Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 22.09.2018. u 08:30   |  Izvor: klix.ba 

Burna noć

U vatrenom obračunu u Zagrebu ranjen muškarac, policija kroz grad jurila za napadačem

Više hitaca iz vatrenog oružja, najmanje jedan ranjeni muškarac, jedan uhapšeni i cjelonoćna potraga za jednim automobilom i njegovim vozačem, epilog je drame koja se odvijala u petak u 20:40 sati na Vukovarskoj ulici u Zagrebu.

U vatrenom obračunu u Zagrebu ranjen muškarac, policija kroz grad jurila za napadačem
velika slika
Prema pisanju Jutarnjeg lista riječ je o obračunu romskih porodica Osmanović i Zahirović, koji je i prošle srijed eskalirao rafalima.

Prema prvim neslužbenim informacijama, pucano je iz jednog automobila u drugi, u kojemu je najmanje jedan muškarac ranjen.

Propucani automobil potom se suludom vožnjom probio do Klinike za traumatologiju u Draškovićevoj ulici, gdje je ranjeni muškarac došao po pomoć.Ubrzo se oko bolnice okupio veći broj Roma, kojima policajci nisu dozvolili ulazak u zgradu. Također neslužbeno, jedan je muškarac dobrovoljno došao u policijsku postaju na Trnju, a za drugim se tragalo.

Zahirovići i Osmanovići zaratili su navodno oko novčanog duga, a sukob je eskalirao u srijedu, 12. septembra u Porečkoj ulici, ispred Osnovne škole Vukomerec, nekoliko minuta prije 19 sati, neposredno prije izlaska školaraca s nastave.
MISS NET
ABC
KOMENTARI