Bauunternehmen Baufirma Salzburg Trockenbau Salzburg Trockenbau Unternehmen Salzburg Spengler Salzburg Aussenputz Salzburg Fliesenleger Salzburg Innenputz Salzburg Schlosser Salzburg
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zadnje dodani:
Superbaka: Ima 91 godinu i juri 180 km/h (VIDEO)
Malo je reći da Rochelle Simms burno proživljava starost. Najstarija učesnica na MotoAmerici ima 91-godinu, a na trkaćem motociklu ne boji se stazom voziti brzinama većim od 180 km/h.
Kategorija: Lifestyle
Sastanak predstavnika mještana ul. Saliha Mušanovića i Zavoda za prostorno uređenje
Prije nekoliko dana mještani ulice Saliha Mušanovića uputili su protestno pismo, odnosno o peticiju kojom su od rukovodstva JU Zavod za prostorno uređenje i Gradonačelnika zatražili asfaltiranje navedene ulice u kompletnoj širini nakon izvođenja radova na KFW projektu.
Zanimanje: Demanitirani medijski napisi
Kategorija: Krajina
Skupština USK: Priznati diplome i “skinuti” Medicinsku školu u KŠC sa Budžeta
Skupština USK-a na danas održanoj vanrednoj sjednici konačno je uradila određene poteze u vezi sa sudbinom Katoličkog školskog centra u Bihaću. Usvojen je poseban zakon, po hitnom postupku, zahvaljujući kojem će biti verificirane diplome učenika koji su u protekle četiri školske godine pohađali Srednju medicinsku školu u ovoj obrazovnoj ustanovi. Na elaborat o osnivanju Srednje medicinske škole, s obzirom da je prethodno rješenje poništeno početkom ove godine, data je saglasnost uz uslov da osnivač osigura sredstva za njen neometan rad. Uz to, usvojen je i amandman da se nadležnom Tužilaštvu dostavi sva relevantna dokumentacija kako bi se ispitao ovaj slučaj i utvrdila odgovonost za nastalu situaciju.
Zanimanje: Usvojen poseban zakon po hitnom postupku
Kategorija: Krajina
Sunce i duži dani pozitivno utječu na mentalno zdravlje
Istraživači sa američkog univerziteta u Juti ispitivali su kako sunce tokom dana utječe na naše raspoloženje.
Kategorija: Nauka
Šta je na Nürburgringu uradio Camaro ZL1 1LE?
U Chevroleu su ponudili kratki videoisječak u kojem se na stazi Nürburgring Nordschleife čuje strašni V8, a uskoro će biti poznato koliko je Camaro ZL1 1LE brži od Camara ZL1, ali i nekih drugih automobila.
Kategorija: AutoMoto
Snapchat iskeširao 200 miliona dolara za konkurentski startup Zenly
Snapchat je iskeširao 200 miliona dolara za kupovinu konkurentskog francuskog startupa Zenly s kojim će omogućiti korisnicima da prate aktivnosti njihovih prijatelja prema mapi i lokaciji na kojoj se nalaze.
Kategorija: Tehnologija
Šokantna poruka ministrice Čerkez učenicima iz Jajca: Vi ste mehanizmi međunarodne zajednice
Stotine učenika srednje škole u Jajcu kao i njihove kolege iz drugih gradova protestovali su danas ispred zgrade Vlade SBK, zbog nastojanja lokalne politike da u Jajcu osnuje 'dvije škole pod jednim krovom'.
Zanimanje: PROTESTI UČENIKA U TRAVNIKU
Kategorija: BiH
Samo četiri zemlje ukinule vize državljanima BiH u posljednjih sedam godina
Nakon što je Evropska unija u decembru 2010. liberalizirala vizni režim s Bosnom i Hercegovinom, otkad naši državljani mogu do 90 dana putovati, ali ne i raditi u EU-u, to su učinile još samo četiri nove države.
Zanimanje: U neke zemlje ni ministri ne mogu bez viza
Kategorija: BiH
Sanjanin Fajko Malovčić spasio dvije sestre od utapanja!
Nisam nimalo oklijevao, skočio sam u vodu i uspio jednu od njih izvući na obalu. Potom sam se vratio po drugu djevojku, koja je već tonula, zgrabio je za kosu i također dovukao do obale – prisjeća se Malovčić a prenosi lokalna RTV Sana Sanski Most.
Zanimanje: Sanski Most
Kategorija: Krajina
SPC Virus apsolutni pobjednik državnog prvenstva u modernim plesovima
Apsolutni pobjednik dvodnevnog državnog prvenstva u modernim plesovima je klub domaćin, Sportsko – plesni centar Virus sa 21 osvojenom zlatnom medaljom. Osim Virusa, na prvenstvu je učetsvovalo 25 klubova sa oko 800 takmičara. Neke od viđenih koreografija osvojile su plasman na Evropsko i Svjetsko prvenstvo, koja se ove godine odražavaju na Gibraltaru i u Njemačkoj.
Zanimanje: Vladari plesne scene u BiH
Kategorija: Krajina