Bauunternehmen Baufirma Salzburg Trockenbau Salzburg Trockenbau Unternehmen Salzburg Spengler Salzburg Aussenputz Salzburg Fliesenleger Salzburg Innenputz Salzburg Schlosser Salzburg
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zadnje dodani:
Izetbegovićevo vezivanje za Erdoana je štetno i opasno?
Asim Mujkić, profesor filozofije na sarajevskom Fakultetu političkih nauka, za ‘Zašto?’ analizira razloge za bezrezervnu podršku bošnjačkih lidera, prije svega člana Predsjedništva BiH i lidera Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića, turskom predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoanu, koji se sve češće nalazi na udaru kritika zbog nedemokratske i autokratske vladavine.
Zanimanje: Neosmanizam u Bošnjaka
Kategorija: BiH
Izumitelj napravio potpuno funkcionalno odijelo u stilu Iron Mana
Izumitelj Richard Browning je izumio odijelo koje mu omogućava letenje te sada predstavlja stvarnog Iron Mana.
Kategorija: Tehnologija
Izbori u Hrvatskoj: HDZ pobijedio u 13 od 20 županija
Na jučerašnjim lokalnim izborima u Hrvatskoj HDZ sa svojim partnerima pobijedio je u 13 od 20 županija, no postoji realna mogućnost da vladajuća stranka ostane bez gradonačelnika u četiri najveća hrvatska grada.
Kategorija: Hrvatska
Izazovi i perspektive razvoja turzima u Bihaćkoj regiji
Unapređenje turizma kao najbrže rastuće privredne grane u Bosni i Hercegovini, kao i predstavljanje poslovnih modela koji su imali izvrsne rezultate u Hercegovini i Krajini jedna je od tema koje će biti predstavljeni na događaju u organizaciji projekta Marketmakersi i novosonovanog Turističkog klastera "Una" nazvan "Bihaćka regija - pravac razvoja incoming turizma".
Zanimanje: MarketMakersi i Turistički klaster Una organiziraju događaj
Kategorija: Izdvojeno
Iz SIPA-e potvrdili: Islamska država prijeti imamima u BiH!
Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) zaprimila je informacije o novim prijetnjama takozvane Islamske države osmerici balkanskih imama i vjerskih službenika, saznaje N1.
Zanimanje: Informacije proslijeđene Tužilaštvu BiH
Kategorija: BiH
Istraživanje pokazalo: Petina žena je nezadovoljna svojim seksualnim životom
Jedna od pet žena nezadovoljna je svojim seksualnim životom, otkriveno je u anketi koju je provela kompanija Lloyd Pharmacy.
Kategorija: Lifestyle
Ima li evropska desnica snage ponovo marširati
Samo što je priznala poraz na predsjedničkim izborima u Francuskoj, Marine Le Pen najavila je osnivanje nove političke snage kojom želi krenuti u pohod na nacionalni parlament. Iako su pojedini analitičari ustvrdili kako je njezin poraz najava brisanja ekstremne desnice s političke karte Europe, ona očito ne misli tako.
Kategorija: Evropa
Istrebljenje: Alarm stručnjaka zbog koralja na Mediteranu
Međunarodna unija za očuvanje prirode nedavno objavljenim izviještajem oglasila je uzbunu zbog bojazni za izumiranje više od 13 posto vrsta koralja Mediterana, među kojima posebno ističe busenasti koralj s Mljeta.
Kategorija: Magazin
Iran poručio Saudijskoj Arabiji: Neće vam ostati ništa osim Mekke i Medine
Nakon što je saudijski prestolonasljednik Muhammad bin Salman izjavio kako se ne može razgovarati sa Iranom zbog šiitskih ambicija (Šiiti su većina u Iranu, op.pr.) da kontrolirali islamski svijet, oglasio se i Teheran.
Zanimanje: Tenzije
Kategorija: Svijet
Institucije BiH u 2017. godini planiraju zaposliti skoro 800 novih radnika
U institucijama Bosne i Hercegovine do kraja 2017. godine bit će zaposlene 793 nove osobe, piše u odluci Vijeća ministara BiH koja je objavljena u Službenom listu Bosne i Hercegovine.
Zanimanje: 793 nove osobe
Kategorija: BiH