Bauunternehmen Baufirma Salzburg Trockenbau Salzburg Trockenbau Unternehmen Salzburg Spengler Salzburg Aussenputz Salzburg Fliesenleger Salzburg Innenputz Salzburg Schlosser Salzburg
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zadnje dodani:
Matula: Politika u Hrvatskoj krenula opasnim smjerom
O pojavi ustaštva u Hrvatskoj i pokušajima revidiranja povijesti u intervjuu za Radio Slobodna Europa (RSE) govori glumac, građanski aktivist i član Platforme "Zagreb je naš" Vilim Matula. On smatra da kazalište u Hrvatskoj, na sreću, ipak propituje društvenu stvarnost. Neki od redatelja na vrlo snažne načine, poput Olivera Frljića.
Kategorija: Hrvatska
Mustafa Toroman prvi učesnik iz BiH na Microsoft Ignite konferenciji
Microsoft Ignite konferencija, koja će biti održana od 25. do 29. septembra u Orlandu na Floridi, jedna je od najvećih i najvažnijih konferencija na kojoj se predstavljaju trendovi u tehnologiji i komunikacijama.
Zanimanje: Orlando
Kategorija: Magazin
Musa protiv Slovačke postigao 27 poena
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je u Bratislavi u okviru 5. kola pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini selekciju Slovačke rezultatom 92:74.
Zanimanje: Košarkaši BiH slavili u Bratislavi
Kategorija: Krajina
Ministarstvo komunikacija BiH još 2013. obavijestilo Hrvatsku da BiH nema namjeru graditi luku u Neumu
Pomoćnik ministra saobraćaja i komunikacija BiH za infrastrukturu Izet Bajrambašić 2013. godine informisao je Evropsku komisiju i Hrvatsku kako naša zemlja nema namjeru graditi luku u Neumu.


Zanimanje: Pelješki most
Kategorija: BiH
Mektić: Neka Tužilaštvo BiH kaže šta su uradili u borbi protiv korupcije i krminala
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić na današnjoj konferenciji za medije kazao je da osuđuje svaki vid prijetnji koje su upućene potpredsjednici Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Ružici Jukić, te je naglasio da on nema ništa s njima, piše agencija Patria.
Zanimanje: Press konferencija ministra sigurnosti BiH
Kategorija: BiH
Messi, Ronaldo i Buffon u velikom finalu, Modrić je četvrti igrač Evrope!
Uefa.com objavila je finaliste za najboljeg evropskog igrača godine. Gianluigi Buffon (Juventus), Lionel Messi (Barcelona) i Cristiano Ronaldo (Real) ušli su u finalni izbor odlukom 80 trenera momčadi koje su prošle godine igrale u Ligi prvaka i Europskoj ligi te 55 novinara zemalja članica Uefe.
Kategorija: Sport
Manje od 400 brucoša upisalo Univerzitet u Bihaću
Broj novoupisanih studenata na Univerzitet u Bihaću smanjuje se iz godine u godinu. Posljedica je to masovnog odlaska mladih u inostranstvo koji nakon završene srednje škole ne žele više ništa da čekaju, ali i negativnog priraštaja/nataliteta, pa čak i same kvalitete studija koji se nude u Bihaću.
Zanimanje: SLABO INTERESOVANJE STUDENATA
Kategorija: Krajina
MUP USK: Sa radom počela Komisija za kaznene bodove
U Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona je počela s radom Komisija za kaznene bodove koju je formiralo Ministarstvo kako bi educirali vozače koji su saobraćajnim prekršajima prikupili sedam kaznenih bodova, da ubuduće ne čine prekršaje, kako se ne bi doveli u situaciju da im bude oduzeta vozačka dozvola.
Zanimanje: VOZAČI S KAZNENIM BODOVIMA NA 'POPRAVNOM'
Kategorija: Krajina
Ministarstvo zdravstva USK duguje 5,7 miliona KM po osnovu socijalne zaštite
Dugovanja Ministarstva zdravstva USK po osnovu socijalne zaštite za 2015., 2016. i prvih šest mjeseci ove godine iznose 5,7 miliona maraka. Od toga čak 4,2 miliona maraka Kanton duguje rodiljama kojima je posljednja naknada isplaćena za februar 2015. godine. U resornom ministarstvu nemaju rješenje za ovaj problem, osim pokušaja da putem zaključaka Vlade rješvaju dio po dio duga.
Zanimanje: Nemaju rješenje za ovaj problem
Kategorija: Krajina
Mladi Sanjani okrenuli projekat ''Visit Sanski Most''
Mladi Snaskog Mosta pokrenuli su projekat ''Visit Sanski Most''. Riječ je o startupu osnovanom s ciljem produženja turističke sezone u gradu, kao i ponude novih, inovativnih i kreativnih turističkih sadržaja, kojima će se revitalizirati i/ili staviti u funkciju nedovoljno iskorišteni turistički kapaciteti.
Zanimanje: STARTUP
Kategorija: Krajina