Bauunternehmen Baufirma Salzburg Trockenbau Salzburg Trockenbau Unternehmen Salzburg Spengler Salzburg Aussenputz Salzburg Fliesenleger Salzburg Innenputz Salzburg Schlosser Salzburg
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zadnje dodani:
Halima Aden na naslovnici magazina Allure: Mogu ponuditi mnogo više od fizičkog izgleda
Devetnaestogodišnja Halima Aden prvi je model s hidžabom koji krasi naslovnicu američkog ženskog magazina Allure.
Kategorija: Lifestyle
Haos na Medicini: Provaljeno u kabinet dekanese Hadžović-Džuvo!
Na Medicinskom fakultetu u Sarajevu odigrala se prava drama nakon što je Komisija za primopredaju koju je imenovalo 59 članova Nastavno-naučnog vijeća 9. juna nakon razrješenja dekanese Hadžović-Džuvo i imenovanja v.d. Amele Kulenović nasilno ušlo u Dekanat i kabinet dekanese, piše agencija Patria.
Zanimanje: SILA NAD ZAKONOM
Kategorija: BiH
Hadis Jusić nije postao premijer USK, ali jeste njegov savjetnik
Povjerenik SDA Bihać, bivši direktor JKP Komrad Bihać, kandidat za gradonačelnika grada na Uni, te nesuđeni direktor JU Služba za zapošljavanje USK i bihaćke direkcije BH Telecoma - Hadis Jusić, u lokalnim medijima je slovio za potencijalnog nasljednika premijera Vlade USK, Huseina Rošića.
Zanimanje: Povjerenik SDA Bihać
Kategorija: Krajina
Historijski arhiv Sarajevo izložio rukopis Kur'ana iz 1513. godine
Iz drugih perioda historije BiH i Sarajeva izloženi su primjerci Sarajevskog lista iz doba Austrougarske, zapisnici Gradskog zastupstva iz 1894. godine, kao i publikacije Histroijskog arhiva.
Kategorija: Magazin
Hrabrim učenicima iz Jajca priznanje iz cijele Europe
Neformalnoj grupi učenika Srednje strukovne škole i Srednje škole „Nikola Šop“ u Jajcu koji svojim zalaganjem doprinose izgradnji mostova i povezivanju naroda, nekoliko ambasadora u BiH u četvrtak će dodijeliti javno priznanje.
Zanimanje: Protiv podjela
Kategorija: BiH
HDZ i HNS sačinili prijedlog reforme Javnog RTV sistema
HDZ BiH i Hrvatski narodni sabor sačinili prijedlog zakona o Javnom RTV sistemu BiH koji podrazumijeva njegovo cjelovito reformisanje, rekla je zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto.
Kategorija: BiH
Hiljade Izraelaca protestovali u Tel Avivu: Dosta je bilo okupacije palestinske teritorije
Hiljade Izraelaca se okupilo na trgu Rabin u Tel Avivu kako bi demonstrirali protiv onog što su organizatori protesta nazvali "50 godina izraelske okupacije palestinske teritorije".
Kategorija: Svijet
Hrabra žena spriječila krađu automobila
Na jednoj benzinskoj pumpi u saveznoj državi Wisconsin sigurnosna kamera zabiježila je ženu koja je uspjela spriječiti krađu svog džipa.
Kategorija: Magazin
Husnija Kapić iz Cazina gradi bazene širom države
Husnija Kapić iz Cazina godinama se bavi izgradnjom bazena, a posljednjih je nekoliko godina posao "procvjetao" i u Bosni i Hercegovini. Samo u prošloj godini Husnija je napravio više od 40 bazena širom države, a ima brojne klijente: građane bh. dijaspore, Arape, političare, sudije, ali i "obične" Bosance i Hercegovce.
Zanimanje: Posao koji cvjeta u BiH
Kategorija: Krajina
Hiljadu i jedna priča o Uni nije dovoljna
Una je kroz vjekove bila inspiracija mnogima koji su živjeli na području Bihaća i njegove okoline. Svojom ljepotom očarala je sve one koji bi je vidjeli, urezavši dubok trag na njihovim dušama. Hiljadu i jedna priča o njoj, jednostavno nije dovoljna. Uvijek ostane još nešto da se kaže. I stalno tako...
Zanimanje: Nepresušni izvor pjesnika, nadahnuće slikara, te strast ribara i lađara
Kategorija: Krajina