Najbolji vicevi sa Balkana
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zadnje dodani:
Akcija MUP-a USK i Službe za poslove sa strancima: U Bihaću pronađeno šest migranata koji su počinili krivična djela
U cilju nastavku sprovođenja zajedničkih aktivnosti, danas je u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK) održan sastanak pripadnika Sektora uniformisane policije MUP-a USK-a s pripadnicima Službe za poslove sa strancima i tom prilikom je dogovoreno provođenje odgovarajućih zajedničkih operativnih aktivnosti na području grada Bihaća s ciljem pronalaska ilegalnih migranata, sklonih činjenju krivičnih djela i narušavanju javnog reda i mira, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).
Zanimanje: zajednička koordinirana akcija
Kategorija: Krajina
Ahmetović o imenovanju Šojića, pripadnika čete Vojske RS: Previše je i ako je od Šarovića
Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sadik Ahmetović reagovao je na informaciju da je Dragan Šojić, pripadnik čete Vojske Republike Srpske s Grbavice, kojom je komandovao četnički vojvoda Slavko Aleksić i svjedok odbrane Radovana Karadžića, imenovan na mjesto direktora Službe za zajedničke poslove institucija BiH.
Zanimanje: Reakcija zastupnika
Kategorija: BiH
Arsene Wenger priznao kako je ostajanje u Arsenalu 22 godine bila greška
Sljedeća sezona bit će prva u Premiershipu nakon 22 godine bez Arsenea Wengera. Ideja da Arsenal vodi neko drugi je nepoznanica za mnoge ljude budući da je Wenger postao sinonim za klub.
Zanimanje: Zarobljenik izazova
Kategorija: Sport
Aston Martin predstavio koncept aviona
Kompanija Aston Martin je predstavila koncept svog aviona.
Zanimanje: Budućnost transporta
Kategorija: AutoMoto
Asocijacije studenata UNSA: SPUS je politička i stranačna organizacija u tehničkom mandatu
Predstavnici studentskih asocijacija/udruženja u Kantonu Sarajevo izdali su saopćenje napisano kao izraz nezadovoljstva zbog aktuelnih dešavanja vezanih za novi kodeks ponašanja i odijevanja na Univerzitetu u Sarajevu.
Zanimanje: Slučaj "Kodeks"
Kategorija: BiH
Ante Miše: Neki igrači su dužnici iz Trnave, treba da pokažu da smo bolji od Spartaka
Težak posao predstoji nogometašima prvaka naše zemlje, Zrinjskog iz Mostara, da u sutrašnjih devedeset minuta nadoknadi gol prednosti iz prve utakmice kvalifikacija za Ligu prvaka, protiv Spartaka iz Trnave. O sutrašnjoj utakmici na redovnom druženju s medijima govorio je trener Ante Miše.
Zanimanje: Pretkolo LP
Kategorija: Sport
Abraham Cooper: Nove tehnologije veoma su privukle ekstremiste svih boja
Neonacističke, rasističke i druge ekstremističke organizacije i rok bendovi u cijelom svetu, pa tako u Srbiji i regionu, jačaju na društvenim mrežama u posljednjih nekoliko godina, a da nema nikakvog monitoringa njihovih cyber aktivnosti, kaže za Radio Slobodna Evropa rabin Abraham Cooper, vanredni dekan i direktor Globalne socijalno-akcione agende Centra Simon Wiesenthal, vodeće jevrejske organizacije za ljudska prava, sa više od 400.000 članova.
Zanimanje: Nasilje na internetu
Kategorija: Regija
Antibombni tim Granične policije djelovao na aerodromu u Sarajevu zbog sumnjivog prtljaga
Antibombni tim Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo izašao je danas oko 20 sati na Međunarodni aerodrom Sarajevo zbog dojave o sumnjivom prtljagu koji je ostavljen na parkingu aerodroma.
Zanimanje: Napušten na parkingu
Kategorija: BiH
Aventadorov nasljednik će imati hibridni pogon
Lamborghini je i ranije najavljivao da će zamjenik modela Aventador usvojiti elektrifikaciju, a sada je direktor kompanije Stefano Domenicali potvrdio da će nadolazeći flagship model zaista imati hibridni pogon.
Zanimanje: Zvanično potvrđeno
Kategorija: AutoMoto
Apel za pomoć petogodišnjem Afanu Selimoviću iz Sarajeva
Petogodišnjem Afanu Selimoviću iz Sarajeva potrebna je pomoć dobrih ljudi kako bi započeo liječenje. Dijete je samohrane majke koja prodaje bubreg kako bi osigurala novac za liječenje svog sina.
Zanimanje: Budimo humani
Kategorija: BiH