Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 23.05.2018. u 20:15   |  Izvor: klix.ba 

Regija

Hvar: 72-godišnji svećenik uhapšen zbog pedofilije

Hrvatska policija uhapsila je na ostrvu Hvar 72-godišnjeg svećenika zbog sumnje da je počinio krivično djelo bludne radnje i polna zloupotreba djeteta mlađeg od 15 godina, javio je portal Index.

Hvar: 72-godišnji svećenik uhapšen zbog pedofilije
velika slika
Splitska policija saopćila je danas da je nakon kriminalističke istrage, 72-godišnjak uz krivičnu prijavu predat u pritvorsku jedinicu.

Index je objavio da je riječ o hvarskom svećeniku don Mariju Zelanoviću.

Hvarska biskupija objavila je saopštenje u kojem navode da su primili obavještenje o hapšenju i započetom kriminalističkom istraživanju jednoga klerika Hvarske biskupije zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela iz domene krivično-pravne zaštite djece i maloljetnika.

"U skladu sa propisima kanonskoga prava, dijecezanski biskup izrekao je kleriku sve mjere predviđene crkvenim zakonodavstvom u takvim slučajevima", navodi se u saopštenju.

Hvarski biskup Petar Palić izrazio je duboko žaljenje i saosjećanje s osobom koja je doživjela zlostavljanje i njenom porodicom.

"Ujedno biskup izražava beskompromisni stav u suočavanju s takvim zlopotrebama koje umnogome narušavaju povjerenje i svekolike odnose unutar crkvene zajednice", navodi se u saopštenju Hvarske biskupije.
MISS NET
ABC
KOMENTARI