Bauunternehmen Baufirma Salzburg Trockenbau Salzburg Trockenbau Unternehmen Salzburg Spengler Salzburg Aussenputz Salzburg Fliesenleger Salzburg Innenputz Salzburg Schlosser Salzburg
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zadnje dodani:
Gradonačelnik ugostio dr. sc. Alma Oračević, najmlađeg doktora telekomunikacija
Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ugostio je danas dr. sc. Almu Oračević sa Tehničkog fakulteta u Bihaću koja je kao najmlađi doktor iz oblasti telekomunikacija u BiH dobila prestižnu Fulbright stipendiju za akademsku 2018/2019. godinu.
Zanimanje: Dobitnica Fulbright stipendije
Kategorija: Krajina
Gori pola BiH, a mi se branimo sa 50-ak naprtnjača
Bosna i Hercegovina je ovih dana u plamenu. Gorilo je oko Ljubinja, Trebinja, Berkovića, Bileće, Istočnog Sarajeva, Drvara, Širokog Brijega, LJubuškog, Bihaća, Cazina, Sanskog Mosta, Ključa, Zenice, Visokog...
Zanimanje: POGLED SA DISTANCE
Kategorija: BiH
Godišnjica zločina na Korićanskim stijenama, 200 ruža za 200 ubijenih
Prije 25 godina na lokalitetu Korićanske stijene strijeljano je 200 muškaraca, logoraša, najviše Bošnjaka koji su bili zatvoreni u prijedorskim logorima, a 21. avgusta 1992. godine dovedeni su na ovu lokaciju, piše bh. novinska agencija Patria.
Zanimanje: PROŠLO JE 25 GODINA
Kategorija: BiH
Gradonačelnik ugostio akademika Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti
Na redovnom zasjedanju održanom u Sarajevu, Skupština Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti je nakon glasanja donijela Odluku o prijemu novih članova Akademije. Čast da postane prvi Bišćanin akademik pripala je prof. dr. Muji Demiroviću, bivšem rektoru Univerziteta u Bihaću i dekanu Pravnog fakulteta u Bihaću.
Zanimanje: Susret Fazlića i Demirovića
Kategorija: Krajina
Gradsko vijeće Cazina usvojilo Odluku o povećanju cijena vode i komunalnih usluga
Na IV redovnoj sjednici Gradskog vijeća Cazina donesena odluka o povećanju cijena vodosnabdijevanja, komunalnih usluga i odvođenja otpadnih voda. Za ovaj prijedlog glasalo je 16od ukupnih 30 Gradskih vijećnika (15 vijećnika A-sda i 1 vijećnik iz manjine), što je bilo dovoljno da se Odluka usvoji. Obrazloženja iz JKP Vodovod d.o.o.za ova poskupljenja su povećanje redovnih troškova, poput održavanja, električne energije.
Zanimanje: GRAĐANI NEGODUJU
Kategorija: Krajina
Građevinski sektor u rasulu, svaki peti objekt u FBiH nelegalno izgrađen
Na osnovu analize izdavanja građevinskih dozvola u lokalnoj revizori Ureda za reviziju institucija u Federaciji Bosne i Hercegovine zaključili su da je u ovom bh. entitetu svaki peti objekt nelegalno izgrađen.
Zanimanje: Podaci revizora
Kategorija: BiH
Gdje su otišle milijarde KM namijenjene za cestogradnju
Informacije o tome gdje su otišle milijarde KM sredstava iz akciza na gorivo, putarina, registracije vozila, zatim sredstva i budžeta, krediti, te donacije, trebale bi biti predmet rasprave na sjednici Predstavničkog doma PSBIH 6. septembra.
Zanimanje: Odgovoreno PSBiH
Kategorija: BiH
Glad bi mogla ugroziti 20 miliona ljudi, Vijeće sigurnosti UN-a poziva na akciju
Vijeće sigurnosti UN-a pozvalo je zaraćene strane u Jemenu, Somaliji, Južnom Sudanu i sjevernoistočnoj Nigeriji da omoguće pristup humanitarnoj pomoći te je pozvalo zemlje da doniraju više novca kako bi se spriječila glad koja prijeti 20 miliona ljudi.
Zanimanje: Humanitarna kriza
Kategorija: Svijet
GS Bihać osuđuje medijske istupe Milorada Dodika tokom posjete Garavicama
Građanski savez Bihać izdao je saopštenje za javnost u kome oštro osuđuje zloupotrebu i manipuliranje žrtavama fašizma zarad izazivanja međuetničkih i političkih tenzija od strane predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika tokom posjete stratištu Garavice u Bihaću.
Zanimanje: SAOPŠTENJE ZA JAVNOST
Kategorija: Krajina
Godišnjica Oluje: U Hrvatskoj svečanosti, u Srbiji komemoracije
Na današnji dan obilježava se 22. godišnjica vojno-policijske operacije "Oluja" izvedene u Hrvatskoj 1995. godine. "Oluja" je za Hrvate simbol slobode i akcije koja je okončala užasni rat i agresiju, a za Srbe najveće etničko čišćenje poslije Drugog svjetskog rata.
Zanimanje: 22 godine poslije
Kategorija: Hrvatska