Bauunternehmen Baufirma Salzburg Trockenbau Salzburg Trockenbau Unternehmen Salzburg Spengler Salzburg Aussenputz Salzburg Fliesenleger Salzburg Innenputz Salzburg Schlosser Salzburg
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zadnje dodani:
Supruge političara se voze u službenim automobilima a ti, sirotinjo, glođi ostatke
Odavno je trebala kap preliti čašu strpljenja bh. građana. Nezajažljivost, bezobrazluk domaćih političara nema granica. Kupovina skupocjenih limuzina, pokušaj da se po hitnom postupku usvoji Zakon o akcizama i tako poveća cijeu goriva za 15 feninga po litri, vozanje supruge u službenom automobilu, samo su neki od najnovijih primjera samoživosti i bahatosti domaćih političara.
Zanimanje: BAHATO, SAMO BAHATO
Kategorija: BiH
Sud i Tužilaštvo USK, uprkos problemima, ostvaruju zapažene rezultate
U poslijepodnevnom nastavku zasjedanja Skupštine Unsko-sanskog kantona zastupnici su razmatrali i usvojili Prijedlog zakona o načinu i uslovima izmirenja dugovanja fizičkih lica po osnovu ugovora o robnom kreditu, koji se odnosi se na nabavku i kreditiranje visokosteonih junica. Zastupnici su razmatrali i usvojili izvještaje o rezultatima rada Kantonalnog tužilaštva i Suda te informaciju o primjeni alternativne krivične sankcije rad za opće dobro na slobodi u 2016. godini.
Zanimanje: BIHAĆ
Kategorija: Krajina
Šepić nije ostao dužan Izetbegoviću: Napravio si privatnu državu za sebe i svoju ženu
Nakon što je zvanično isključen iz Stranke demokratske akcije Senad Šepić oglasio se putem društvenih mreža gdje je otvoreno kritizirao vrh SDA i predsjednika Bakira Izetbegovića, piše Patria.
Zanimanje: Nakon isključenja iz SDA
Kategorija: Krajina
Svako šesto domaćinstvo u BiH je siromašno
Bosna i Hercegovina je zemlja siromašnih ljudi. Pokazuju to najnoviji podaci Ujedinjenih naroda, prema kojima 17,9 posto bh. stanovništva živi sa primanjima manjim od 416 KM mjesečno. Čak 15 posto Bosanaca i Hercegovaca živi u apsolutnom siromaštvu, odnosno mjesečno imaju primanja niža od 235 maraka. Lako je izračunati da je svako šesto domaćinstvo u našoj zemlji siromašno.
Zanimanje: Vlasti nemaju odgovor
Kategorija: BiH
Šta se dešava u mozgu osoba koje ušmrkaju kokain
Kokain je jedna od najadiktivnijih droga poznatih čovjeku, a i najstarijih. Po nekim procjenama, čovječanstvo je za efekte biljke koke, iz koje se dobija kokain, znalo još u trećem stoljeću p.n.e.
Kategorija: Lifestyle
Stećci i nišani kod Ustikoline: Nije to "gomila kamenja" iz prošlosti već blago za budućnost
Brojni su spomenici kulture na području općine Foča u Federaciji BIH, riječ je o pravoj riznici i blagu koje, i pored činjenice da predstavlja ogroman turistički potencijal, nije iskorišteno u te svrhe.
Kategorija: Magazin
Sijeda kosa može biti znak srčanih oboljenja
Naučnici sa Univerziteta u Kairu otkrili su da sijeda kosa može ukazivati na određene srčane bolesti. Reduciran proces obnavljanja ćelija, upale, hormonalne promjene i zaustavljanje rasta ćelija mogu biti odgovorni za rad srca.
Kategorija: Nauka
Sanjani poklanjaju rukotvorine porodice Kazić (VIDEO)
Četveročlana porodica Irfana Kazića iz Sanskog Mosta bavi se rukotvorinama, koje predstavljaju prava mala umjetnička djela. Motive bh. gradova, znamenitosti i kulturno-historijskog nasljeđa prodaju na lokalnoj pijaci unapređujući kućni budžet.
Zanimanje: Sanski Most
Kategorija: Krajina
Sudovi USK-a u 83 slučaja propisali društveno koristan rad umjesto zatvorske kazne
Sudovi na području Unsko-sanskog kantona su tokom 2016. godine u 83 slučaja izrekli presude kojima je osuđenicima propisan društveno koristan rad umjesto zatvorske kazne i time je značajno povećan broj ovakvih presuda u odnosu na prethodni period.
Zanimanje: Fizički rad umjesto zatvorske robije
Kategorija: Krajina
Soundkeepersi iz Bihaća nastupaju na zeničkom festivalu Lunar
Uskoro počinje još jedan Lunar festival koji se i ove godine održava na četiri floora u Areni Zenica. Ove godine grad na Uni predstaviće Muzička organizacija Soundkeepers sa 3 DJ-a.
Zanimanje: Bihaćki trojac među 40 DJ-a
Kategorija: Krajina