Bauunternehmen Baufirma Salzburg Trockenbau Salzburg Trockenbau Unternehmen Salzburg Spengler Salzburg Aussenputz Salzburg Fliesenleger Salzburg Innenputz Salzburg Schlosser Salzburg
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zadnje dodani:
Bihać: Pokušaj samospaljivanja ratnog vojnog invalida
Pripadnici Petoga korpusa Armije RBIH, okupljeni u Udruženju „Zaboravljeni branioci“ upriličili su danas u Bihaću mirnu šetnju gradskim ulicama i protestno okupljanje ispred zgrade Kantonalnog ministarstva za pitanja boraca i ratnih-vojnih invalida. Ovom prilikom su još jednom ukazali na svoj težak socijalni status i insistirali na rješavanju egzistencijalnih problema. Temeljni zahtjev upućen Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i RVI-a je uspostava Jedinstvenog registra boraca i jednog, krovnog udruženja branilaca u Federaciji Bosne i Hercegovine.
Zanimanje: Protestvovali i bivši pripadnici Petog korpusa Armije RBiH
Kategorija: Krajina
Bihać: Otvoreni uredovni dani Institucije ombudsmena za ljudska prava BiH
Institucija ombudsmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine, uz podršku gradske uprave Bihaća i Misije OSCE-a u BiH, organizovat će uredovne dane u Bihaću, kako bi se olakšao pristup građanima ovoj instituciji kao mehanizmu za zaštitu njihovih prava.
Zanimanje: OSCE
Kategorija: Krajina
Bihać: „Perspektive mladih u USK-a, zaustavimo trend odlaska" (VIDEO)
U školsku 2014./2015.godinu u 49 krajiških osnovnih škola upisan je 361 prvačić manje u odnosu na raniju školsku godinu, a već sljedeće godine još 200 učenika manje je krenulo u iste škole. Nezaposlenost u Krajini je skoro 60 posto, a od 90 hiljada ljudi koji su napustili našu zemlju, prema nepotpunim podacima iz Krajine ih je najviše. Porazne statistike bile su i razlog da CCI organizuje javnu tribinu „Perspektive mladih u USK-a, zaustavimo trend odlaska“.
Zanimanje: Ti ih biraš, ti ih pitaš
Kategorija: Krajina
Britanske kompanije nude zaposlenicama zamrzavanje jajnih ćelija kako bi se fokusirale na karijeru
Britanske kompanije pregovaraju s klinikama za vantjelesnu oplodnju kako bi dogovorile zamrzavanje jajnih ćelija svojih zaposlenica s ciljem da se fokusiraju na karijeru.
Kategorija: Lifestyle
Bihać: Završena druga akcija u sklopu „Samo malo dobre volje 2017“
U subotu, 22.04.2017. godine, održana je druga akcija u okviru ekološke akcije pod nazivom „Samo malo dobre volje 2017“. Akcija je održana na dionici puta Orašac – Kulen Vakuf, uključujući i čišćenje MZ Kulen Vakuf. Osim sakupljanja otpada, volonteri su temeljito podrezali grmlje i krošnje stabala koja su ometala odvijanje prometa na regionalnom putu.
Zanimanje: Nacionalnog parka „Una“
Kategorija: Krajina
Bihaćki dizajneri Damir Midžić i Adnan Suljkanović brončani u Milanu
Dizajn ambalaže za ''Lipa Pulp'' gazirane sokove Bihaćke pivovare osvojio je brončanu nagradu na takmičenju održanom u talijanskom gradu Milanu.
Zanimanje: ''Lipa Pulp'' među nekoliko hiljada nominiranih projekata
Kategorija: Krajina
Bihać: Očišćene divlje deponije u Brekovici, Golubiću i Vedrom Polju
Drugi vikend akcije čišćenja koju organizira gradska uprava Bihaća zajedno sa velikim brojem institucija, organizacija, nevladinih udruženja i sportskih kolektiva, uspješno je odrađen u nekoliko bihaćkih mjesnih zajednica.
Zanimanje: Drugi vikend akcije čišćenja
Kategorija: Krajina
Bihać: CEI ''Nahla'' i BK ''Japod'' organiziraju gradsku biciklijadu
Centar za edukaciju i istraživanje „Nahla, podružnica Bihać u saradnji s rekreativno biciklističkim klubom „Japod“ 6. maja 2017. organizira gradsku biciklijadu "Zdravlje biraj, bicikliraj!“
Zanimanje: "Zdravlje biraj, bicikliraj!“
Kategorija: Krajina
Bišćanin rasturio, a onda mu Lukas poručio da mora ostati u Grandu!
Ahmed Dadi Režić iz Bihaća učestvovao je u duelu u trećem krugu “Zvezda Granda” sa Hristijanom Trišovskim iz Kičeva. Prvi se predstavio pjesmom “Lejla”, dok je drugi kandidat izabrao numeru “Sestra kani brata na večera”. Dadi je od početka bio u vođstvu i nastavio istim tempom.
Zanimanje: Dadi sjajan
Kategorija: Krajina
Bihać: Važna pobjeda NK Jedinstvo
Nogometaši Jedinstva ostvarili su sigurnu domaću pobjedu u 23. kolu Prve lige Federacije BiH. Jedinstvo je u Bihaću ugostilo Zvijezdu, te je ostvarilo izuzetno važnu pobjedu u borbi za opstanak.
Zanimanje: Prva liga FBiH
Kategorija: Krajina