Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 21.06.2018. u 08:45   |  Izvor: klix.ba 

Narodno pozorište

Adriatic osiguranje građanima Sarajeva poklonilo operu "Hasanaginica"

Opera "Hasanaginica", koja je premijerno izvedena u Sarajevu 2000. godine, sinoć je na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo doživjela svoje 60. jubilarno izvođenje koje je omogućilo Adratic osiguranje.

Adriatic osiguranje građanima Sarajeva poklonilo operu  Hasanaginica
velika slika
Sala Narodnog pozorišta Sarajevo bila je popunjena do posljednjeg mjesta, a tražila se i karta više. Svi koji su na ovaj način proslavili uspjeh Adriatic osiguranja kući su otišli sa osmijehom i sa posebno osmišljenim poklonima Adriatic osiguranja.

Predsjednica Uprave Adriatic osiguranja Marina Miočić - Hamidović rekla nam je kako je njena velika želja bila uspjeh Adriatic osiguranja koje slavi šest mjeseci poslovanja pod novim imenom podijeliti s građanima grada Sarajeva te kako nema ljepšeg poklona od predstave u Narodnom pozorištu.

Publika Narodnog pozorišta Sarajevo uživala je u besplatnoj izvedbi opere "Hasanaginica" koja je izvedena s novom postavkom glumaca. Adema Pljevljak - Krehić i Leonard Šarić utjelovili su uloge Hasanaginice i Hasanage. Ulogu Imotskog kadije svojim predivnim tenorom donio je Amir Saračević, dok je uloga bega Pintorovića povjerena Denisu Isakoviću. U ulozi majke Hasanage pojavila se Dajana Šegvić, a sultaniju je dočarala Aida Čorbadžić. Starog svata izveo je Dragan Pavlović, a uloga sazlije pripala je Ivanu Šariću.

U predstavi su učestvovali Hor Oper NPS, Balet NPS uz pratnju Sarajevske filharmonije kojom diriguje Dario Vučić.

Adriatic osiguranje je najveća osiguravajuća kuća u BiH koja je, ističe Miočić - Hamidović, lider na tržištu osiguranja.

"Niz je izazova koje smo uspješno prevladali u proteklom periodu, a koji su bili posljedica akvizicije novog društva kroz koje smo, mogu slobodno reći, bezbolno prošli uz naravno rebranding i promjenu imena koje predstavlja jedno osvježenje na tržištu osiguranja. Sve ovo je zahtjevalo jedan dodatni trud i angažman kako ljudskih tako i finansijskih resursa međutim isplatilo se, na što ukazuju iznimni poslovni rezultati društva", rekla je.

Dodala je da u narednom periodu namjeravaju zadržati lidersku poziciju i ostvariti planove koji su veoma ambiciozni,

"Rebranding i dalji razvoj Adriatic osiguranja nastavak je naše poslovne filozofije i strategije o širenju i jačanju pozicije Društva na tržištu BIH. Adriatic sada broji gotovo 420 stručnih i motiviranih djelatnika, koji znaju odgovoriti na sve tržišne izazove, ali i postaviti nove trendove u osiguranju. Koristim zato i ovu priliku da se zahvalim svim našim uposlenicima koji su dokazali da se u timskom ozračju postižu vrhunski rezultati", zaključila je Miočić - Hamidović.
MISS NET
ABC
KOMENTARI