Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 17.07.2018. u 22:00   |  Izvor: klix.ba 

Pojačanja za Tuzlake

Za Slobodu potpisao golman Vukliš, vratio se stoper Ignjatović

Ne večerašnjem treningu Slobode predstavljena su dva nova nogometaša.

Za Slobodu potpisao golman Vukliš, vratio se stoper Ignjatović
velika slika
Iz banjalučkog Borca došao je, i sklopio jednogodišnji ugovor s Tuzlacima, golman Goran Vukliš (30), iskusni čuvar mreže koji je u karijeri, među ostalim, branio za ekipe Leotara iz Trebinja, Rudara iz Pljevalja, OFK Beograda i Novog Pazara.

Nakon povrede koljena prvog golmana Azira Muminovića, koji će s terena nakon operacije iduće sedmice odsustvovati najmanje pola godine, Vukliš se nameće kao "jedinica" s obzirom na to da u konkurenciji ima mlade i neiskusne Dinu Čizmića i Harisa Glušca, mladiće iz Omladinskog pogona Slobode.

Novi igrač je i Aleksandar Ignjatović koji se, u stvari, vratio u Slobodu iako je prije 25 dana otišao s Tušnja bez produženja ugovora.

Navodno nije bio igrač na koga je računao Admir Smajić, a nakon što je Slobodin tim menadžer iznenada napustio Tuzlu, čelnici kluba su deficit na stoperskim pozicijama odlučili popuniti Ignjatovićem.

"Vratio se iako je bio pred potpisom ugovora za Radnički iz Niša", izjavio je Feni predsjednik Slobode Senad Mujkanović.

U klupskim kuloarima spominje se da će u Slobodu možda već sutra doći još dva nova igrača - stoper Damir Memović, te golman Goran Čokorilo, obojica iz Srbije.

U ovom trenutku Tuzlaci grozničavo pokušavaju pronaći još jednog "špica" kako bi pojačali napadačku formaciju ekipe, uoči subotnjeg početka prvenstva i susreta s državnim prvakom Zrinjskim.
MISS NET
ABC
KOMENTARI