Bauunternehmen Baufirma Salzburg Trockenbau Salzburg Trockenbau Unternehmen Salzburg Spengler Salzburg Aussenputz Salzburg Fliesenleger Salzburg Innenputz Salzburg Schlosser Salzburg
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zadnje dodani:
Građani Ključa ogorčeni: Do kad ćemo našu djecu liječiti u Republici Srpskoj?
Ogorčenost građana Ključa iz dana u dan sve je veća. Pored niza problema sa kojima se susreće stanovništvo ove male općine jedan od najtežih problema jeste pitanje neadekvatne pedijatrijske zdravstvene zaštite pa smo odlučili da se ovom prilikom pozabavimo pitanjem zašto građani Ključa djecu vode na ljekarske preglede i liječenje u opštinu Ribnik (Republika Srpska), iako Dom zdravlja Ključ ima pedijatricu koja je za taj posao itekako dobro plaćena i kojoj je Dom zdarvlja Ključ platio troškove školovanja?
Kategorija: Krajina
Gradonačelnik Fazlić ugostio nagrađene učenice i nastavnike Umjetničke škole
Na nedavno održanom 20.Federalnom takmičenju muzičkih škola u Međugorju, koje se ove godine odvijalo u disciplinama klavir i gudački instrumenti, Umjetnička škola iz Bihaća ostvarila je odlične rezultate.
Zanimanje: BIHAĆ
Kategorija: Krajina
Grad Bihać odlučio nastaviti projekt izgradnje novog aerodroma (VIDEO)
Nakon uvjeravanja i garancija Federalne vlade, bihaćka Gradska uprava je odlučila nastaviti projekt izgradnje novog aerodroma u ovom gradu. Obećana sredstva su odnedavno operativna, a nova uprava ovoga javnog preduzeća kreće u izradu studija i dokumentacije.
Zanimanje: Garancije Federalne vlasti
Kategorija: Krajina
Gubljenje u prostoru prvi je znak Alzheimerove bolesti
Gubljenje u prostoru, čak i u poznatom okruženju, može da bude prvi znak Alchajmerove bolesti, rezultati su najnovijeg istraživanja.
Kategorija: Nauka
Gradnja pored Bunice nastavljena uprkos protestima mještana
Mještani Malog Polja dvadesetak kilometara od Mostara ponovo su jutros išli u policiju. Pored rijeke Bunice u ponedjeljak je osvanuo 60 metara dug zid. Govori se da bi tu mogao niknuti autokamp. Investitori su navodno braća Crnomerović, biznismeni iz Mostara.
Zanimanje: EKOCID
Kategorija: BiH
Gradska uprava postavila displej sa informacijama o stanju budžeta
S ciljem transparentnog rada i izvještavanja građana Bihaća o stanju gradskog budžeta, bihaćka gradska uprava početkom mjeseca maja ove godine postavila je displej na zgradi uprave u Bosanskoj ulici.
Zanimanje: Bihać
Kategorija: Krajina
Grabar-Kitarović: Mnogo će vode proteći Dunavom do prijateljstva sa Srbijom
Kolinda Grabar-Kitarović je izjavila da će još mnogo vode proteći Dunavom do prijateljstva Srbije i Hrvatske, ali da dvije zemlje imaju obavezu, zbog interesa i dobrobiti naroda, da učine sve kako bi izgradile što bolje odnose.
Kategorija: Hrvatska
Gradonačelnik Šuhret Fazlić nominiran za osobu godine „Večernjakova pečata“
Ocjenjivački sud “Večernjakova pečata” objavio je 150 imena i prezimena nominiranih za prestižnu nagradu “Osoba godine u BiH”. U finalu nagrade koju 16.godinu za redom dodijeljuje Večernji list –bh.izdanje , među 150 kandidata našli su ljudi koji su ponos BiH, humanisti, te oni koji su napravili pothvat i ostvarili uspjeh u prošloj godini.
Zanimanje: BIHAĆ
Kategorija: Krajina
GV Bihać: Vijećnik Armin Amidžić reagirao na vijest o uhljebljavanju u NP ''Una''
Poslovi u državnim službama su vjerovatno i najcjenjeniji poslovi u BiH i u velikoj većini konkursi za ovakve poslove se ne objavljuju nikako ili se objavljuju u novinama koje nemaju veliki tiraž kako bi se što lakše zaposlili stranački uhljebi koji su nažalost većina u svim državnim firmama. Vlada FBIH odobrila dva nova radna mjesta u Nacionalnom parku “Una”, tačnije dvije pozicije izvršnih direktora za “određene poslove”.
Zanimanje: NP ''Una'' bi trebao biti resurs, a ne mjesto za uhljebljavanje
Kategorija: Krajina
GV Bihać: Inicijativa o izmjeni naziva Srednje umjetničke škole
Klub vijećnika A-SDA u Gradskom vijeću Bihać podino je Inicijativu o izmjeni naziva Srednje umjetničke škole. Novi naziv škole nosio bi ime ''Nusret Keskin'', po osnivaču grupe ''Camino Verde'', koji je kao pripadnik 5. korpusa ARBiH poginuo prije 23 godine
Zanimanje: Novi naziv ''Nusret Keskin'' po osnivaču grupe ''Camino Verde''
Kategorija: Krajina