Bauunternehmen Baufirma Salzburg Trockenbau Salzburg Trockenbau Unternehmen Salzburg Spengler Salzburg Aussenputz Salzburg Fliesenleger Salzburg Innenputz Salzburg Schlosser Salzburg
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zadnje dodani:
Arheolozi otkrili WC iz vikinške ere stariji od hiljadu godina
Istražujući ostatke ruralnog naselja u općini Stevns na jugoistoku Danske, arheolozi su pronašli dva metra duboku jamu, za koju misle da je do sada najstariji otkriveni zahod u toj državi, čiji sadržaj mnogo govori o higijenskim navikama i prehrani starih Vikinga.
Kategorija: Magazin
Amel Tuka u Velenju prvi u utrci na 800 metara
Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka osvojio je prvo mjesto u utrci na 800 metara na međunarodnom mitingu u Velenju.
Kategorija: Sport
Adnan Nezirov: Čekao sam pravi trenutak za “Moj dilbere”
Adnan Nezirov iz Bihaća prošao je u polufinale muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”. Iako je bio u duelu s odličnim Dejanom Nedićem Tejovcem, Nezirov je uspio da se direktno plasira. Zahvaljujući izvedbama numera Šerifa Konjevića “Ja bez tebe nisam ja” i sevdalinke “Moj dilbere”, Bišćanin je publiku, ali i žiri u studiju, digao na noge.
Zanimanje: Bišćanin potencijalni pobjednik
Kategorija: Krajina
Akcize potrošene i prije nego što su povećane!?
15 feninga više po litru nafte. U tome svoj interes pokušavaju pronaći sedam stranačkih klubova, jedan nezavisni i nekolicina zastupnika, plus delegati Parlamenta BiH, Vijeće ministara i dvije vlade - entitetske autoceste, ceste - svi osim finansijera - građana BiH.
Zanimanje: SAMO KOD NAS
Kategorija: BiH
Aston Martin predstavio najsnažniji Vantage do sada
Najsnažniji Vantage V12 do sada "potpisuje" Aston Martinov novoosnovani odjel AMR (Aston Martin Racing), a nastao je kao podsjetnik na uspjehe Aston Martinovih trkaćih automobila u kategorijama GT3, GT4 i GTE.
Kategorija: AutoMoto
Ako dvaput prokuhate istu vodu zdravi minerali postaju štetni
Kuhalo za vodu je posljednih godina sastavni dio većine domaćinstava. Mnogo puta se desi da prokuhate vodu, pa zaboravite da li ste to uradili, pa ponovo uključite kuhalo... Da li ste ikada razmišljali da li je to štetno?
Kategorija: Ishrana
Asfaltiranje puteva do najatraktivnijih destinacija NP-a "Una" je prioritet
Nacionalni park (NP) „Una" postoji tek šest godina, a postao je izuzetno popularan među turistima. No, jedna od glavnih zamjerki koja se može čuti među posjetiocima je loš prilaz biseru prirode Štrbačkom buku.
Zanimanje: U izradi dokumentacija za uređenje puta Orašac - Ćelije - Štrbački buk
Kategorija: Krajina
Ahmed Fatkić: Od koga mi treba da spašavamo sport u Bihaću?
Jučer je Gradsko vijeće Bihaća održalo tematsku sjednicu posvećenu stanju sporta u gradu Bihaću. U okviru tematske sjednice, vijećnici su cjelodnevno raspravljali o informacijiama o stanju sporta na području grada Bihaća Javne ustanove za sport, odmor i rekreaciju i Gradskog sportskog saveza Bihać. Posebno je bilo upečatljivo izlaganje gradskog vijećnika Ahmeda Fatkića (A-SDA) koji je uzeo diskusiju odmah na početku sjednice, a koji je i sam dugogodišnji sportaš. Njegovo obraćanje prenosimo Vam u cijelosti:
Zanimanje: Vijećnik u Gradskom vijeću Bihaća
Kategorija: Krajina
AC Food iz Velike Kladuše preuzeo proizvodnju Tops-a
AC FOOD d.o.o. iz Velike Kladuše preuzeo je proizvodnju Agrokomercovog branda "Tops", jednog od najomiljenijih biskvita ikada proizvedenih u Bosni i Hercegovini.
Zanimanje: Agrokomercov brand
Kategorija: Krajina
Aleksandar Trifunović: Ako već ne plačeš, pusti ljude da plaču
Skoro pet godina sam poslom barem jednom sedmično bio u Prijedoru, gradu pod Kozarom, radeći i družeći se sa tamošnjim ljudima, sa kojima sam i danas u kontaktu. Bili smo jedne godine sa grupom Prijedorčana iz svih sfera javnog života zajedno u Norveškoj, Lilehameru, na Mirovnoj akademiji nobelovca Nansena. Okruženi nestvarnim planinskim prizorima, nadomak najdužeg norveškog jezera Mjosa, gotovo smo zaboravili odakle smo došli i kojim „poslom“ smo tu.
Kategorija: BiH