Bauunternehmen Baufirma Salzburg Trockenbau Salzburg Trockenbau Unternehmen Salzburg Spengler Salzburg Aussenputz Salzburg Fliesenleger Salzburg Innenputz Salzburg Schlosser Salzburg
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zadnje dodani:
Lukiću 9 godina zatvora za zločine u Ključu
Bivši pripadnik Vojske RS-a, Milan Lukić, osuđen je danas na 9 godina zatvora, zbog ratnog zločina počinjenog nad nesrpskim stanovništvom u ključkom naselju Pudin Han 1992. godine. Prema presudi Kantonalnog suda u Bihaću, Lukić je kriv zato što je u vrijeme ratnih sukoba, iznuđivao novac, tukao i maltretirao veći broj civila, te sa još nekoliko osoba pucao u Ibrahima Kumalića, koji je od višestruko zadobivenih prostrijelnih rana, preminuo na licu mjesta. S obzirom da se branio sa slobode, optuženi Lukić i njegov branjenik danas se nisu pojavili pred Kantonalnim sudskim vijećem ali se nalazi u BiH i dostupan je nadležnim organima gonjenja.
Zanimanje: Bivši pripadnik Vojske RS-a
Kategorija: Krajina
Lotus predstavio Exige Cup 380
Posljednjom brojčano ograničenom varijacijom o temi modela Exige, Lotus je optimalno popunio prazninu između modela Exige Sport 380 i Exige Race 380.
Kategorija: AutoMoto
Larisa Cerić i Harun Sadiković saznali protivnike na Evropskom prvenstvu u Varšavi
Larisa Cerić i mladi Bišćanin Harun Sadiković saznali su protivnike u prvim borbama Evropskog prvenstva za seniore u judou.
Zanimanje: JUDO
Kategorija: Krajina
London uživo: Pucnjava pred britanskim parlamentom
Britanski mediji izvještavaju da se nekoliko osoba automobilom zaletjelo na ulaznu kapiju palače i da je istovremeno jedna osoba pokušala naoružana nožem ući u zgradu parlamenta te je pri tome napala i zbola policajca.
Zanimanje: Ispred palače Westminster, zgrade britanskog parlamenta, traje opsadno stanje
Kategorija: Evropa
Ljubomir Šarac odlikovan kraljevskim ordenjem za inovacije
Ljubomir Šarac iz Bratunca je samouki naučnik iza kojeg stoje brojne inovacije za koje su ga ordenima odlikovali kraljevi Španije i Belgije. Priznanja koja je dobio otvorila su mu sva vrata u Evropskoj uniji. Istovremeno, u Bosni i Hercegovini mnogi ne znaju da on uopšte postoji.
Zanimanje: U BiH ne znaju ni da postojim
Kategorija: BiH
Lotus predstavio Elise Sprint: Još više karbona za još manje kilograma
Predstavljanjem modela Elise Sprint u Lotusu su iznova dokazali da uvijek ima prostora za skidanje ponekog kilograma.
Kategorija: AutoMoto
Lokalni tim Bihać organizuje „Dan kreativnosti“
U svrhu podizanja svijesti o kulturi, afiniteta za umjetnost i kreativnost, Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini - Lokalni tim Bihać organizuje „Dan kreativnosti“.
Zanimanje: BIHAĆ
Kategorija: Krajina
Liskovački kamen: Krajiški brend vrhunske kvalitete i "hrana" brojnim porodicama
Liskovački kamen predstavlja prirodno bogatstvo cazinskog kraja, a eksploatacija i prodaja kamena neobične ljepote i visokog kvaliteta već je odavno glavni izvor prihoda brojnim mještanima naselja Liskovac.
Zanimanje: CAZIN
Kategorija: Krajina
LG lansirao smartphone od 150 eura, u 48 sati dovoljno samo jedno punjenje
Južnokorejski LG nakon predstavljanja perjanice G6 odlučio se ponuditi i znatno jeftinij uređaj od oko 150 eura - LG X Power 2.
Kategorija: Tehnologija
Legenda kaže: Jednu od najvećih srednjovjekovnih utvrda u BiH sagradila je žena
Ono što je Beogradu Kalemegdan, a Novom Sadu Petrovaradin - Podrinju je Stari grad Zvornik. Na teško pristupačnom planinskom masivu Mlađevac, tamo gdje Drina iz klisure izlazi u plodnu ravnicu, stoljećima je građena čuvena zvornička tvrđava, jedna od najvećih i najvrednijih utvrda ove vrste u dugogodišnjoj historiji naše države.
Zanimanje: Zvornik
Kategorija: BiH