Najbolji vicevi sa Balkana
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zadnje dodani:
Granična policija BiH u petak spriječila ulazak 45 migranata u našu zemlju
Pripadnici Jedinice Granične policije Hum u blizini MGP Metaljka sinoć su spriječili ulazak 23 migranta u BiH. Migranti su nakon toga vraćeni na područje Republike Srbije.
Zanimanje: Pojačan nadzor
Kategorija: BiH
Glumac Azir Mustafić: Naše društvo cijeni rad i talent tek kad ga prepozna neko drugi
Azira Mustafića, mladog bh. glumca i muzičara s trenutnom adresom u Strazburu, publika Cannes Film Festivala ove godine je imala priliku vidjeti na velikom platnu. Rođen je u Tuzli gdje je studirao Akademiju scenskih umjetnosti koju je, kao i svoju domovinu, napustio iz revolta. U tom trenutku znao je tri riječi na francuskom (Bonjour, Ça va i Merde), a danas glumi i stvara na francuskom jeziku.
Zanimanje: Napustio BiH
Kategorija: Lifestyle
Genjac: Očekujemo da SDA ostane najznačajnija stranka, stabilizirali smo sve društvene segmente
Generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA) Halid Genjac danas je predao potrebnu dokumentaciju za prijavu učešća te stranke na Općim izborima 7. oktobra ove godine. Genjac je izrazio nadu da će SDA ostati najvažniji politički subjekt u BiH nakon oktobarskih izbora.
Zanimanje: Optimistično
Kategorija: BiH
Gwyneth Paltrow progovorila o zlostavljanju Harveya Weinsteina
Glumica Gwyneth Paltrow opisala je u Showu Howarda Sterna detalje o večeri kad se njezin tadašnji dečko Brad Pitt suprotstavio Harveyu Weinsteinu nakon što je doznao da ju je ovaj seksualno uznemiravao, piše Daily Mail.
Zanimanje: Zlostavljanje
Kategorija: Magazin
Generacijski projekt: 20 miliona KM za obnovu Kantonalne bolnice Zenica
Skupština Zeničko-dobojskog kantona donijela je važnu odluku odobrenja zaduženja za rekonstrukciju Kantonalne bolnice Zenica u iznosu od 20 miliona KM. Kako su poručili, ovo je samo jedan od koraka na putu zadržavanja ljekara u našoj zemlji.
Zanimanje: Dogradnja 2.800 m2
Kategorija: BiH
Generalni sekretar HNS-a Josip Merdžo: Venecijanska komisija samo pomaže
Generalni sekretar Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Josip Merdžo izjavio je da su predstavnici Venecijanske komisije tu da pomognu u vezi sa izmjenama Izbornog zakona BiH, ali da je sve na domaćim snagama.
Zanimanje: Domaćini na potezu
Kategorija: BiH
Građani traže ubrzanje procesa protiv Sanjina Sefića, podršku pružio Muriz Memić
Grupa građana i studenata okupila se jutros ispred Kantonalnog suda u Sarajevu kako bi skrenuli pažnju javnosti na današnje svjedočenje Sanjina Sefića, optuženog za uzrokovanje smrti Selme Agić iz Bugojna i Edite Malkoč iz Bosanske Krupe 2016. godine.
Zanimanje: Uoči svjedočenja
Kategorija: BiH
Gordana Tadić zbog "državnog udara" sazvala sastanak Udarne grupe koja djeluje neustavno
Odlukom iz 2003. godine Državna agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) trebala je preuzeti mandat i odgovornost Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija u BiH u trenutku kada SIPA postane operativna na teritoriji cijele BiH. Uprkos činjenici da je SIPA postala operativna 2004. godine, Udarnom grupom danas predsjedava v.d. glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordana Tadić.
Zanimanje: Apsurdna situacija
Kategorija: BiH
Grad Bihać objavio ponovni javni oglas: Prodaje se Đački dom „Borići“ u Bihaću
Grad Bihać objavio je ponovni javni oglas o prodaji nekretnine Đački dom „Borići“ u Bihaću putem javnog nadmetanja – licitacije. Radi se o nekretnini na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Bihaću. S tim uvezi Grad Bihać izdao je i promotivni letak na bosanskom i engleskom jeziku.
Zanimanje: prodaja nekretnine
Kategorija: Krajina
Golden State posramio Houston i stigao u vodstvo finala Zapadne konferencije
Ekipa Golden Statea povela je rezultatom 2:1 u finalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige pobjedom protiv Houstona u trećem meču, a konačan rezultat u Oracle areni glasio je 126:85 za aktuelne prvake.
Zanimanje: NBA
Kategorija: Sport