Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 25.05.2018. u 08:30   |  Izvor: klix.ba 

Napušta Qarabag

Mediji u Azerbejdžanu: Ibrahim Šehić blizu prelaska u Parmu

Golman reprezentacije Bosne i Hercegovine Ibrahim Šehić gotovo izvjesno će napustiti ekipu Qarabga, a prema pisanju medija iz Azerbejdžana, on bi mogao karijeru nastaviti u talijanskom velikanu Parmi.

Mediji u Azerbejdžanu: Ibrahim Šehić blizu prelaska u Parmu
velika slika
Informacije koje su tamošnji mediji objavili govore da je Šehić gotovo pa dogovorio sve uslove za transfer u Seriju A, a odlazak u jednu od najjačih svjetskih liga svakako bi bio iskorak za bivšeg golmana Željezničara.

Šehić iza sebe ima fantastičnu sezonu u kojoj se posebno istakao odbranama u Ligi prvaka, a dres Qarabaga nosio je u prethodnih pet godina.

Šehić je za Qarabag nastupio 166 puta, a primio je samo 117 pogodaka i svoju mrežu uspio je čak 87 puta sačuvati netaknutom, što je gotovo pa svaku drugu utakmicu. Upravo ovaj podatak govori koliko je zapravo dobro bh. golman branio u ovom timu, a transferom na Apenine sigurno bi napravio važan iskorak u svojoj karijeri

Podsjećamo, Parma je nedavno izborila promociju u Seriju A nakon što su 2015. godine bankrotirali i preselili se u četvrtu ligu, ali su se ekspresno vratili u elitno društvo.
MISS NET
ABC
KOMENTARI