A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zadnje dodani:
Hrvatska predstavila novi dizajn dresova za Svjetsko prvenstvo
Hrvatski nogometni savez je danas otkrio izgled dresova hrvatske nogometne reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.
Zanimanje: Prepoznatljiv stil
Kategorija: Sport
Hrvoje Vlašić: Maksimalno ćemo igrati sve do kraja
Košarkaši Zrinjskog iz Mostara u sklopu 21. kola Druge ABA lige dočekuju beogradski Dynamic, a tim povodom organizirana je konferencija za medije. Novinarima su se obratili trener Hrvoje Vlašić te igrači Marko Ramljak i Aleksandar Sokolović.
Zanimanje: Druga ABA liga
Kategorija: Sport
HTC predstavio Desire 12 i Desire 12 Plus
HTC je predstavio nova dva smartphonea srednjih specifikacija, a to su Desire 12 i Desire 12 Plus.
Zanimanje: Novi smartphonei
Kategorija: Tehnologija
Hyundai i30 N naredne godine i s automatskim mjenjačem
Hyundai će do kraja naredne godine najsnažniji i30 ponuditi i u kombinaciji s automatskim mjenjačem sa dva kvačila (DCT – Dual Clutch Transmission).
Zanimanje: Širenje ponude
Kategorija: AutoMoto
Humani primjeri nehumanog rata: Ljudskost je važnija od nacije
"Humani primjeri nehumanog rata" naziv je projekta koji sprovodi ekipa bh. portala Frontal, a koji ima za cilj da pronađe i prikaže svjedočenja Bosanaca i Hercegovaca o solidarnosti koju su doživjeli ili osjetili za vrijeme ratnih dešavanja od 1992 do 1995. godine, čime se bavi jedna od priča iz najnovije epizode TV Liberty, televizijskog magazina Radija Slobodna Evropa.
Zanimanje: Svjedočenja
Kategorija: BiH
Hrvatski državljanin udario starijeg pješaka u Karanovcu kod Banje Luke
Na magistralnom putnom pravcu Karanovac - Mrkonjić Grad , u mjestu Karanovac (Grad Banja Luka) danas oko 13:20 sati se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila tjelesne povrede.
Zanimanje: Prebačen u UKC
Kategorija: BiH
Hafiz Husejn Čajlaković novcem nagrađuje djecu koja dolaze u džamiju
Hafiz Husejn Čajlaković iz Zenice, poznat po svojim govorima širom BiH i dijaspore, objavio je novi video na svom YouTube kanalu o tome kako dodatno motivira djecu da dolaze u mekteb Poljice u Zenici i praktikuju vjeru. Djecu koja dolaze u mekteb nagradio je novcem.
Zanimanje: Nagrada upornima
Kategorija: BiH
Hajrudin Somun: Rusija i Britanija su u "soft" ratu i BiH mora što prije ući u NATO
Sve hladniji odnosi Moskve i Londona, a uz pratnju drugih moćnih evropskih zemalja koje su stale na stranu Velike Britanije, učestalo pune naslovnice svjetskih medija koji s pravom podižu nivo zabrinutosti uzrokovane sve glasnijim buđenjem ruskog medvjeda.
Zanimanje: Potresi u Evropi
Kategorija: Svijet
Hrvatska: Vodostaj Save i dalje raste, traju intenzivne pripreme za vodeni val
Vanredne mjere obrane od poplava na snazi su i na području Jasenovca. Vodostaj Save i dalje raste, a zbog kiše prijeti opasnost od izlijevanja. Vrhunac vodenog vala očekuje se u utorak, prenosi HRT.
Zanimanje: Vanredne mjere
Kategorija: Regija
Haker koji je u javnosti objavio izvor WikiLeaksa preminuo u 37. godini
Kompjuterski haker Adrian Lamo, koji je poznat po tome što je u javnosti objavio izvor WikiLeaksa za dostavu tajnih izvještaja, preminuo je u 37. godini.
Zanimanje: Nepoznat uzrok
Kategorija: Svijet