Bauunternehmen Baufirma Salzburg Trockenbau Salzburg Trockenbau Unternehmen Salzburg Spengler Salzburg Aussenputz Salzburg Fliesenleger Salzburg Innenputz Salzburg Schlosser Salzburg
Objavljeno: 24.02.2013. u 15:35  

Bend vokal

Zulfikar Handukić Zosko

Rođen 4. juna 1979. godine u Bihaću, gdje je stekao osnovni odgoj i obrazovanje, a zatim i srednjoškolsko obrazovanje pohađajući "Gimnaziju" u Bihaću.

Zulfikar Handukić Zosko
Zulfikar Handukić Zosko

Tokom sticanja svog gimnazijskog obrazovanja, pored školskih obaveza, posebno interesovanje je usmjerio prema oblastima informatike i telekomunikacija, te od 2000. do 2003. godine usavršavam svoje znanje u ovim oblastima.

Također se aktivno i profesionalno bavi muzikom već 8 godina, i to kao osnivač, lider i vokal u poznatom bosansko-hercegovačkom bendu "Scripta". Sa svojim bendom prezentirao sam Bihać i ovdašnja kulturna dostignuća u popularnoj TV emisiji "Rat bendova". U slobodno vrijeme se bavi brdskim biciklizmom i jedan sam od osnivača BK "Daj Krug", sa kojim sam 2008. godine učestvovao u biciklističkom maratonu Bihać - Srebrenica.

Tokom ratnog perioda bio je maloljetni član Omladinskih radnih formacija, organizacije mladih, nastale kao odgovor bihaćke djece i omladinaca na agresiju i rat.

KOMENTARI