Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 21.05.2018. u 11:45   |  Izvor: klix.ba 

Sportski izgled

Ford predstavio Transit inspirisan WRC-om

Kompanija Ford je predstavila kombi Transit inspirisan relijem, odnosno Svjetskim reli šampionatom (WRC).

Ford predstavio Transit inspirisan WRC-om
velika slika
U dizajniranju specijalnog Transita su učestvovali Fordov tim i M-Sport Wordl Rally Team, a projekt je nazvan Ford MS-RT Transit Custom.

MS-RT je baziran na standardnom Transitu Custom, ali je doživio facelift uključujući prednji branik s novim integrisanim maglenkama i novu rešetku hladnjaka, ekstremni prednji difuzor, proširene blatobrane, pragove, stražnji difuzor i stražnji spojler, kao i naljepnice koje upotpunjuju izgled vozila.

Transit je dobio 18-inčne Anthracite OZ Racing naplatke sa 103 XL Hankook Ventus S1 Evo guimama, Eibach opruge i sportski izduvni sistem.

U unutrašnjosti je Nappa koža, sportski upravljač s umecima od karbonskih vlakana, patosnice s oznakama MS-RT, kao i brojčanici inspirisani relijem. Unutrašnjost je ponuđena u nekoliko konfiguracija kada je riječ o sjedištima, kombi je dostupan s kraćim i dužim međuosovinskim rastojanjem, kao i jednodjelna ili dvodjelna vrata prtljažnika.

Transit MS-RT Custom pokreće Fordov EcoBlue 2,0-litarski TDCi motor koji razvija 168 KS, a uparen je sa šestostepenim manuelnim ili šestostepenim automatskim mjenjačem.

Kombi je dostupan u Velikoj ritaniji, a osnovna cijena je 32.955 funti, odnosno oko 37.663 eura.
MISS NET
ABC
KOMENTARI