Bauunternehmen Baufirma Salzburg Trockenbau Salzburg Trockenbau Unternehmen Salzburg Spengler Salzburg Aussenputz Salzburg Fliesenleger Salzburg Innenputz Salzburg Schlosser Salzburg
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zadnje dodani:
Iftar u narodnoj kuhinji: Da nema ovog, iftario bih kifle
Ramazanski post, sveta obaveza muslimana, u dugim vrelim ljetnim danima sam po sebi je veliko psihičko i fizičko iskušenje. Za siromašne još je teži, jer teško mogu da priušte kvalitetan obrok kojim će prekinuti cjelodnevno suzdržavanje od hrane i pića, što ove godine za vjernike iz regije znati biti i duže od 18 sati.
Zanimanje: Prilozi sa svih strana
Kategorija: BiH
Izačić: Bedem s kojeg se brani srce Krajine
Smješten na sjeverozapadu Bosne i Hercegovine, uz samu granicu s Hrvatskom, Izačić je povijesno mjesto nastalo na vjetrometini sila koje su se sudarale s njegovim tvrdim zidinama, ovisno otkud je smjer vjetrova rata puhao, nekad s istoka, a nekad sa zapada. Sagrađen je na kamenitom brijegu kraj kojeg su prolazili antički putevi, a danas pored njega prolazi savremena magistralna cesta i evropski putni pravac ili ruta koja spaja zapadni dio Bosne i Hercegovine s Evropskom unijom. A ta Evropska unije, bukvalno, korak je preko granice, na savremeno uređenom graničnom prelazu koji nosi ime kao i samo mjesto. Stoga se opravdano može kazati da je Izačić kapija na zapadu Bosne.
Zanimanje: BIHAĆ
Kategorija: Krajina
Ima li zlata kod Fojnice: Mještani se pitaju da li firma BBM istražuje ili odvozi jalovinu s metalom
Ima li zlata u Bakovićima kod Fojnice pitaju se svi, od mještana, općinskih vlasti do radnika kompanije BBM, koji svaki dan traže skupocjeni plemeniti metal nekoliko kilometara iznad živopisnog bosanskog gradića. Britanci su nekad vadili zlato iz bakovićkih brda istočno od planine Vranice, a da bi ovo mjesto ponovo mogla tresti zlatna groznica, uvjerili smo se i sami.
Zanimanje: ZLATNA GROZNICA
Kategorija: BiH
Isplati li se ljetovati u Hrvatskoj
Godinama je hrvatska obala bila, bez konkurencije, omiljena turistička destinacija Bosanaca i Hercegovaca. Cijene hrane i pića u drugim zemljama često znaju biti faktor u izboru destinacije za odmor.
Kategorija: Hrvatska
Izbori sve bliže: Građani nisu zaboravili obećanja o masovnom zapošljavanju i izgradnji države
Do službenog raspisivanja Općih izbora 2018. godine ostalo je manje od godinu, a predizborna kampanja uveliko je počela, piše agencija Patria.
Zanimanje: ŠTA SU LIDERI GOVORILI
Kategorija: BiH
Iznesene završne riječi: Tužioci traže razrješenje Gorana Salihovića, odbrana oslobađanje
U završnim riječima u postupku Goranu Salihoviću, Ured disciplinskog tužioca zatražio je da suspendovani glavni tužilac Državnog tužilaštva bude razriješen dužnosti, dok je odbrana zatražila odbacivanje tužbe.
Zanimanje: VSTV
Kategorija: BiH
IDDEEA upravo objavila: Građani Bosne i Hercegovine neće ostati bez pasoša
Najnovije informacije o pasošima koje je upravo objavila Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH.
Kategorija: BiH
I druga generacija Jaguara XF dobila je Sportbrake verziju
Iza naziva Sportbrake krije se praktična karavanska verzija Jaguarovog modela XF. Nakon zvaničnog predstavljanja modela XF Sportbrake dizajneri i inžinjeri Jaguara uvjereni su da u ovom trenutku imaju najbolji karavan u gornjoj-srednjoj klasi koji će se nuditi evropskim, američkim i kupcima u Kini.
Kategorija: AutoMoto
I pored krize u sportu i atletici na USK, Enes Zulić iz Bihaća postiže vrhunske rezultate
Enes Zulić iz Bihaća se profesionalno bavi atletikom već 11 godina i postiže vrhunske rezultate i to u gradu i kantonu u kojem je sport, pogotovo atletika, u velikoj krizi. Priprema se i za međunarodne nastupe na velikim takmičenjima.
Zanimanje: 11 godina se profesionalno bavi atletikom
Kategorija: Krajina
ISIL preuzeo odgovornost za napad u Londonu
Oružana grupa Islamska država Irak i Levant preuzela je odgovornost za napad u Londonu u subotu navečer, u kojem je ubijeno sedam ljudi i i na desetke ranjeno, objavila je agencija Amaq, povezana s ovom grupom.
Zanimanje: Četiri Francuza u kritičnom stanju
Kategorija: Svijet