Bauunternehmen Baufirma Salzburg Trockenbau Salzburg Trockenbau Unternehmen Salzburg Spengler Salzburg Aussenputz Salzburg Fliesenleger Salzburg Innenputz Salzburg Schlosser Salzburg
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zadnje dodani:
Olimpik savladao Jedinstvo u Bihaću
Sigurnu pobjedu ostvarili su nogometaši Olimpika na gostovanju kod Jedinstva. Bilo je 3:0 za goste, a na samom početku vidjeli smo otvoren meč sa obje strane. Olimpik dolazi u vodstvo preko Milana Muminovića u 28. minuti, a nakon prekida u 40. pogađa Emir Jusić za 2:0. KOnačnih 3:0 postavio je rezervista Nedim Oglečevac.
Zanimanje: Prva liga FBiH
Kategorija: Krajina
Obilježavanje godišnjice oslobođenja Bosanskog Petrovca
U okviru obilježavanja Dana oslobođenja općine Bosanski Petrovac, koje je počelo prije tri dana, a trajat će sve do 20. ovog mjeseca, danas je u prijepodnevnim satima položeno cvijeće na spomen-obilježja civilnim žrtvama rata kod Spomen-kuće Skendera Kulenovića, zatim u Rašinovcu, Bjelaju, Gorinčanima, kod Kadinjače i na mjestu spajanja 5. i 7. korpusa Armije Rebuplike Bosne i Hercegovine.
Zanimanje: BOSANSKI PETROVAC
Kategorija: Krajina
Otvoren 15. Međunarodni ekološki sajam EKOBIS 2017
U kompleksu sportske dvorane Luke u Bihaću danas je otvoren 15. Međunarodni ekološki sajam "EKOBIS 2017”. Ovogodišnji EKOBIS svečano je otvorio Šemsudin Dedić, ministar poljoprivrede,vodoprivrede i šumarstva u Vladi F BiH u prisustvu Huseina Rošića, premijera USK-a, Davora Župe predsjedavajućeg GV Bihać, Seada Delića, direktora Agencije za vodni sliv rijeke Save i Nihada Šušnjara, generalnog sekretara Privredne komore USK-a.
Zanimanje: BIHAĆ
Kategorija: Izdvojeno
Otvoren konkurs za prijavu medicinskih radnika za rad u Njemačkoj
Konkurs za prijavu medicinskih radnika srednje stručne spreme za projekt Triple Win, koji posreduje pri osposobljavanju i zapošljavanju u Njemačkoj, zvanično je otvoren, a svi zainteresovani svoje prijave mogu predati do kraja septembra u nadležne lokalne službe za zapošljavanje ili direktno u Agenciji za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine.
Zanimanje: Triple Win
Kategorija: BiH
Obilježavanje „Međunarodnog dana mira“ u Sanskom Mostu i Prijedoru
Sa zadovoljstvom Vas i ove godine pozivamo da učestvujete u obilježavanju „Međunarodnog dana mira – MIR JE NAŠ IZBOR”, u organizaciji Nansen Dijalog Centra, Prijedor, 21.09.2017. godine u periodu od 09:00 do 10:30 časova u parku na Zdeni u Sanskom Mostu i od 12:00 do 13:30 časova na glavnom gradskom trgu, ispred „Patrije“ u Prijedoru.
Zanimanje: MIR JE NAŠ IZBOR
Kategorija: Krajina
Obećano povećanje penzija najugroženijima u FBiH za 10 posto, ali tek s novim zakonom
Protesti penzionera najavljeni za 14. septembar definitivno se neće održati, a odluka je pala nakon što su se njihovi predstavnici sastali s premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem i federalnim ministrom rada i socijalne politike Veskom Drljačom. Obećano je povećanje penzija za najugroženiju kategoriju, ali tek s novim Zakonom o PIO, koji nije ni upućen u parlamentarnu proceduru.
Zanimanje: NEMA PROTESTA
Kategorija: BiH
Ovo su države u kojima građani USK imaju pravo na besplatnu hitnu zdravstvenu zaštitu
Povrede ili bilo kakve druge zdravstvene tegobe prilikom boravka van države mogu našim građanima prouzrokovati brojne probleme.
Zanimanje: ZZO USK potvrdio
Kategorija: Krajina
Otvoren prvi salon Jaguar i Land Rover automobila u BiH
Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović i britanski ambasador u BiH Edwars Ferguson otvorili su prvo predstavništvo, salon i servis Jaguar i Land Rover automobila u BiH.
Zanimanje: Sarajevo
Kategorija: AutoMoto
Oluja stoljeća: Irma zahvatila Kubu, i mogla bi direktno pogoditi Miami
Razorni uragan Irma bi mogao pogoditi i Miami, upozorili su iz američkog Nacionalnog centra za uragane (NHC), prenosi Anadolu Agency (AA).
Zanimanje: Razorna snaga
Kategorija: Svijet
Od maja blokirana registracija novih lijekova
Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH već pet godina nema direktora i zamjenika direktora, iako je još u maju tekuće godine završena konkursna procedura. Posljedica: od maja blokirana registracija novih lijekova, što se odražava na zdravlje bh. građana, ali i na budžet Bosne i Hercegovine. Razlog: HDZ i SDA.
Zanimanje: Političke igre sa zdravljem građana i budžetom BiH
Kategorija: BiH