen pripremio odgovor na najsnažniju X-Klasu
Najsnažniji VW Amarok pokreće trolitarski turbodizelski V6 motor koji sada raspolaže sa 258 konjskih snaga i 580 Nm najvećeg obrtnog momenta.
Zanimanje: Još više snage
Kategorija: AutoMoto
Vidal odlomio komadić kosti koji će mu biti uklonjen artroskopskim zahvatom
Čileanski veznjak Arturo Vidal devet dana prije prvog polufinalnog meča Lige prvaka između Bayerna i Real Madrida morat će na operativni zahvat na koljenu i upitno je hoće li moći pomoći ekipi u borbi za finale elitnog evropskog klupskog takmičenja.
Zanimanje: Upitan za Real
Kategorija: Sport
Vijeće ministara BiH utvrdilo uspostavljanje GP Bratunac
Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog sporazuma između Vijeća ministara i Vlade Republike Srbije o graničnim prijelazima, kojim se jača saradnja, olakšava prelazak zajedničke državne granice i uspostavlja efikasniji sistem njene kontrole.
Zanimanje: BiH - Srbija
Kategorija: BiH
Više od 200 miliona jaja povučeno u SAD-u zbog salmonele
Više od 200 miliona jaja koja su prodana u devet američkih država moralo je biti povučeno zbog straha da su zaražena slamonelom.
Zanimanje: Zaražene 22 osobe
Kategorija: Svijet