A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zadnje dodani:
U kosovskom parlamentu četvrti put bačen suzavac
Po četvrti put aktiviran je suzavac u dvorani Skupštine Kosova pred nastavak sjednice o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom, javlja RTK.
Zanimanje: Nova pauza
Kategorija: Regija
U Londonu postavljena klupa koja upija smog
U Londonu su postavljene CityTree klupe koje služe i kao filteri koji upijaju zagađenja iz zraka.
Zanimanje: CityTree
Kategorija: Lifestyle
U 2017. u BiH 1.021.120 registrovanih drumskih motornih vozila
Po novim podacima BIHAMK-a, u protekloj 2017. godini u Bosni i Hercegovini je ukupno bilo registrovanih 1.021.120 drumskih motorna vozila, što u odnosu na 2016. predstavlja povećanje od 30.390 vozila, odnosno za 3,07 posto.
Zanimanje: BIHAMK
Kategorija: BiH
Učenici Centra "Vladimir Nazor" priredbom poručuju da trebaju podršku
Povodom obilježavanja Svjetskog dana osoba s Down sindromom, korisnici i uposlenici Javne ustanove Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju "Vladimir Nazor" danas su upriličili prigodni program, kako bi i na ovaj način skrenuli pažnju javnosti i nadležnih institucija na važnost kontinuirane podrške osobama sa ovim sindromom.
Zanimanje: Obilježili svoj dan
Kategorija: BiH
U BiH stalni posao imaju samo dvije osobe s Down sindromom
Prodajnom izložbom i promocijom slikovnice "Moj brat i ja", spisateljice Sonje Jurić, Udruga za Down sindrom iz Mostara obilježila je u srijedu Svjetski dan osoba s Down sindromom.
Zanimanje: BiH
Kategorija: BiH
USK: Turizam u iščekivanju turista,ali i turističkih zajednica
Danas je u Bihaću organiziralo sastanak sa predstavnicima lokalnih zajednica o implementaciji Kantonalnog zakona o turizmu, s ciljem što bolje pripreme za nadolazeću turitičku sezonu. Tri lokalne zajednice su osnovale svoje turističke zajednice, međutim problemi su nastali oko njihove registracije. Uz to, upućene su određene kritike na visinu kriterija za poziciju direktora turističkih zajednica, jer, kako je rečeno, nema kadrova koji ih ispunjavaju. Još uvijek nije osnovana ni Kantonalna turistička zajednica.
Zanimanje: nadolazeća turistička sezona
Kategorija: Krajina
Union banci odobren kredit od 10 miliona KM za rješavanje stambenih pitanja mladih
Vlada Federacije BiH je, na današnjoj hitnoj sjednici u Sarajevu, Union banci d.d. Sarajevo odobrila kredit iz sredstava po subordiniranim uslovima iz sredstava utvrđenih Budžetom FBiH za 2018. godinu - "Ostala domaća pozajmljivanja", u iznosu od 10.000.000 KM.
Zanimanje: Vlada FBiH
Kategorija: BiH
U Foči uhapšen mladić iz Sarajeva koji je prevozio ilegalne migrante
Policija u Foči uhapsila je jučer O.A. (1995.) iz Sarajeva, koji je prevozio ilegalne migranate. U vozilu ove osobe, koje je jučer zaustavljeno u Miljevini, bila su četiri ilegalna migranta iz Alžira, Libije i Sirije, saopćeno je danas iz Policijske uprave Foča.
Zanimanje: Miljevina
Kategorija: BiH
U Vladi FBiH nastavljeno zapošljavanje po etničkom principu, prednjače SBB i HDZ
U Vladi Federacije Bosne i Hercegovine u proteklom periodu nastavljeno je zapošljavanje državnih službenika po etničkom principu. U ovom mandatu u federalnim ministarstvima zaposleno je 66 državnih službenika, a najviše Bošnjaka i Hrvata, uprkos moratoriju na zapošljavanje.
Zanimanje: Entitet za odabrane
Kategorija: BiH
Uskoro premijera predstave "Hadersfild": Generacijska drama o ljudima koji ne znaju kako dalje
Na redovnom repertoaru Kamernog teatra 55 će od 23. marta biti i predstava "Hadersfild" koju je na daske ove pozorišne kuće, po tekstu Uglješe Šajtinca, postavio Emir Zumbul Kapetanović.
Zanimanje: Kamerni teatar 55
Kategorija: Lifestyle