Bauunternehmen Baufirma Salzburg Trockenbau Salzburg Trockenbau Unternehmen Salzburg Spengler Salzburg Aussenputz Salzburg Fliesenleger Salzburg Innenputz Salzburg Schlosser Salzburg
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zadnje dodani:
Obnova bolnice u Bihaću čeka skupštinsku većinu (VIDEO)
Četiri godine nakon požara u kojem je izgorio veliki dio kantonalne bolnice u Bihaću, operacione sale još nisu renovirane. Kantonalna vlada je prošle godine obezbijedila novac, ali zbog problema sa postojanjem skupštinske većine i saradnje sa gradskom upravom Bihaća, obnova još nije počela. Izvještava Emir Skenderagić.
Zanimanje: Četiri godine nakon požara
Kategorija: Krajina
Ovo je najsretniji znak na početku proljeća 2017. godine
Poštovani na poslu, voljeni u porodici! Takvi ćete biti upravo Ovnovi, jer Sunce je 20. marta 2017. godine ušlo u ovaj horoskopski znak!
Kategorija: Lifestyle
Ovo je jedini datum na koji žene mogu zaprositi muškarce
Iako su razgovori o ravnopravnosti polova odavno prevaziđeni, budući da je jasno da su žene i muškarci ravnopravni, ipak postoje neke situacije kada su rodne uloge i dalje strogo podijeljene.
Kategorija: Magazin
Općina Bosanska Krupa finansira najbolji omladinski start-up biznis
Općina Bosanska Krupa danas je objavila javni poziv za finansiranje najboljeg omladinskog start-up biznisa u Bosanskoj Krupi. U sklopu je to programa kojeg je Općina sa Institutom za razvoj mladih KULT iz Sarajeva započela 2015. godine. Do sada je finansirala tri biznis plana i za to utrošila 10 hiljada KM, a ove godine najbolji start-up biznis finansira sa 5.000,00 KM. Poboljšanje i jačanje mehanizma podrške omladinskom preduzetništvu u lokalnim zajednicama, otvaranje novih radnih mjesta dodjeljivanjem finansijskih sredstava i pružanjem savjetodavne podrške mladim preduzetnicima pri pokretanju start-up biznisa, te omogućavanje volonterskog angažmana određenom broju mladih u svrhu ličnog usavršavanja glavni su ciljevi ovog programa.
Zanimanje: BOSANSKA KRUPA
Kategorija: Krajina
Ovogodišnja Una regata počinje 27. jula
Ovogodišnja Una regata starta 26.07. Po 45. put zaredom okupiće sve entuzijaste i zaljubljenike prirode i raftinga. Kao i protekle tri godine organizator je je JP NP UNA , a u tri dana, uz samu vožnju niz Unu, planiran je i čitav niz različitih zabavnih sadržaja. Ovogodišnja kotizacija iznosi 40 KM, dok se vožnje pojedinačnih etapa plaćaju od 15-20 maraka.
Zanimanje: BIHAĆ
Kategorija: Krajina
Od aprila skuplje gorivo u BiH
Nafta u Bosni i Hercegovini, od prvog aprila, bit će skuplja za minimalno 15 feninga po litru, prenosi Patria.
Kategorija: BiH
Odlična partija Nurkića protiv Hawksa
Portland Blazersi slavili su na gostovanju protiv Atlanta Hawksa rezultatom 113:97, a bh. košarkaš u redovima Blazersa Jusuf Nurkić odigrao je još jedan odličan meč.
Kategorija: Sport
Ovako bi mogao izgledati Volkswagen Arteon karavan
Volkswagenov Aerton je privukao veliku pažnju u svojoj standardnoj formi, a sada se pojavio i render koji pokazuje da bi bio jednako privlačan i u karavanskoj izvedbi.
Kategorija: AutoMoto
Osmišljen mali uređaj uz kojeg nikada nećete izgubiti automobil, ključeve ili novčanik
Koliko puta vam se desilo da parkirate automobil, odete u trgovinu i kad se vratite na parking, ne možete naći vašeg četverotočkaša. Kako vam se ovakve stvari ne bi dešavale, kompanija iz Californije kreirala je mali uređaj uz koji nikada nećete zaboraviti vaš automobil.
Kategorija: Tehnologija
Otkriven fosil crvene alge od 1,6 milijardi godina
Pronađen je novi fosil koji pokazuje da su biljke stare stotinama miliona godina više nego što se to ranije mislilo. Antičke stijene iz Indije pokazuju da su crvene alge živjele prije 1,6 milijardi godina.
Kategorija: Nauka