Bauunternehmen Baufirma Salzburg Trockenbau Salzburg Trockenbau Unternehmen Salzburg Spengler Salzburg Aussenputz Salzburg Fliesenleger Salzburg Innenputz Salzburg Schlosser Salzburg
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zadnje dodani:
Osam jutarnjih rituala koji će vam uljepšati svakodnevnicu
Da biste započeli dan kako treba, morate biti dosljedni nekim navikama. Donosimo vam osam jutarnjih rituala koji se mogu činiti teškima, ali ako ih se budete čvrsto pridržavali, vidjet ćete rezultat.
Kategorija: Lifestyle
Osigurana sredstva za penzionisanje 25 radnika Agrokomerca
Vlada Federacije BiH je, u funkciji Skupštine Razvojne banke FBiH, odobrila da iz sredstava ostvarenih prodajom preduzeća iz nadležnosti Agencije za privatizaciju u FBiH koja su deponovana na transakcijskom računu posebnog fonda Razvojne banke FBiH, na račun Federalnog zavoda za PIO, bude doznačeno 399.865,41 KM za penzionisanje 25 radnika privrednog društva Agrokomerc d.d. Velika Kladuša, koji su ispunili zakonske uslove za odlazak u penziju, a ne mogu je ostvariti zbog neuplaćenih doprinosa.
Zanimanje: ODLUKA VLADE FBiH
Kategorija: Krajina
Ogorčeni pacijenti traže prava ispred Parlamenta FBiH: Isključit ćemo se s hemodijalize!
Članovi Udruženje dijaliziranih i transplantiranih bolesnika Federacije BiH blokirali su danas saobraćajnicu ispred zgrade Parlamenta FBiH kako bi nadležnima ukazali na teške uslove života u kojima se nalaze pacijenti koji se liječe hemodijalizom i čekaju transplantaciju organa. Njihov zahtjev je hitno usvajanje zakona o transplantaciji organa i tkiva u svrhu liječenja u FBiH.
Zanimanje: BLOKIRALI SAOBRAĆAJ U SARAJEVU
Kategorija: BiH
Otkriven novi antibiotik koji uništava više od 20 bakterija
Naučnici su otkrili novi antibiotik nazvan "pseudouridimicin" ili "PUM" koji uspješno uništava više od 20 bakterija.
Kategorija: Nauka
Otkriven zaboravljeni antički grad u Etiopiji: Glavni centar trgovine i proizvodnje nakita
Tim arheologa otkrio je zaboravljeni grad koji datira iz 10. stoljeća u istočnoj Etiopiji. U gradu koji se nalazi u Harlaa regiji otkriveni su artefakti iz Egipta, Indije i Kine. Arheolozi su otkrili i džamiju iz 12. stoljeća koja je slična onima pronađenim u Tanzaniji i Somaliji. Istakli su kako je ovo dokaz o historijskim vezama između različitih islamskih zajednica u Africi.
Kategorija: Magazin
Održana svečana akademija povodom Dana branilaca Bihaća
U sklopu obilježavanja 16. juna - Dana branilaca Bihaća, u sali Muzeja AVNOJ-a održana je svečana akademija na kojoj su se prisutni predstavnici boračkih organizacija, gradskih i kantonalnih vlasti, te građani prisjetili jednog od najsudbonosnijih dana u odbrani grada Bihaća.U prisustvu ratnih komandanata i boraca 5.korpusa Armije R BiH, HVO Regije Bihać i policije, prisutnima su se obratili bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić, Davor Župa, predsjedavajući GV Bihać, Dževad Malkoč, ministar za boračka pitanja USK-a, te ratni komandanti Hamdija Abdić, Mirsad Selmanović i Franjo Grgić.
Zanimanje: BIHAĆ
Kategorija: Krajina
Obilježen Dan MZ Golubić i 25.godišnjica otpora agresoru
U prisustvu mještana, porodica šehida i poginulih boraca, demobilisanih boraca i RVI , te predstavnika Gradske upave Bihać i GV Bihać, danas je u bihaćkoj mjesnoj zajednici Golubić obilježena 25. godišnjica početka pružanja otpora agresiji na ovo područje , što je ujedno i Dan MZ Golubić. Mještanima Golubića obratili su se Samir Dervišević, predsjednik MZ Golubić, Franjo Grgić, ispred ratnih jedinica HVO, Hamdija Abdić, ratni komandant Armije R BiH, Davor Župa, predsjedavajući GV Bihać i bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić.
Zanimanje: BIHAĆ
Kategorija: Krajina
Odobrena upisna kvota: 3189 krajiških učenika kreće u prve razrede srednjih škola
U narednoj 2017/ 2018. godini Ministarstvo obrazovanja USK odbobrilo je upis za 3189 učenika u prve razrede srednjih škola. Učenici će biti raspoređeni u ukupno 128 odjeljenja. Koja to zanimanja najviše interesuju učenike nije poznato, ali je pretpostavka da će prednjačiti ona sa kojima će se moći lakše do zaposlenja. Broj upisanih učenika u osnovne škole je na nivou prošlogodišnjeg, s tim da će se njihov tačan broj znati u augustu, kada će biti završeni upisi u pojedinim osnovnim školama.
Zanimanje: 128 odjeljenja
Kategorija: Krajina
Oglasio se KCUS: Nismo otpustili 150 pacijenata i radit ćemo u tri smjene nakon popravka aparata
Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) oglasio se saopćenjem za javnost nakon jučerašnjih dešavanja vezanih za proteste pacijenata Klinike za onkologiju. Iz KCUS-a ističu kako nisu tačne tvrdnje da je 150 pacijenata dobilo otpusno pismo.
Zanimanje: ONKOLOŠKI PACIJENTI
Kategorija: BiH
Otvoren malogranični prijelaz Tržačka Raštela
Granični prijelaz Tržačka Raštela – Kordinski Ljeskovac službeno je dobio dozvolu za pogranični promet i mogu ga prelaziti samo građani iz pograničnog područja koji imaju propusnicu. Ovaj prijelaz još niko od stanovnika pograničnog područja s bosanskohercegovačkim pasošem nije prešao. Za to im treba propusnica hrvatskih vlasti, a nju još niko ne posjeduje. Zahtjeve mogu predavati tek od prije nekoliko dana.
Zanimanje: PRELAZAK BH. GRAĐANA JOŠ NA ČEKANJU
Kategorija: Krajina