A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zadnje dodani:
Strogov: Mora postojati razlog da se nekom od Noćnih vukova zabrani ulazak u BiH
Predsjednik Moto-federacije Rusije Jevgenije Strogov izjavio je danas u Banjoj Luci da su začuđeni da je nekim njihovima članovima zabranjen ulazak u Bosnu i Hercegovinu, ali da svaka država ima pravo da nekome otvorili ili zatvori svoju granicu.
Zanimanje: Širenje duhovne veze
Kategorija: BiH
Sarajevo: Požar u devastiranom objektu na Mojmilu
U devastiranom objektu u sarajevskom naselju Mojmilo izbio je požar u kojem srećom nema povrijeđenih osoba.
Zanimanje: Nema povrijeđenih
Kategorija: BiH
Sudovi u RS-u počeli kažnjavati roditelje koji su odbili vakcinisati djecu
Zdravstveni inspektori Republike Srpske podnijeli su protiv četiri roditelja koji su izričito odbili da vakcinišu dijete, zahtjeve za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim sudovima. Jednom roditelju je već izrečena novčana kazna.
Zanimanje: Saslušano 50 ljudi
Kategorija: BiH
Sastanak DF-a i GS-a: Prijedlog ujedinjenja ljevice je mrtav, ali zajednički nastup je imperativ
Današnjem sastanku stranaka ljevice u prostorijama Demokratske fronte (DF) u Sarajevu odazvali su se samo predstavnici Građanskog saveza (GS). Potpredsjednik DF-a Dženan Đonlagić je izjavio kako su iznenađeni te da im je žao što se sastanku nisu odazvali i predstavnici SDP-a i Naše stranke.
Zanimanje: I dalje odlučni
Kategorija: BiH
Sjednica Doma naroda prekinuta zbog Radončićevog odlaska na sud
Nakon usvajanja dnevnog reda i pauze koja je potom uslijedila Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH prekinuo je današnje zasjedanje na prijedlog delegata Fahrudina Radončića (SBB).
Zanimanje: Nastavak sutra
Kategorija: BiH
SDP: Vlada HNK iza sebe ima tri godine nerada i zaslužuje Oscara za netransparentnost
Socijaldemokratska partija BiH održala je konferenciju za medije u Mostaru na kojoj je najviše bilo govora o stanju u sektoru zdravstva, a ponajviše netransparentnost u trošenju novca s kojim bi se mnogi problemi u ovoj oblasti mogli riješiti.
Zanimanje: Kritike opozicije
Kategorija: BiH
Stanje u javnim preduzećima RS-a gore nego ikad
Stanje u javnim preduzećima u Republici Srpskoj (RS) je gore nego ikad, mnoga od njih završavaju u stečaju, nesposobna da izvršavaju svoje osnovne funkcije, kao i da servisiraju svoje tekuće obaveze prema radnicima, budžetu i fondovima te ostalim povjeriocima, tvrdi opozicija.
Zanimanje: Tvrdnje opozicije
Kategorija: BiH
SDP: Saradnja bez jednostranih poteza i uslovljavanja je naša trajna misija
Predsjedništvo Socijaldemokratske partije BiH je donijelo odluku da o prijedlogu za gašenje SDP BiH ne žele čak ni razgovarati, ponovili su u današnjem saopćenju za javnost.
Zanimanje: Jasna poruka
Kategorija: BiH
SDP ne dolazi na današnji sastanak s DF-om, prisustvo potvrdio samo GS
Sastanak stranaka ljevice trebao bi biti održan danas u Sarajevu kako bi se dogovorilo njihovo ujedinjene i zajednički nastup na izborima u oktobru. Generalni sekretar SDP-a Irfan Čengić kazao je za Klix.ba kako oni neće prisustvovati sastanku.
Zanimanje: Ujedinjenje ljevice
Kategorija: BiH
Sarajlija Emir Bašić treći na svijetu u igri PES 2018: Drago mi je što je jedan Bosanac u vrhu
Malo je onih koji danas mogu odoljeti igricama namijenjenim smartphoneima, a izuzetak nije Sarajlija Emir Bašić koji živi u Lisabonu u Portugalu. On igra nogometnu simulaciju Pro Evolution Soccer 2018 te je trenutno treći igrač svijeta. U razgovoru za portal Klix.ba je govorio o svom hobiju i uspjehu koji je napravio.
Zanimanje: Veliki uspjeh
Kategorija: Tehnologija