Bauunternehmen Baufirma Salzburg Trockenbau Salzburg Trockenbau Unternehmen Salzburg Spengler Salzburg Aussenputz Salzburg Fliesenleger Salzburg Innenputz Salzburg Schlosser Salzburg
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zadnje dodani:
Održan 6. koncert profesora Muzičke škole Bihać
Već šesti u nizu koncerata koje Umjetnička škola Bihać priređuje povodom obilježavanja 45 godina postojanja Srednje muzičke škole Bihać, održan je u dvorani Muzeja AVNOJ-a.
Zanimanje: Ljubitelji "gromke radosti" uživali
Kategorija: Krajina
OSCE protiv dvije škole pod jednim krovom u Jajcu
Šef misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Jonathan Moore upozorio je da "osnivanje i rad nove škole [u Jajcu], što u stvari predstavljanje kreiranje prvog novog slučaja 'dvije škole pod jednim krovom' u proteklih 15 godina, nije rješenje niti je prihvatljiva opcija".
Zanimanje: 'Ujediniti škole, a ne razdvajati ih'
Kategorija: BiH
Održana panel konferencija: Bihaćka regija – Pravac razvoja incoming turizma
Turizam u Bosni i Hercegovini bilježi značajne rezultate proteklih godina i smatra se da bilježi brži rast u odnosu na druge privredne grane. Turističke potencijale naše zemlje prepoznale su mnoge zemlje, poput Švicarske koja je kroz projekat MarketMakers uveliko doprinijela razvoju ovog sektora u Bosni i Hercegovini.
Zanimanje: Bihać
Kategorija: Krajina
Ovo je magistrica pedagogije s prosjekom 9,5 koja prodaje cvijeće
Sanela Hadžimehmedović na Univerzitetu u Tuzli okončala je diplomski i postdiplomski studij na Odsjeku za pedagogiju i psihologiju, ali, nakon obavljenog pripravničkog staža nikada nije pronašla posao u struci. Uzalud su bile preporuke poslodavaca, uzalud izvanredni rezultati u praksi, uzalud i prosjek 9,5 na postidplomskom studiju... Saneli je na svakom konkursu nedostajao poneki bod da bi dobila posao za koji se školovala.
Zanimanje: Sanela Hadžimehmedović bez prilike da radi u struci
Kategorija: BiH
Obilježena 25. godišnjica progona Ripčana sa svojih ognjišta
U prisustvu mještana i predstavnika gradske uprave Bihać, danas je u Ripču obilježeno dvadeset i pet godina od progona Ripčana iz svojih domova.
Zanimanje: BIHAĆ
Kategorija: Krajina
Održane 8. tradicionalne atletske utrke „Velika Kladuša 2017“
Velikokladuški Atletski klub „Krajišnik“ bio je domaćin i organizator 8. već tradicionalne atletske utrke „Velika Kladuša 2017“. Na ovogodišnjoj utrci nastupilo je 167 natjecatelja u različitim kategorijama a oni su dolazili iz pet zemalja, i to BiH, Hrvatske, Njemačke, Mađarske i Slovenije. Utrke su održane na gradskim ulicama Velike Kladuše kojima je start i cilj bio u centru grada. Ovogodišnju utrku koju je inače pratila kiša, otvorila su djeca iz lokalnog Udruženja „I mi postojimo“ U utrkama su učestvovala djeca svih uzrasta, njih 96 a bodovala se utrka na hiljadu metara. U ovoj utrci kod muškaraca najbolji je bio Anel Dolić iz AK „Krajišnik“ sa vremenom 2:12.
Zanimanje: VELIKA KLADUŠA
Kategorija: Krajina
Od mora preko Bihaća: Sjajna perspektiva i tužna realnost
Pored priče o brzoj cesti Bihać – Sarajevo, druga najveća tema koja se obično pojavljuje u godini prije izbora u Unsko-sanskom kantonu jeste i oživljavanje Unske pruge, kojom više ne saobraćaju putnički vagoni. Ovaj put bi moglo biti drugačije.
Zanimanje: Unska pruga
Kategorija: Krajina
Osuđujuće presude za ratne zločine u Sanskom Mostu
Sud Bosne i Hercegovine osudio je danas Gorana Mrđu na 14 godina zatvora, Milorada Mrđu na osam i Milu Kokota na deset godina zatvora zbog počinjenja krivičnog djela zločini protiv čovječnosti, javlja Oslobođenje.
Zanimanje: SANSKI MOST
Kategorija: Krajina
Otkrivena plantaža kanabisa od preko 1000 sadnica u Bosanskoj Krupi
Proteklih dana u Bosanskoj Krupi Policijska stanica Bosanska Krupa radila je na hapšenju nekoliko lica osumlječenih za držanje plantaže kanabisa na području općine Bosanska Krupa.
Zanimanje: 2 lica lišena slobode
Kategorija: Krajina
Oko 600 bihaćkih maturanata okupilo se na gradskom trgu
Grad Bihać je i ove godine zajedno sa Kulturnim centrom organizirao tradicionalnu Maturijadu na Gradskom trgu za učenike bihaćkih srednjih škola kako bi na svečan način proslavili kraj svog srednjoškolskog obrazovanja.
Zanimanje: Počinje nova stranica njihovog života
Kategorija: Krajina