Bauunternehmen Baufirma Salzburg Trockenbau Salzburg Trockenbau Unternehmen Salzburg Spengler Salzburg Aussenputz Salzburg Fliesenleger Salzburg Innenputz Salzburg Schlosser Salzburg
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zadnje dodani:
Ekološka bomba u Kladuši: Na divljoj deponiji ostaci lešina, psi lutalice i štakori
Naselje Dolovi u Maloj Kladuši, prigradskom naselju Velike Kladuše, postalo je ekološka bomba. Na lokalitetu nekadašnjih „Agrokomercovih“ farmi u užasnim higijenskim uvjetima boravi oko 200 pasa lutalica, a nesavjesnim građanima ovo napušteno mjesto služi za odlaganje otpada bez ikakve kontrole.
Zanimanje: Prijetnja zdravlju stanovništva
Kategorija: Krajina
EKOBIS: Rok za prijave produžen do kraja augusta
Sajam ekologije, eko turizma i eko zdrave hrane EKOBIS uskoro će otvoriti vrata izlagačima i posjetiocima. Kantonalna Privredna komora, organizator sajma, još uvijek prikuplja prijave izlagača iako je poziv za učešće istekao jučer.
Zanimanje: Sajam ekologije, eko turizma i eko zdrave hrane
Kategorija: Izdvojeno
Everton gradi kuću za tinejdžere beskućnike
Fudbalski klub Everton kupiće kuću za tinejdžere bez doma, nakon što je u humanitarnoj akciji "Dom je gdje je srce" sakupio 244.400 funti (oko 269.000 eura).
Zanimanje: Humanost
Kategorija: Sport
Elektroprivreda BiH: Potrošnja struje povećana, ali snabdijevanje kupaca nije upitno
Visoke temperature i korištenje klima uređaja doveli su do povećanja potrošnje električne energije kažu iz Elektroprivrede BiH, te ističu da su ovakvu situaciju očekivali i da snabdijevanje kupaca električnom energijom ni u kojem slučaju nije upitno.
Zanimanje: Korištenje klima
Kategorija: BiH
Eurobasket u Slovačkoj: Juniori BiH poraženi od Grčke i završili na 8. mjestu
Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine porazom se oprostila od Eurobasketa u Slovačkoj.
Kategorija: Sport
Ekstremno vrijeme u Europi moglo bi uzrokovati smrt 152.000 ljudi godišnje
Toplotni valovi mogli bi dovesti do još smrtnih slučajeva izazvanih ekstremnim vremenom ukoliko se ne poduzmu odgovarajuće mjere, pokazuje studija.
Zanimanje: Do 2100.
Kategorija: Svijet
Edin Gali: Još uvijek ne mogu vjerovati da mladić iz Kladuše snima s oskarovcima
Kladušanin Edin Galijašević, poznatiji kao Edin Gali, poznato je lice u holivudskim glumačkim krugovima. U dosadašnjoj karijeri igrao je s nekim od najvećih zvijezda sedme umjetnosti, a ovih dana boravi u rodnoj Krajini, gdje je otvorio 1. Krajina Film Festival. U razgovoru za Klix.ba, Edin je govorio o svojim glumačkim počecima, karijeri, porodici i voljenoj Bosni i Hercegovini u koju, kako ističe, dolazi svake godine.
Zanimanje: Holivudski glumac
Kategorija: Krajina
ERM Cazin: Novi OSD ispitni termini i upis u školu za asistenta njegovatelja
Obavještavamo polaznike PU Centra za obrazovanje odraslih E.R.M Cazin i sve zainteresirane da će se održati OSD ispit iz njemačkog jezika, te da je u toku upis u školu za asistenta njegovatelja.
Zanimanje: Centra za obrazovanje odraslih
Kategorija: ABC market
Emisija “Galileo Mystery“: Prvi slučajevi vampirizma zabilježeni u BiH
U emisiji “Galileo Mystery“, koja se bavi pojavama na granici mogućeg, njemačka TV kuća ProSieben emitirala je prilog o vampirima.
Zanimanje: Teorije
Kategorija: Magazin
ERM Cazin: Upis za program osposobljavanja njegovatelja
PU „Centra za obrazovanje odraslih ERM“ Cazin raspisuje JAVNI KONKURS za upis polaznika za program osposobljavanja asistenta njegovatelja/ice za stare i nemoćne osobe.
Zanimanje: JAVNI KONKURS
Kategorija: ABC market