Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 26.05.2018. u 14:15   |  Izvor: klix.ba 

Predao se policiji

Weinstein platio kauciju od milion dolara da bude na slobodi uz GPS narukvicu

Bivši holivudski producent Harvey Weinstein, optužen za silovanja i seksualna zlostavljanja, pušten je jučer iz policijske stanice uz kauciju od milion dolara i pristanak na nošenje GPS narukvice za praćenje.

Weinstein platio kauciju od milion dolara da bude na slobodi uz GPS narukvicu
velika slika
Weinstein je također predao policiji i svoj pasoš, a do suđenja će biti pod strogim nadzorom policije. Podsjećamo, bivši holivudski mogul jučer ujutru se predao policiji u New Yorku. Nakon toga je uhapšen, procesuiran i optužen za silovanje i seksualno zlostavljanje u dva odvojena slučaja.

On je u policiji rekao da nijedan seksualni čin nije počinio bez pristanka žene, a njegov advokat potvrdio je kako će se Weinstein pred sudom izjasniti da nije kriv.

Glumica Rose McGowan, koja je optužila Weinsteina za silovanje, kazala je za BBC kako je jučer bio težak dan za sve njegove žrtve.

"Ovo je vrlo značajan trenutak i početak sudskog procesa. Nadam se da ćemo iz ovoga izaći kao pobjednici", kazala je McGowan.

Weinsteinu će se suditi u dva odvojena slučaja, odnosno za silovanje i zlostavljanje dvije žene.

Identitet prve žene potvrđen je američkim medijima, a riječ je o glumici Luciji Evans koja je optužila Weinsteina za prisiljavanje na oralni seks. Njena advokatica Carrie Goldberg kazala je kako je jučerašnji dan bio veoma emotivan za njenu klijenticu.

"Seksualno nasilje i dalje se nastavlja. Slava žrtve i počinioca zločina nije važna. Ovi slučajevi moraju biti krivično gonjeni", kazala je Goldberg.

Druga žena navodno je glumica Paz de la Huerta koja je Weinsteina optužila za silovanje 2010. godine u New Yorku.
MISS NET
ABC
KOMENTARI