Pizza bestellen Graz Aktuelne vijesti iz BiH Vicevi smesno mujo i haso
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zadnje dodani:
EU pokrenula inicijativu o učešću žena u promjenama
Žene iz gradova i mjesta širom Bosne i Hercegovine i različitih sfera života prisustvovale su pokretanju inicijative "Uključimo žene u procese promjena" uz podršku Evropske unije, a koje je održano 13. decembra u Sarajevu.
Zanimanje: Rodna ravnopravnost
Kategorija: BiH
Eugen Jakovčić: Sramotno je što Plenković i Dodik čitave narode poistovjećuju s ratnim zločincima
Eugen Jakovčić, novinar i aktivist Documente - Centra za suočavanje s prošlošću iz Zagreba, osvrnuo se u razgovoru za Klix.ba na ulogu političkog rukovodstva Republike Hrvatske prema zaostavštini iz devedesetih, o zagrebačkom skupu upriličenom u čast žrtava iz Bosne i Hercegovine, odnosu Evropske unije spram politike u Zagrebu i drugim temama.
Zanimanje: Hrvatski aktivista
Kategorija: BiH
Evropski parlament podržao ulazak Hrvatske u šengensku zonu  
Evropski parlament je u tematskoj raspravi na plenarnoj sjednici u Strazburu podržao ulazak Hrvatske šengensku zonu, što bi se, po očekivanjima hrvatskih europarlamentaraca, moglo dogoditi 2019. godine.
Zanimanje: Od 2019. godine?
Kategorija: Regija
Esed Radeljaš ponovo u pritvoru, prihvaćena žalba Tužilaštva KS
Vrhovni sud Federacije BiH prihvatio je žalbu koju je uložilo Kantonalno tužilaštvo KS, te je Esed Radeljaš vraćen u pritvor u KPZ "Miljacka" u Sarajevu, potvrdila je za Klix.ba Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo.
Zanimanje: Nakon 33 dana
Kategorija: BiH
Edin Gali dio glumačke postave američke serije "MacGyver"
Poznati glumac bh. korijena Edin Gali, koji uspješno gradi svoju karijeru u Holiwoodu, ovih dana je dio glumačke postave američke serije "MacGyver".
Zanimanje: Kao mafijaš "Omar"
Kategorija: Magazin
EuroNCAP testiranja: FIAT Punto bez ijedne osvojene zvjezdice
Na posljednjim EuroNCAP testovima FIAT-ov Punto ostvario je nezavidno loše rezultate te nije osvojio nijednu zvjezdicu. S druge strane, s maksimalnih pet zvjezdica ocijenjeni su Toyota Yaris, BMW 6 Gran Turismo, Hyundai Kona, Jaguar F-Pace i KIA Stinger.
Zanimanje: Posljednji izvještaj
Kategorija: AutoMoto
EU poručila bh. političarima: Pitanje akciza preraslo je u važan trenutak za BiH
Delegacija Evropske unije u BiH oglasila se saopćenjem za javnost uoči sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj će biti razmatran set zakona o akcizama.
Zanimanje: Uoči sjednice
Kategorija: BiH
Evropska komisija odobrila više od milion eura za deminiranje u BiH
Centar za uklanjanje mina (BHMAC), Oružane snage BiH i Norwegian People's Aid (NPA) u narednih 18 mjeseci realizirat će Projekt ''Revizija procjene minsko sumnjive površine novi pristup, strateški pomak 2019'' koji Evropska komisija finansira s 1.100.000 eura.
Zanimanje: Grant sredstva
Kategorija: BiH
Erdogan: Odluka Washingtona o Jerusalemu je teroristički akt
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan oštro je kritikovao Izrael na otvaranju samita islamskih zemalja u Istanbulu, rekavši da je to "teroristička država", kao i odluku SAD da priznaju Jerusalim kao glavni grad Izraela.
Zanimanje: Osuda iz Turske
Kategorija: Svijet
Elemental predstavio videospot za pjesmu o snovima i putovanjima
Kraj godine obično je vrijeme kada se neka poglavlja zatvaraju, a novi planovi stvaraju. Bend Elemental, spontano ali prigodno, upravo zatvara jedno poglavlje i to novim singlom i spotom.
Zanimanje: "Sanjam"
Kategorija: Magazin