Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 22.02.2013. u 15:11   |  Izvor: radiosarajevo.ba 

DJ

Marko Nastić

Jedan od najboljih DJ-eva sa naših prostora, Marko Nastić, gostovao je u Sarajevu, gdje je u petak do usijanja doveo atmosferu u prepunom klubu Cinemas Sloga.

Marko Nastić
Marko Nastić

Kao tinejdžer, Marko je bio fasciniran sintisajzerima, ritam mašinama i elektronskom muzikom. Kao 16-godišnjak je postao rezident u beogradskim klubovima, gdje je upoznao Dejana Milićevića, s kojim je počeo projekat 'TTP' (Teenage techno punks).

U Industriji je brzo postao umjetnički direktor i učvrstio saradnju sa Gordanom Paunovićem i drugim beogradski promoterima i DJ-evima elektronske muzike. Sljedeći projekat je bio promoterski tim 'Teška mašinerija'.

Tokom devedesetih, Nastić je postao sastavni dio svih važnijih techno događaja u Beogradu i Srbiji. Već do svoje 25. godine je svirao sa svjetski poznatim DJ-evima kao što su Carl Cox, Richie Hawtin, Marco Carola, Kevin Saunderson, Green Velvet, Adam Beyer, Billy Nasty i Sven Väth.

Pridruživanjem timu Recycled Loops, kao i potpisivanjem za berlinsku DJ agenciju Kne'Deep, Nastićeva internacionalna karijera nastavlja da cvjeta. Nastić je stvorio prvu srpsku techno izdavačku kuću pod imenom Recon Warriors, u okviru koje funkcionišu još dva labela - Recon Light i Traffica.

(Radiosarajevo.ba)

KOMENTARI