Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 13.08.2018. u 20:25  

izbor policijskog komeara

Epilog današnje (ne)održane sjednice: Ko opstruira izbor policijskog komesara? Premijer Rošić tvrdi jedno, u Zakonu piše drugo?

Nakon danas održane sjednice potpuno je jasno ko opstruira izbor policijskog komesara, a doprinos razjašnjenju cjelokupne situacije dala je i Vlada Unsko-sanskog kantona koja nije dostavila svoje Izvještaj o Odluci da niti jedan od kandidata nije uspunio uslove za policijskog komesara, iako je izvještaj zatražio i predsjedavajući Skupštine Unsko-sanskog kantona.

 U raspravi o evenutalnom dnevnom redu, nekoliko puta je ponovljeno da je Nezavisni odbor za izbor policijskog komesara svoj izvještaj Skupštini dostavio, dok Vlada nije.

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Albin Muslić, koji nije podržao današnji dnevni red je za medije rekao da je rješenje ove situacije da Vlada imenuje policijskog komesara, a samim tim je potpuno jasno kazano i gdje je zastoj.

Međutim, premijer Rošić danas tvrdi nešto što nema veze sa činjenicom da je Vlada USK obavijestila Nezavisni odbor da niti jedan kandidat nije dobio dovoljan broj glasova. Potpuno je kontradiktorna tvrdnja Vlade da je izbor nezakonit, da kandidati ne ispunjavaju zakonske uslove, te da kao takve neće razmatrati kandidate i činjenica da su glasali o svakom pojedinačno te da nisu dobili dovoljan broj glasova. Danas premijer Rošić tvrdi kako Nezavisni odbor ne može predlagati Vladi ništa, međutim Zakon o unutrašnjim poslovima kaže potpuno suprotno, a opširnije u video prilogu federalne televizije

MISS NET
ABC
KOMENTARI