A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zadnje dodani:
Kukić: Za ljevicu je važniji zajednički izlazak na izbore nego formalno ujedinjenje
Profesor Slavo Kukić, kojeg već godinama deklarativno predlažu za kandidata lijevo orijentiranih stranaka na poziciji člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, komentarisao je za Klix.ba jalove pokušaje ujedinjenja ljevice, kazavši da nakon izbora lijeve stranke čeka novo razočarenje i odluka da ne sudjeluju u vlasti.
Zanimanje: Spašavanje ideje
Kategorija: BiH
Kosovo: Ratificiran sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom
Zastupnici Skupštine Kosova izglasali su Sporazum o razgraničenju sa Crnom Gorom, prenosi RTK.
Zanimanje: 80 glasova za
Kategorija: Regija
Kožul: Vojnicima bi plata bila povećana za 51 do 76 KM
Poslanička rasprava o izmjenama Zakona o platama i naknadama kojima je predviđeno povećanje platnih razreda za 7.126 vojnika i podoficira u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine nastavljena je nakon što je osiguran kvorum za nastavak sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.
Zanimanje: Osiguran kvorum
Kategorija: BiH
Kanton 10 tuži Hrvatsku elektroprivredu zbog milionskog duga za korištenja vode Buškog jezera
Vlada Kantona 10 pokrenula je tužbu zbog duga većeg od tri miliona KM koji joj na ime naknade za korištenje vode Buškog jezara duguje Hrvatska elektroprivreda.
Zanimanje: Naplata potraživanja
Kategorija: BiH
Konaković uoči osnivačkog skupa "Naroda i pravde": Dom mladih će biti pun
Osnivački skup novog političkog subjekta u BiH "Narod i pravda" bit će održan u četvrtak u prostorijama Doma mladih na Skenderiji. Njegov osnivač, premijer KS u tehničkom mandatu Elmedin Konaković istakao je kako je po dosadašnjim reakcijama ljudi izvjesno da će dvorana biti prepuna i ovaj politički subjekt dobiti punu podršku.
Zanimanje: Pozitivne reakcije
Kategorija: BiH
Krišto: Bošnjački i srpski ministri su krivi što nije razmatran Zakon o krivičnom postupku BiH
Predsjedavajuća Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto izjavila je kako su bošnjački i srpski ministri odgovorni za to što Vijeće ministara BiH nije razmatralo Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku BiH čiji je predlagač ministar pravde BiH Josip Grubeša.
Zanimanje: Prebacivanje loptice
Kategorija: BiH
Kardinal Puljić: Evropi treba radna snaga i onda nas na perfidan način "usisava"
Nakon zasjedanja 72. redovne sjednice Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine koja se zadnja dva dana održavala u Mostaru organizirana je konferencija za medije na kojoj su se prisutnima obratili kardinal Vinko Puljić i biskup mons. Ratko Perić.
Zanimanje: Mostar
Kategorija: BiH
Kupanje u hladnoj Bosni i vijenac od cvijeća za Emilijana Kneževića
Zeničanin Zijad Zahirović okupao se danas u rijeci Bosni uprkos niskim temperaturama, snijegu i visokom vodostaju rijeke.
Zanimanje: Tradicija
Kategorija: BiH
Kadeti BiH uvjerljivo poraženi od Francuske u 1. kolu elitne runde kvalifikacija
Kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u austrijskom Bad Waltersdorfu u prvom kolu elitne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo od selekcije Francuske rezultatom 0:3.
Zanimanje: Loš start
Kategorija: Sport
Količina plastičnog otpada u okeanima bi se mogla utrostručiti za deset godina
Količina plastičnog otpada u okeanima bi se mogla utrostručiti za deset godina ukoliko se ne poduzmu mjere za smanjenje zagađenja.
Zanimanje: Na 150 miliona tona
Kategorija: Svijet