Pizza bestellen Graz Aktuelne vijesti iz BiH Vicevi smesno mujo i haso
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zadnje dodani:
Nacrt budžeta Grada Mostara 46 miliona KM, brojne javne institucije nezadovoljne
Na Javnoj raspravi o Nacrtu budžeta Grada Mostara za 2018. godini raspravljalo se o ključnom dokumentu grada na Neretvi, koji se zbog nepostojanja Gradskog vijeća donosi na drugačiji način nego u bilo kojoj drugoj našoj lokalnoj samoupravi. Izloženi nacrt iznosi 46 miliona KM, što je za devet miliona manje nego je iznosio rebalans Budžeta za 2017. godinu.
Zanimanje: Novac za 2018.
Kategorija: BiH
Na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu održana promocija Adventa u Splitu
U Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu jučer je pored brojnih svakodnevnih sadržaja, održana i promocija zimskih događanja u Splitu.
Zanimanje: magazin
Kategorija: Magazin
Nakon 25 godina vladavine republikanaca, ljevičar Doug Jones osvojio mandat u Alabami
Doug Jones je postao prvi demokrata koji je uspio, nakon 25 godina vladavine desničara, osvojiti mandat senatora u Alabami nakon žestoke borbe protiv republikanca Roya Moora.
Zanimanje: Neočekivana pobjeda
Kategorija: Svijet
Niski, ćelavi i mišićavi: Žene privlače muškarci koji fizički izgledaju jače
Studija istraživača s Univerziteta Griffith u Queenslandu je pokazala da žene seksualno privlače muškarci koji izgledaju jače.
Zanimanje: Dobitna kombinacija
Kategorija: Lifestyle
Nezaposleni u BiH traže pomoć u pisanju CV-ja, a studenti očajno tragaju za praksom
Mladi iz svih dijelova Bosne i Hercegovine uputili su se danas na sajam zapošljavanja JOB4U u Sarajevu kako bi se povezali s poslodavcima koji im mogu pomoći u potrazi za stipendijama, praksama i poslovima. Umjesto odlaska preko granice, kako kažu, barem na ovaj način traže priliku za zaposlenje u našoj zemlji.
Zanimanje: JOB4U nova prilika?
Kategorija: BiH
Nova aplikacija za trudnice za pronalazak mjesta u tokijskom metrou
U Japanu je počelo testiranje nove aplikacije koja će omogućiti trudnicama da nađu slobodno mjesto u prepunoj tokijskoj podzemnoj željeznici.
Zanimanje: Japan
Kategorija: Tehnologija
Naša stranka: Od danas smo najjači opozicioni blok u Skupštini KS
Mario Vukasović i Neira Dizdarević od danas su zastupnici Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo. Zastupnički klub Naše stranke sada broji pet članova i najjači je opozicioni blok u Skupštini.
Zanimanje: Dobili pojačanje
Kategorija: BiH
Naučnik Edward Dutton tvrdi da postajemo sve manje inteligentni
LJudi su sve manje inteligentni, a razlog su poboljšani uslovi života savremenih generacija, koji usporavaju rakcije, smanjuju sposobnost razlikovanja boja i pamćenja brojeva, pa spuštaju stepen genijalnosti, tvrdi antropolog Edward Dutton.
Zanimanje: Kontroverzno
Kategorija: Nauka
Nove table dobrodošlice na ulazima u Sarajevo
Na glavnim saobraćajnicama prilikom ulaska u Sarajevo postavljene su nove table dobrodošlice za posjetioce glavnog grada Bosne i Hercegovine. Projekat je inicirao i finansirao Grad Sarajevo s ciljem unaprjeđenja gradske turističke signalizacije.
Zanimanje: Olimpijski grad
Kategorija: BiH
Namik Kabil u petak zatvara 2017. godinu u Narodnom pozorištu Mostar
Narodno pozorište Mostar ovu godinu završava jedinstvenim programom i gostovanjem filmskog reditelja, scenarista i TV urednika Namika Kabila u petak, 15. decembra u 19 sati, uz besplatan ulaz za sve posjetitelje.
Zanimanje: Jedinstven program
Kategorija: Lifestyle