Bauunternehmen Baufirma Salzburg Trockenbau Salzburg Trockenbau Unternehmen Salzburg Spengler Salzburg Aussenputz Salzburg Fliesenleger Salzburg Innenputz Salzburg Schlosser Salzburg
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zadnje dodani:
Kladionice zaradile 724 miliona KM, a državi platile manje od 24 miliona KM
Priređivači igara na sreću, kladionice i Lutrija, u prvih šest mjeseci prometovali su 724,6 miliona KM, a od tog iznosa su državi u vidu dažbina platili manje od 24 miliona maraka., potvrđeno je za Radiosarajevo.ba u Poreznoj upravi FBIH.
Zanimanje: Zvanično
Kategorija: BiH
Kompanija Eviation predstavila električni avion čiji je domet gotovo 1.000 km
Na 52. međunarodnom pariskom Air Showu, Eviation Aircraft je kao dio NASA-inog programa predstavio novi električni konceptualni avion s dometom od 965 kilometara.
Kategorija: Tehnologija
KŠC “Ivan Pavao II“ na dnevnom redu sutrašnje Vanredne sjednice Skupštine USK
Iako su trebali u ponedjeljak, o KŠC-u „Ivan Pavao II“ skupštinski poslanici raspravljaće sutra na 17. vanrednoj sjednici Skupštine USK. Na dnevnom redu naći će se Prijedlog Odluke o verifikaciji školskih diploma stečenih za zanimanje medicinska sestra –tehničar u periodu od školske 2013/2014. do školske 2016/2017. godine, rješavanje statusa učenika u zanimanju zubni tehničar kao i davanje saglasnosti na elaborat o osnivanju Srednje medicinske škole u KŠC „Ivan Pavao II“ .
Zanimanje: BIHAĆ
Kategorija: Krajina
KKK Una: Adian Čavkunović i Emir Redžić opravdali očekivanja u Solkanu
Predhodni vikend u Sloveniji na rijeci Soči – Solkan, kajak kanu klub Soške-elektrane su organizovale prve dvije utrke ECA JUNIOR CUP 2017. na kojem su učešće uzeli i dva kajakaša iz KKK“UNA“ iz Bihaća, Adian Čavkunović i Emir Redžić.
Zanimanje: ECA JUNIOR CUP 2017.
Kategorija: Krajina
Karte su prošlost: Švedska kompanija uvodi čipiranje putnika
Švedska željeznička kompanija SJ nudi svojim putnicima korištenje biometrijskog čipa ugrađenog u ruku umjesto klasičnih karata i time postaje prva kompanija za putovanja koja koristi ovu inovativnu metodu.
Kategorija: Tehnologija
Konkurs za posao u MUP-u USK: Novih 50 policajaca!
Javni oglas za popunu upražnjenih radnih mjesta policijskih službenika u Upravi policije za početni čin “POLICAJAC”.
Zanimanje: BIHAĆ
Kategorija: Krajina
KCUS štedi, pacijenti čekaju: Nemoguće obaviti terapiju s radioaktivnim jodom!
Niko više sa sigurnošću ne može reći šta se to dešava na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, šta radi Uprava na čelu sa dr. Sebijom Izetbegović, a da je situacija katastrofalna svjedoči protest pacijentica s Klinike za onkologiju, piše Patria.
Zanimanje: SARAJEVO
Kategorija: BiH
Kako pronaći model rekonstrukcije i upravljanja starim gradovima u Krajini
Očuvanje i promocija bogatog kulturno-historijskog nasljeđa Krajine imperativ je za nedavno osnovano Udruženje ''Naša Krajina – naša baština''. Grupa entuzijasta nastoji animirati bh. vlasti, ali i strane zaljubljenike u prošla vremena kako bi pronašli model rekonstrukcije i upravljanja starim gradovima i utvrdama na ovome području.
Zanimanje: Naša Krajina - naša baština
Kategorija: Krajina
KFW u Bihaću: Generacijski projekat ili noćna mora?
U februaru ove godine novi gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić (GS) od Kantonalnog tužilaštva pismeno je zatražio utvrđivanje zlopotrebe položaja i ovlasti, odnosno favorizovanja interesa izvođača u slučaju raskidanja Ugovora o izvođenju radova u okviru projekta odvodnje i prećišćavanja otpadnih voda (tzv. KfW) sa firmoma Aquaterm iz Karlovca gdje je Grad Bihać pretrpio finansijsku štetu od oko 2 miliona KM i značajno prolongiranje rokova završetka tog projekta zbog čega Grad Bihać i građani i danas trpe posljedice.
Zanimanje: Grad Bihać talac izvođača radova
Kategorija: Krajina
KCUS: Aparat za zračenje na Onkologiji od sutra ponovo u funkciji
Linearni akcelerator, aparat za zračenje pacijenata oboljelih od karcinoma, od sutra će ponovo biti u funkciji na Klinici za onkologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, saznaje Faktor.
Zanimanje: SARAJEVO
Kategorija: BiH