Bauunternehmen Baufirma Salzburg Trockenbau Salzburg Trockenbau Unternehmen Salzburg Spengler Salzburg Aussenputz Salzburg Fliesenleger Salzburg Innenputz Salzburg Schlosser Salzburg
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zadnje dodani:
Rezultati pojačane kontrole saobraćaja u Bihaću
U skladu sa planom sačinjen na osnovu Strategije MUP- USK-a koja se odnosi na poboljšanje stanja sigurnosti saobraćaja na putevima USK-a, pripadnici PS Bihać, Prve Policijske uprave, su dana 20. i 21.04. 2017. godine na području grada Bihaća, proveli akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju i sankcionisanje učinjenjenih prekršaja sa akcentom na: nepropisno zaustavljanje i parkiranje, korištenje mobitela u toku vožnje kao i ne korištenje sigurnosnog pojasa.
Zanimanje: MUP USK
Kategorija: Krajina
Rusija upozorila Washington protiv jednostrane akcije u Sjevernoj Koreji
Rusija je u ponedjeljak upozorila Washington protiv pokretanja jednostranog napada na Sjevernu Koreju, nakon što je američki potpredsjednik Mike Pence izjavio da je era "strateškog strpljenja" prema Pyongyangu okončana.
Zanimanje: "RIZIČAN PUT"
Kategorija: Svijet
Regionalna deponija USK-a pred bankrotom
Osnivači javnog preduzeća su sve općine i Skupština USK-a, ali kako se one još nikad nisu dogovorile ni o lokaciji deponije, radnici ne primaju plate.
Zanimanje: Radnici ne primaju plate
Kategorija: Krajina
Reakcija klubova na poziv za bojkot proizvoda Bihaćke pivovare
Nakon burne reakcije KN Sila Nebeska u kojoj pozivaju sve građane na bojkot proizovda Bihaćke pivovare, stiglo je i nekoliko reakcija drugih klubova koji ne podržavaju ovakvo razmišljanje. Njihove reakcije vam donosimo u nastavku.
Zanimanje: Suprostavljena mišljenja
Kategorija: Krajina
Radovi na KFW projektu privode se kraju: Uskoro asflatiranje raskopanih ulica
Oko 12 km raskopanih bihaćkih ulica uskoro će dobiti asfalt. Sredstva od skoro 2 miliona KM su planirana budžetom. Izvođač na kanalizacionoj mreži završio je 90% radova, a poznat je i izvođač koji će asfaltirati ulice. Ipak, rokovi će najvjerovatnije biti probijeni.
Zanimanje: Bihać
Kategorija: Krajina
Rade Šerbedžija i Selma Selman uveličali druženje u LA-u
Tradicionalno osmo okupljanje posvećeno stipendistima Fondacije Bosana proteklog vikenda rezultiralo je prikupljenom svotom od 40.000 dolara za stipendiranje studenata iz Bosne i Hercegovine, što je primarni cilj ove fondacije.
Zanimanje: Bh. umjetnici prikupili 40.000 dolara za studente
Kategorija: Krajina
Radi i izvozi, a niko je neće: Ni sedmi pokušaj prodaje tuzlanske "Dite" nije uspio
Tuzlanska Fabrika deterdženta "Dita" prošle sedmice počela je izvoziti svoje proizvode u Albaniju, ali ove sedmice ni sedmi put u nizu nije uspjela prodaja tog preduzeća putem licitacije.
Zanimanje: TUZLA
Kategorija: BiH
Romska umjetnica Selma Salman iz Bihaća izlaže u New Yorku
Iako još dovršava svoje postdiplomsko obrazovanje, likovna umjetnica Selma Salman, koja je završila likovnu akademiju u Banjoj Luci nije nepoznato ime ni u Americi.
Zanimanje: Željezna umjetnost
Kategorija: Krajina
Razvojna agencija USK-a na Mostarskom sajmu
Od 04.-08.04.2017 godine, Razvojna agencija USK-a će zajedno sa Privrednom komorom USK-a i Vladom USK-a kao pokroviteljem, predstaviti potencijale Unsko-sanskog kantona na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru.
Zanimanje: Prezentacija potencijala Unsko-sanskog kantona
Kategorija: Krajina
RVI i paraplegičari USK-a poslali oštru poruku poslanicima Skuštine USK uoči sutrašnje sjednice
Kako budžet Unsko-sanskog kantona još uvijek nije usvojen, tako ni program rada ZZO USK nije usvojen, a sutra je zadnji dan za to. Predsjednik Udruženja RVI i paraplegičara USK Alaga Pašić je veoma zabrinut zbog ove činjenice te poručuje skupštinskim poslanicima da od Programa rada ZZO USK ovise svi zdravstveni radnici, osiguranici, a posebno ratni vojni invalidi i paraplegičari s obzirom da oni na osnovu ovog programa dobijaju potrošnu medicinsku opremu bez koje im život ne bi bio moguć.
Zanimanje: BIHAĆ
Kategorija: Krajina