Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 21.05.2018. u 16:00   |  Izvor: klix.ba 

Pokušaj ubistva

Alen Bodulović u ponovljenom postupku osuđen na devet godina zatvora

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je, nakon ponovljenog postupka, izrečena presuda Alenu Boduloviću, Edinu Smajiću, Alenu Bistrivodi, Elviru Javorovcu i Enisu Koziću koje se tereti za pokušaj ubistva u klubu "Podrum" 2015. godine, izazivanje opće opasnosti i nasilništvo.

Alen Bodulović u ponovljenom postupku osuđen na devet godina zatvora
velika slika
Boduloviću je izrečena jedinstvena kazna od deveta godina zatvora. Osuđen je na šest godina zatvora za pokušaj ubistva, 12 mjeseci za izazivanje opće opasnosti i nasilničko ponašanje i 18 mjeseci za nošenje oružja bez dozvole.

Smajić je za nasilničko ponašanje osuđen na dvije godine i tri mjeseca zatvora, dok su Bistrivoda, Javorovac i Kozić za isto djelo osuđeni na po 12 mjeseci zatvora.

U kaznu im je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru, a Boduloviću je produžena mjera pritvora.

Bodulovića se tereti da je 21. marta 2015. godine oko tri sata ujutro došao u klub Podrum u općini Stari Grad Sarajevo, u kojem su već bili Elvedin Škrijelj i Jasmin Gusinjac s kojim su se prepirali i potukli.

Prema navodima optužnice, Bodulović je nakon toga izvadio pištolj kalibra 7,65 milimetara, za koji nije imao odobrenje te njime udario u glavu Jasmina Gusinjca koji je bio u društvu sa Škrijeljom, a potom ispalio najmanje dva hica iz pištolja, pogodivši Draška Erbeza koji je tom prilikom zadobio prostrelnu ranu.

Ponovo je uslijedila tučnjava i Bodulović je ispalio više hitaca u Škrijelja koji je zadobio povrede grudi i stomaka opasne po život.

Prva optužnica izrečena je krajem marta prošle godine, ali je nakon žalbi advokata Vrhovni sud utvrdio četiri povrede krivičnog postupka i vratio slučaj na ponovno suđenje.
MISS NET
ABC
KOMENTARI