Najbolji vicevi sa Balkana
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zadnje dodani:
Simpatizeri Liverpoola iz regije se okupili u Sarajevu da bodre "Redse" protiv Reala
Fudbalski klub Liverpool večeras igra svoju osmu finalnu utakmicu u Ligi prvaka nakon 11 godina, a u Sarajevu se večeras okupila veća grupa navijača ovog kluba koji zajedno prate meč Liverpoola i Reala iz Madrida.
Zanimanje: Druženje uz fudbal
Kategorija: Sport
Salah povrijedio rame, sa suzama u očima napustio teren u Kijevu
Egipatski napadač Mohamed Salah morao je već nakon 30 minuta igre napustiti teren Olimpijskog stadiona u Kijevu.
Zanimanje: Peh za Liverpool
Kategorija: Sport
Svečanom akademijom obilježena 26.godišnjica formiranja HVO Regije Bihać
Braniteljska udruženja HVO Bihać i ove godine uz podršku Vlade USK-a, Grada Bihaća i Ministarstva za pitanje branitelja Republike Hrvatske , polaganjem cvijeća i svečanom akademijom obilježila su 26.godišnjicu formiranja HVO Regije Bihać. Ovogodišnja svečana akademija bila je prilika da se predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Grada Bihaća, USK-a i Republike Hrvatske prisjete ratnog puta HVO Regije Bihać, koji je tokom opsade tadašnjeg Bihaćkog okruga u sadejstvu sa jedinicama 5.korpusa Armije R BiH i policije odbranio grad Bihać i stanovnike Bihaćkog okruga.
Zanimanje: Braniteljska udruženja HVO Bihać
Kategorija: Krajina
Šta je sa zakletvom domovini, ili šta “ždere” naše komandante
Neko vrijeme kruži crnohumorni “vic” u kojem se postavlja pitanje: Po čemu su slični Atif Dudaković i Ratko Mladić? Odgovor je da obojicu na sudu terete Bošnjaci. Ova na prvi pogled neslana šala i neukusni vic, nažalost, u sebi ima potvrdu u sudnici. Priča se da je nedavno i sam Atif Dudaković rezignirano ispričao ovu “šalu” jednom svom poznaniku. Naravno, između ratnog zločinca Ratka Mladića i generala Atifa Dudakovića ogromna je razlika, taman onolika kolika je između nebesa i dubina pakla, između generala oslobodilačke vojske i ratnog zločinca agresorske vojske.
Zanimanje: bošnjačko samožderstvo
Kategorija: Krajina
Sloga nakon velikog preokreta na korak do Premijer lige BiH, Olimpik siguran protiv Iskre
Nogometaši Sloge iz Siminog Hana stigli su na korak do Premijer lige BiH nakon što su danas u pretposljednjem kolu Prve lige FBiH nakon velikog preokreta pobijedili Igman iz Konjica rezultatom 5:2.
Zanimanje: Prva liga FBiH
Kategorija: Sport
Suarez upravi Barcelone predložio dovođenje Alabe i Lengleta
Urugvajski napadač Luis Suarez uputio je apel upravi Barcelone s ciljem da se katalonski klub munjevito vrati na vrh Evrope, piše Don Balon.
Zanimanje: Tvrde Španci
Kategorija: Sport
Safet Softić nakon stranačkog poraza: Šefik Džaferović je budući član Predsjedništva BiH
Potpredsjednik SDA i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Safet Softić rekao je na Konvenciji SDA kako je Šefik Džaferović budući član Predsjedništva BiH.
Zanimanje: Podržao kolegu
Kategorija: BiH
Sindikat državnih službenika KS odgodio štrajk, počeli pregovori o kolektivnom ugovoru
Upravni odbor Samostalnog sindikata kantonalnih državnih službenika i namještenika u Sarajevu donio je odluku o odgodi Generalnog štrajka na određeno vrijeme jer su 23. maja Pregovarački tim Vlade Kantona Sarajevo i Sindikat potpisali Principe za protokol o vođenju pregovora za zaključivanje Kolektivnog ugovora za kantonalne državne službenike i namještenike Kantona Sarajevo.
Zanimanje: Bio zakazan za 28.
Kategorija: BiH
Spot za pjesmu "Ashes": Savršen spoj violončela Ane Rucner i anđeoskog glasa Marka Bošnjaka
Ana Rucner i Marko Bošnjak su s kvartetom String Quartet Rucner snimili videospot za cover pjesme "Ashes".
Zanimanje: Bajkovito
Kategorija: Magazin
Sadik Ahmetović objavio kandidaturu za potpredsjednika Republike Srpske
Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i član Predsjedništva Nezavisnog bloka Sadik Ahmetović večeras je u Srebrenici zvanično objavio kandidaturu za potpredsjednika Republike Srpske.
Zanimanje: Večeras u Srebrenici
Kategorija: BiH