Bauunternehmen Baufirma Salzburg Trockenbau Salzburg Trockenbau Unternehmen Salzburg Spengler Salzburg Aussenputz Salzburg Fliesenleger Salzburg Innenputz Salzburg Schlosser Salzburg
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zadnje dodani:
Izetbegović: Supruzi sam dao automobil Predsjedništva BiH da bih je zaštitio
U Sarajevu se danas održava sjednica Predsjedništva SDA na kojoj će se raspravljati o situaciji u stranci, neusvajanju seta zakona o akcizama i napadu na ministra Adila Osmanovića u Srebrenici. Predsjednik stranke Bakir Izetbegović uoči sastanka je prokomentarisao i to što je njegova supruga i direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović prošle sedmice za putovanje u Tuzlu koristila službeni automobil Predsjedništva BiH.
Zanimanje: Sjednica SDA
Kategorija: BiH
Izbori u Francuskoj: Emmanuel Macron i Marine Le Pen ulaze u drugi krug
Nezavisni kandidat Emmanuel Macron i liderka Nacionalnog fronta Marine Le Pen prolaze u drugi krug predsjedničkih izbora u Francuskoj, javlja Guardian na osnovu izlaznih anketa i prvih procjena.
Zanimanje: Sukob policije i demonstranata u Parizu
Kategorija: Evropa
Infarkt završnica u Madridu: Messi u posljednjim trenucima bacio navijače Reala u očaj
Barcelona je pobijedila Real Madrid sa 3:2 u El Clasicu odigranom na Santiago Bernabeu.
Kategorija: Sport
Igre na sreću, prodaja lijekova, alkohola i kave najisplativije djelatnosti u BiH
Igre na sreću, prodaja lijekova te alkohola i kave su, izgleda, najatraktivnije i najisplativije djelatnosti u BiH koje su, kako prenosi BN, samo u RS-u zastupljene na svakih 100 metara. Jedan od razloga koji se navodi zašto je tako je i činjenica da će građani posljednju marku dati za piće i lijekove te da će se, kada im potonu sve lađe, okušati u igrama na sreću.
Zanimanje: ZEMLJA KLADIONICA, KAFIĆA I LJEKARNI
Kategorija: BiH
Ispovijest transrodne Romane: “Prekomanda u Bihać mi je promijenila život, mada sam oduvijek znala da sam žensko”
Bila sam na straži u Somboru. Nešto je šušnulo i ja sam pucala. Imala sam tri metka. Ranila sam ovcu, opisuje svoje iskustvo iz vojske Romana Taylor (48), u kojoj je bila vezist. Za kaznu je dobila prekomandu u Bihać. Rekli su mi da imam pravo na jedan jedini izlazak.
Zanimanje: DIZAJNER
Kategorija: Krajina
Imenovanje koordinatora među prvim odlukama Fikreta Abdića
Među prvim odlukama koje je potpisao Fikret Abdić kada je stupio na dužnost načelnika Velike Kladuše bila je ona o stavljanju van snage svih rješenja šefova službi u Općini. Nakon toga je imenovao četiri koordinatora, koji će nadzirati rad šefova općinskih službi - zbog efikasnosti ili manjka povjerenja? To samo zna Fikret Abdić. No, važnije od ovih je pitanje zakonitosti strukture koja djeluje paralelno s tijelima javne uprave.
Zanimanje: VELIKA KLADUŠA
Kategorija: Krajina
Istanbul ima Aja Sofiju, a Bihać Fethiju
Bihaćka džamija Fethija proglašena je nacionalnim spomenikom zbog svoje bogate kulturno-historijske pozadine i činjenice da je nekad bila crkva sv. Antuna Padovanskog, a zatim su je Osmanlije preuredile u džamiju kojoj su dali ime Osvojena. S obzirom na to da je objekt džamije poprilično dotrajao i zapušten, potrebno ga je što prije restaurirati i konzervirati da bi se zaštitio od daljnjeg propadanja. U tom je smislu Zavod za zaštitu kulturno historijskog nasljeđa Unsko-sanskog kantona, u saradnji s Medžlisom Islamske zajednice Bihać, pokrenuo inicijativu izrade i realizacije projekta zaštite ovog vrlo značajnog objekta
Zanimanje: Historijski spomenik
Kategorija: Krajina
Ima li većine: Povećanje akciza ili nova kriza
Hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine održat će se danas, a organizirana je kako bi bili usvojeni zakoni koji će omogućiti povećanje akciza na naftu, što je uslov MMF-a za novu tranšu od 155 miliona KM, piše Patria.
Zanimanje: SJEDNICA PARLAMENTA
Kategorija: BiH
Irina Kapetanović - Perduv: Donna Ares je žena zmaj, ponovo će izaći kao pobjednica
Bh. pjevačica Donna Ares bori se s karcinomom već tri godine, a velika podrška u Odensu u Danskoj joj je svakako naša rokerka sa adresom u Danskoj Irina Kapetanović - Perduv.
Zanimanje: Bori se s karcinomom
Kategorija: Krajina
Izuzetno visoke i oštre kazne za nevakcinisanje djece u BIH
Vakcinacija djece je zakonska obaveza, a broj nevakcinisane djece u Federaciji sve je veći.
Zanimanje: Zakonska obaveza
Kategorija: BiH