Bauunternehmen Baufirma Salzburg Trockenbau Salzburg Trockenbau Unternehmen Salzburg Spengler Salzburg Aussenputz Salzburg Fliesenleger Salzburg Innenputz Salzburg Schlosser Salzburg
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zadnje dodani:
Bihać: Hamzabegović i Pehlić ostaju dekani
Nakon što je Ministarstvo obrazovanja u Vladi USK prethodno poništilo odluke Naučno-nastavnog vijeća Pravnog fakulteta i Visoke zdravstvene škole Univerziteta u Bihaću o imenovanju dekana Suada Hamzabegovića i Ekrema Pehlića, takvo rješenje je ipak povučeno.
Zanimanje: Povučena odluka Ministarstva
Kategorija: Krajina
Bevanda: MMF ne da pare bez akciza!
Vjekoslav Bevanda (HDZ), zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar finansija i trezora BiH, rekao je jučer za „Dnevni avaz“ da se jasno zna ko pokreće inicijativu da ponovo bude poslan u proceduru set zakona o akcizama, čije je usvajanje nedavno doživjelo dva neuspjeha u Državnom parlamentu.
Zanimanje: Državni ministar finansija
Kategorija: BiH
Bihaćki Preminger osvaja Jadran
Među 28 uspješnih kompanija iz BiH koje su se predstavile na Novosadskom sajmu poljoprivrede, bila je i Bihaćka pivovara.
Zanimanje: Bihaćka pivovara
Kategorija: Krajina
Biciklijadom ''Stazama rijeke Une'' završeno obilježavanje Dana rijeke Une
Povodom obilježavanja Dana rijeke Une, Nacionalni park Una i BBK Daj krug iz Bihaća, sa Japodskim otocima su po četvrti put organizirali biciklijadu ''Stazama rijeke Une''.
Zanimanje: Biciklistička razglednica Nacionalnog parka Una
Kategorija: Izdvojeno
Bihać: Firma iz Turske spremna uložiti 100 miliona u drvoprerađivački pogon?
Kompanija Yildiz Entegre iz Turske nedavno je pokazala interes za ulaganje u sektor drvoprerade u BiH. Naime, turski investitor traži pogodnu lokaciju za izgradnju pogona na površini od 20 hektara u kome bi se proizvodila iverica.
Zanimanje: 400 radnih mjesta!
Kategorija: Krajina
Boasnski Petrovac: Kad privreda raste, korupcija pada
Nepregledna polja Bosanskog Petrovca još nisu stavljena u funkciju investitora koji se uz podršku norveške vlade vratio u našu zemlju, tačnije prijedorski Kozarac, pokrenuvši najveću farmu u BiH po zapadnom principu. Jusuf Arifagić je blokiran dvije godine, otkako je zakupio zemlju od Općine Bosanski Petrovac, te mu još nije dozvoljeno da uđe u njen posjed.
Zanimanje: Džaba zemlja bez ljudi: Arifagić još čeka poteze države
Kategorija: Krajina
BHRT ispunio programski plan za prošlu godinu uprkos dugovanjima
Neefikasan sistem finansija javnih radiotelevizijskih (RTV) servisa te veliki dug entitetskih emitera prema državnoj Bosanskohercegovačkoj radio televiziji (BHRT) uzrokovali su da ova medijska kuća prethodnu godinu završi s višemilionskim dugovanjima.
Kategorija: BiH
Braća i sestra iz V. Kladuše imaju 93 diplome, priznanja i nagrade
U našoj zemlji je sve izraženija pojava podjele mladih ljudi na „one koji idu“ i „one koji ostaju“. „Oni koji idu iz BiH“ obično imaju namjeru trajnog napuštanja domovine i svoje lokalne sredine, i takoreći prisilnog odustajanja od suživota s obitelji i prijateljima. Zbog pristojnog zaposlenja i perspektivne budućnosti za koje u inostranstvu mogu da se radom i trudom izbore.
Zanimanje: Iako žive u teškim uvjetima, ne razmišljaju o napuštanju zemlje
Kategorija: Krajina
Bihaćka grupa ''Etica'' i Toni Janković snimili spot za pjesmu ''Sav moj svijet'' (VIDEO)
Suradnja benda ''Etica'' i bihaćke legende Tonija Jankovića krunisana je spotom za pjesmu Sav moj svijet. Balada je snimana u zagrebačkom studiju, a kadrovi za spot u gradu Bihaću.
Zanimanje: Etica & Toni - Sav moj svijet
Kategorija: Krajina
Bihać: Održan 8. memorijal u čast Mustafe Vukovića
Na hipodromu Bakšaiške bare jučer je održana tradicionalna memorijalna utrka pod nazivom „Sjećanje na prvog predsjednika Konjičkog kluba Jedinstvo Mustafu Vukovića“.
Zanimanje: ILLE DE FRANCE TREĆI PUT POBJEDNIK
Kategorija: Krajina