Bauunternehmen Baufirma Salzburg Trockenbau Salzburg Trockenbau Unternehmen Salzburg Spengler Salzburg Aussenputz Salzburg Fliesenleger Salzburg Innenputz Salzburg Schlosser Salzburg
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zadnje dodani:
GM planira lansirati deset modela električnih automobila u Kini do 2020.
Korporacija General Motors planira da lansira deset električnih i hibridnih vozila s pogonom na benzin i električnu energiju u Kini do 2020. godine, saopćio je čelnik firme, dok proizvođači vozila ubrzavaju proizvodnju alternativnih vozila pod pritiskom Pekinga da promoviraju tu industriju.
Kategorija: AutoMoto
Glasajte za Ajlu iz Velike Kladuše i pomozite da osvoji nagradu
Ajla Delić iz Velike Kladuše, učenica JU “Druga srednja škola”, prava je umjetnička duša i voli fotografiju.
Zanimanje: JEDINA IZ USK
Kategorija: Krajina
Gradonačelnici Fazlić i Imamović: BiH se najviše osjeti u gradovima i općinama
Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović došao je jučer u USK, kako bi počeo zagovarati svoju inicijativu o promjeni Ustava FBiH, koja podrazumijeva veće ovlasti lokalnog niva, federalizaciju gradova i ukidanje srednjeg nivoa vlasti. Prvi put će testirati kompletnu priču pred osam krajiških načelnika, koji su među prvima pokazali zainteresovanost i to danas na sastanku svih u Bosanskoj Krupi.
Zanimanje: Inicijativa
Kategorija: Krajina
Grad Bihać i Mreža vijeća učenika USK-a potpisali Memorandum o saradnji
Prije nekoliko mjeseci, na insistiranje gradskog vijećnika Armina Amidžića, bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ugostio je predstavnike Mreže vijeća učenika Unsko – sanskog kantona. Amidžić je tom prilikom predložio da zajedno sa srednjoškolcima definiše modele suradnje koji se mogu ogledati u raznim aktivnostima, odnosno da se kroz sitne projekte mladim ljudima omogući podrška i osjećaj da su važan dio naše zajednice, što je danas i realizirano.
Zanimanje: BIHAĆ
Kategorija: Krajina
Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović danas u Bihaću
Četiri puta uzastopni gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović danas će doći u Bihać i sastaće se sa gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem. U najavi događaja nisu navedeni povod posjete niti predmet razgovora, ali je sasvim sigurno da gradonačelnik Imamović istovremeno promovira svoju inicijativu za Ukidanje srednjih nivoa Vlasti, odnosno kantonalne Skupštine i Vlade. Kako je to moguće bez problema učiniti i koje bi sve koristi ovi građani desetak kantona napokon imali, čitajte u tekstu inicijative gradonačelnika Imamovića.
Zanimanje: Sastanak sa Šuhretom Fazlićem
Kategorija: Krajina
Gradsko vijeće Bihaća usvojilo Budžet za 2017. godinu
Većinom glasova Gradsko vijeće Bihaća usvojilo je na današnjoj sjednici Budžet za 2017. godinu u iznosu od 30.248.733KM. Vijećnici su usvojili i Prijedlog Odluke o izvršavanju Budžeta Grada Bihaća za 2017. godinu.
Zanimanje: 30.248.733KM
Kategorija: Krajina
Garancija pet godina: Škoda objavila cijene za novi Kodiaq
Od prošlog petka kupci u BiH imaju mogućnost naručiti novu Škodu Kodiaq. Ovim modelom, postavljenim na MQB platformu, Škoda počinje veliku ofanzivu u SUV segmentu. Kodiaq je dugačak 4697 mm, a dostupan je u izvedbi s pet ili sedam sjedišta.
Kategorija: AutoMoto
Gert Wilders i Marine Le Pen govore istim jezikom kojim je u Srebrenici '95. govorio Ratko Mladić! Zar treba da šutimo?!
Od trenutka kada su poslijepodne 11. jula 1995. godine ušli u Srebrenicu, nisam imao nikakvih dilema da će pripadnici Vojske Republike Srpske pobiti sve muškarce koje sustignu, zatvore ili zarobe. Sve sam to već gledao u proljeće i ljeto 1992. godine.
Zanimanje: EMIR SULJAGIĆ
Kategorija: BiH
Gradska galerija Bihać: Kulturni aktivizam u postindustrijskom kontekstu
Večeras u 18.00h na okruglom stolu u Gradskoj galeriji Bihać, biće upriličeno predstavljanje novoobjavljene publikacije "Kulturna fronta Bihać - #NeDamoGaleriju", čiji je urednik Irfan Hošić. Kulturni aktivizam u postindustrijskom kontekstu, tema je panel diskusije u kojoj učestvuju Aida Kalender, Damir Nikšić i Jasmina Husanović, a uz moderiranje prfesora Irfana Hošića.
Zanimanje: Večeras u 18.00h
Kategorija: Krajina
GS, SDP, A-SDA i DF: SDA štiti rasipničko ponašanje bivšeg gradonačelnika
Danas (20.03.2017.god.) održana je 7. sjednica Gradskog vijeća Bihać. Prva tačka Dnevnog reda bio je Nacrt Budžeta Grada Bihaća za 2017. godinu. Nakon višesatne rasprave, sa 17 glasova ZA i 11 suzdržanih Nacrt Budžeta je usvojen u visini od 30.248.733,00 KM i proslijeđen na javnu raspravu.
Zanimanje: Saopštenje za javnost
Kategorija: Krajina