Bauunternehmen Baufirma Salzburg Trockenbau Salzburg Trockenbau Unternehmen Salzburg Spengler Salzburg Aussenputz Salzburg Fliesenleger Salzburg Innenputz Salzburg Schlosser Salzburg
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zadnje dodani:
Nacionalni park Una, prirodna ljepota koja osvaja cijeli svijet
Iako je tek prije devet godina ovo područje proglašeno kao područje od interesa za državu, koje je zaštićeno zbog prirodnih bogatstava, Nacionalni park Una zasigurno je postao jedna od najvećih atrakcija u sjeverozapadnom dijelu Bosne i Hercegovine.
Zanimanje: Jedinstvena oaza
Kategorija: Krajina
Nastavit će se radovi na proširenju Velike džamije u Mekki
Kompanija Saudi Binladin Group nastavit će idući mjesec s radovima na proširenju Velike džamije u Mekki vrijednom 26,6 milijardi dolara, gotovo dvije godine nakon što su radovi obustavljeni zbog pada dizalice pri čemu je poginulo 107 ljudi.
Zanimanje: Harem Kabe
Kategorija: Svijet
Njemačka protjerala blizance optužene za terorizam, u Sarajevu pušteni na slobodu
Iako se očekivalo da će se to desiti tek u septembru, Njemačka je ekspresno, sedam dana nakon odluke o deportiranju, u BiH protjerala blizance optužene za terorizam.
Zanimanje: BiH
Kategorija: BiH
Na mladima svijet ostaje, ali ne i u Krajini: Zbog manjka učenika počinje gašenje pojedinih škola
Ove školske godine u USK-u broj upisanih učenika u školama manji je za 600. U resornom ministarstvu još nemaju tačan broj upisane djece, jer su mišljenja da će se on barem donekle povećati nakon drugog upisnog roka, koji još nije završen.
Zanimanje: 600 učenika manje
Kategorija: Krajina
NK Jedinstvo savladalo FK Igman
Fudbaleri Jedinstva jučer su u okviru 2. kola Prve lige FBiH slavili na domaćem terenu nad Igmanom iz Konjica.
Zanimanje: Karač: Igrači su me oduševili, tri boda su najvažnija
Kategorija: Krajina
Namirnice koje bi trebali da izbjegavate za zdrave zube
Dobro znamo da slatko uzrokuje karijes, a crveno vino ostavlja mrlje na zubima ako ga konzumiramo često.
Zanimanje: Upozorenje stomatologa
Kategorija: Magazin
Nakon željezničke nesreće u Egiptu šest spasilaca kažnjeno zbog selfija
Šestero pripadnika egipatske hitne medicinske službe kažnjeno je zbog toga što su se fotografirali mobitelima na mjestu željezničke nesreće u petak blizu Aleksandrije u kojoj je prema zadnjim podacima 40 osoba poginulo, saopćilo je u subotu navečer ministarstvo zdravstva.
Zanimanje: Neprikladno
Kategorija: Svijet
Na putu do specijalizacije u BiH: Samo preko partijske i rodbinske linije
"OVAJ KONKURS NIJE NAMJEŠTEN!”. Rečenica napisana velikim slovima i sa uzvičnikom na kraju, stajala je ispod konkursa kojim je direktor specijalističke ambulante medicine rada "Medical" u Bijeljini dr Vinko Đurić tragao za specijalizantom iz medicine rada. Između ostalog je navedeno i: “Nema nikakve partijske, a ni rodbinske veze. Privatnik sam i jedino što želim jeste da se neko prijavi na konkurs i ispuni potrebne uslove kako bi završio specijalizaciju iz medicine rada i nastavio da radi u našoj ordinaciji".
Zanimanje: ZDRAVSTVO I KORUPCIJA
Kategorija: BiH
Nezaposlenost u USK: Skoro 57% Krajišnika u potrazi za poslom
U BiH je 30. juna bilo 485. 888 osoba na evidencijama zavoda i službi zapošljavanja. U odnosu na prethodni mjesec broj nezaposlenih osoba manji je za 1.517 ili 0,31 %. Nezaposlenost u Federaciji BiH smanjena je za 662 osobe. Blago smanjenje broja nezaposlenih primjetno je i u Unsko-sanskom kantonu.
Zanimanje: Blago smanjenje u odnosu na 2015.
Kategorija: Krajina
Naučnici pronašli ostatke najvećeg stvorenja koje je ikada hodalo Zemljom
Naučnici smatraju da su nedavno otkriveni fosili pripadali dinosaurusu koji je najvjerovatnije bio najveće stvorenje koje je ikada hodalo Zemljom.
Zanimanje: Argentina
Kategorija: Magazin