Bauunternehmen Baufirma Salzburg Trockenbau Salzburg Trockenbau Unternehmen Salzburg Spengler Salzburg Aussenputz Salzburg Fliesenleger Salzburg Innenputz Salzburg Schlosser Salzburg
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zadnje dodani:
Univerzitet u Bihaću: Nakon drugog upisnog roka moguće ukidanje osam odsjeka
Univerzitet u Bihaću nastavio je sa drugim upisnim rokom brucoša u 2017/2018. akademskoj godini. Od ukupno 23 odsjeka prvi upisni rok pokazao je da je upitno osam, dok petnaest ispunjava postotak. Drugi upisni rok odlučit će tako o opstanaku određenog broja odsjeka.
Zanimanje: Daleko ispod normi
Kategorija: Krajina
USK: Metar ogrjevnog drveta 70, a tona peleta 300 maraka
Budući da se bliži jesen i vrijeme nabavke ogrjeva, građani su se već dali u potragu za ogrjevnim drvetom i peletom kako ove zime ne bi boravili u hladnim stanovima.
Zanimanje: Penzionerima na rate
Kategorija: Krajina
Uništava li FUP iznutra: Lukač smanjio godišnju obuku specijalaca
Dok se čeka konačna odluka Policijskog odbora o žalbama oštećenih kandidata na konkursu za prijem u Specijalnu jedinicu Federalne uprave policije otvaraju se i brojna druga pitanja. Inače, članovi Policijskog odbora su Nurudin Hafizović i Mirko Kuprešaković iz FUP-a i Rijada Halilović (F MUP). Isti ovaj odbor je odlučivao o žalbama na prošlom konkursu na kojem je Dragan Lukač također sa liste najuspješnijih kandidata skinuo nekoliko Bošnjaka, a umjesto njih stavio daleko lošije rangirane kandidate. Iako je taj konkurs na kraju poništen, Lukača to nije spriječilo da ove godine ponovi isti skandal.
Zanimanje: SAMOVOLJA DIREKTORA PENZIONERA
Kategorija: BiH
Unska pruga godinama čeka nove lokomotive, uz nju su i obrisi 'Savkine autoceste'
Kazaljke su se na kninskom kolodvoru preklopile na broju 12, prestala je narodna muzika i stalo je kolo, a pet tisuća ljudi je utihnulo. Mašinista Ivan Turkalj ispustio je paru, zamašnjak je okrenuo prvi krug i “Garavuša”, sa slikom druga Tita naprijed, prošla je ispod slavoluka i probila brižno pripremljenu vrpcu. U vagonima su bili sekretari i generali, na stanicama ih je dočekivala i ispraćala razdragana masa sve do Bihaća. Bila je to prva radna pobjeda na kninskom području nakon oslobođenja. Na Božić, koji te 1948. godine tamo dakako nitko nije slavio, otvorena je tako Unska pruga, odnosno njezina najvažnija dionica Knin - Bihać dugačka 112 kilometara. Preko Bosanskog Novog (danas Novog Grada) i Sunje postat će najvažnija i najbrža poveznica Zagreba i Splita, sve do Domovinskog rata. Teško je reći je li bila značajnija za Hrvatsku ili za BiH, kada je bila jedna od najvažnijih za čitavu bivšu državu, otvarajući sjeverozapadnoj Bosni more i povezujući luke Split, Šibenik i Zadar sa srednjom Europom, prevozeći pritom milijun putnika i četiri milijuna tona robe godišnje.
Zanimanje: Zbog Jugoslavije nastala, pa njenim raspadom nestala
Kategorija: Krajina
UEFA će klubovima podijeliti više od 1,7 milijardi eura
Europska nogometna federacija UEFA će samo klubovima u Ligi prvaka podijeliti ukupno više od 1,3 miliarde eura za sezonu 2017./18., objavljano je na službenoj stranici krovnog europskog saveza.
Zanimanje: Svaki klub 12 miliona
Kategorija: Sport
USK: Penzioneri u septembru izlaze na ulice!?
Sve su izvjesniji protesti penzionera u Federaciji. Savezi i udruženja penzionera obavljaju posljednje pripreme kako bi 14 . septembra u Sarajevo došlo što više njihovih članova i ukazalo vlastima na težak položaj. Posebno ih je razljutio potez Federalne vlade koja je, umjesto da traži kompromisno rješenje, energično odbila zahtjev penzionera o povećanju penzija.
Zanimanje: Traže povećanje svih penzija za 10%
Kategorija: Krajina
Upozorenje: Isključenje vode Kantonalnoj bolnici na sat vremena zbog dugovanja
Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću će na sat vremena biti isključena voda zbog velikih dugovanja prema JP Vodovod Bihać, potvrdio je za Klix.ba direktor preduzeća Damir Felić.
Zanimanje: Bihać
Kategorija: Krajina
Udruženje poljoprivrednika: Izvjesno poskupljenje mesa u FBiH
Kiša koja je proteklih dana padala u BiH, kao i nešto niže temperature nemaju nikakve svrhe, odnosno neće niti mogu ublažiti štete nastale u poljoprivredi, rekao je Nedžad Bićo, predsjednik Udruženja poljoprivrednika FBiH.
Zanimanje: Suša ostavila posljedice
Kategorija: BiH
U Kolumbiji i zvanično okončan rat koji je trajao 52 godine
Vlasti Kolumbije saopćile su da je okončan građanski rat koji je u toj zemlji trajao 52 godine.
Zanimanje: Uz pregovore
Kategorija: Svijet
Ustavni sud presudio za Han Pijesak: BiH korak bliže NATO-u
Pravobranilaštvo RS uložilo je u septembru 2016. apelaciju Ustavnom sudu BiH i zatražilo odgodu izvršenja odluke Apelacionog vijeća Suda BiH kojom je naloženo da vojna imovina u Han Pijesku (objekat Veliki Žep) bude uknjižena na BiH, piše novinska agencija Patria.
Zanimanje: SARAJEVO
Kategorija: BiH