Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 24.02.2013. u 15:18  

Pjevač

Mirza Malkoč

Mirza Malkoc je rođen u Bihaću 1987 godine gdje i dalje zivi.

Mirza Malkoč
Mirza Malkoč

U 14.godini kod Mirze se budi potreba da iskaže i svoje pjevačke sposobnosti. Tada je slušao i pjevao hard rock tačnije grupe poput Whitesnake, Deep Purple, Atomsko Skloniste, Indexi,D ivlje Jagode, Bijelo Dugme...

Na takmičenju mladih pjevača u Bihaću Mirza osvaja 1. mjesto

U svojoj 21-oj godini Mirza se prijavio na show Hayat traži zvijezdu na kojem je ostvario zapažen rezultat gdje je od 700 takmičara ušao među 12 najboljih nakon čega su uslijedili mnogi pozivi na festivale i za revijalne nastupe

Poslije takmičenja Mirza je ostao da zivi u Sarajevu i zapošljava se na televiziji Hayat kao voditelj emisije zabavnog programa. Posao voditelja je trajao 4 mjeseca nakon čega se Mirza vratio u svoj rodni Bihać da bi nastavio studiranje ekonomije i pjevanje.

2009. godine vrata estrade mu otvara i njegova prva pjesma ''Kad si zaljubljen'' koja je uradjena u suradnji sa Dinom Muharemovićem i Mahirom Sarihodžićem .

Tokom zadnjih godina Mirza je imao zapažene nastupe kako u BiH tako i u inostranstvu (Holandija,Swedska,Svicarska,Slovenija....)

Mirzin prvi album ''Kada srcem ljubim'' iza kojeg stoje jedna od najvećih imena bh muzičke scene, na trziste je izasao u martu 2012.godine.Na albumu je posebno surađivao sa autorom i producenatom Amilom Lojom koji je autor 5 pjesama.

Za pjesmu ''Kada srcem ljubim'' urađen je i spot u 2011.godini kojeg je uradio Haris Dubica.

U ljeto 2012, godine Mirzina pjesma ''Kada srcem ljubim'' nasla se na kompilaciji City Records-a uz velika imena poput Dzenana Loncarevica,Ace Lukasa, Natase Bekvalac...Na tom cd-u Mirza je ujedno i jedini izvođač iz BiH.

U skorijoj buducnosti Mirza planira uraditi jos spotova za pjesme sa svog prvog albuma a nakon toga, polako ce poceti raditi i na novom albumu.

KOMENTARI