Bauunternehmen Baufirma Salzburg Trockenbau Salzburg Trockenbau Unternehmen Salzburg Spengler Salzburg Aussenputz Salzburg Fliesenleger Salzburg Innenputz Salzburg Schlosser Salzburg
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zadnje dodani:
LGBT protesti u Sarajevu: Pljuju nas na ulici jer se držimo za ruke!
Mirni protest LGBTI osoba održavo se u parku ispred zgrade u kojoj su smještene institucije Kantona Sarajevo.
Kategorija: BiH
Lažni humanitarci love naivne Krajišnike
Nepoznata žena pokušava loviti u mutnom, predstavljajući se kao majka 14-godišnjeg Muhameda Talića iz Šehovaca, kod Sanskog Mosta, oboljelog od leukemije, te na javnom mjestu prikuplja pomoć za liječenje ovog dječaka. Pripadnici MUP-a Unsko-sanskog kantona o ovom nisu dobili zvaničnu prijavu, ali i pored toga se obavljaju provjere na osnovu saznanja iz medija, potvrdila nam je Snežana Galić, portparol Uprave policije u Bihaću.
Zanimanje: SANSKI MOST
Kategorija: Krajina
Land Rover proslavlja uspješnu prodaju Evoquea, predstavljena specijalna verzija
Land Roverov Range Rover Evoque slavi značajan jubilej, tačnije 600.000 prodanih automobila, a tim povodom je proizvedena specijalna verzija pod nazivom Landmark.
Kategorija: AutoMoto
Lancia Delta S4 Stradale će novog vlasnika koštati pola miliona eura
Jedan od automobila koji će biti prodan na aukciji kuće RM Sotheby's 27. maja na obali jezera Como u Italiji je legendarna Lancia Delta S4 Stradale.
Kategorija: AutoMoto
Legendarni Fićo se vraća u novom izdanju
Španski proizvođač automobila Seat će na sajmu autmobila u Barceloni predstaviti model 600 BMS, modernu verziju legendarnog Fiće, koji ovog mjeseca slavi 60 godina od predstavljanja.
Kategorija: AutoMoto
Ljudi bi na Mjesecu mogli živjeti u kućama napravljenim od prašine i sunčeve svjetlosti
Budući kolonisti koji će živjeti na Mjesecu mogli bi imati kuće od 3D printanih cigli napravljenih od mjesečeve prašine i sunčeve svjetlosti.
Kategorija: Tehnologija
Lulić "nokautirao" Džeku: Romin oproštaj od titule, Pjanić može početi slaviti
Derby della Capitale vjerovatno je ponudio odgovor na to ko će na kraju sezone podići šampionski pehar u Italiji.
Kategorija: Sport
Let’s Do it u Cazinu i Ključu
Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Vlade Unsko-sanskog kantona i ove godine je bilo koordinator za naš kanton u globalnoj volonterskoj akciji „Let´s Do It“ – očistimo zemlju za jedan dan“.
Zanimanje: očistimo zemlju za jedan dan
Kategorija: Krajina
Ljekari strahuju da bi u BiH moglo doći do epidemije ospica
Vakcinacija djece najsigurnija je i najefikasnija preventivna mjera u suzbijanju različitih zaraznih bolesti. Istakli su to epidemiolozi, koji su o važnosti vakcinisanja djece govorili jučer u Sarajevu povodom obilježavanja Evropske sedmice imunizacije (ESI), koja traje od 24. do 30. aprila. Centralni naučni skup, kojem je prisustvovalo više od 80 stručnjaka, organizirali su Federalno ministarstvo zdravstva i Zavod za javno zdravstvo FBiH u saradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom i UNICEF-om.
Zanimanje: Smanjuje se broj vakcinisane djece
Kategorija: BiH
Lepa Brena: U Jugoslaviji smo imali manje para, ali smo bili sretniji i mirnije spavali
Lepa Brena je ikona Jugoslavije, brend i simbol jednog vremena. Muzičku karijeru, koja nije izblijedila ni nakon 35 godina, počela je graditi početkom osamdesetih godina. Ovih dana boravila je u glavnom gradu države u kojoj je rođena, a za Klix.ba se prisjetila svojih početaka i pričala o velikim uspjesima koje je napravila, ali i tome kako su devedesete utjecale na njenu karijeru te kako je i danas zapravo Jugoslovenka.
Kategorija: Magazin