Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 20.04.2018. u 08:15   |  Izvor: klix.ba 

Sjeračke Stijene

Zbog većeg odrona na putu Sarajevo - Foča saobraća se jednom trakom naizmjenično

Zbog većeg odrona, na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sjeračke Stijene saobraća se jednom trakom-naizmjenično.

Zbog većeg odrona na putu Sarajevo - Foča saobraća se jednom trakom naizmjenično
velika slika
Zbog aktivnih klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na putnim pravcima Banja Luka - Crna Rijeka i Lopare - Čelić.

Učestali su odroni na brojnim dionicama, a izdvajaju se putevi: Bihać - Bosanska Krupa, Konjic - Mostar, Bugojno - Novi Travnik, Rogatica - Višegrad i Turbe - Karanovac.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever - Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog izvođenja neophodnih radova na regionalnom putu R-445 u Visokom (most u ulici Branilaca Bosne), u narednih nekoliko dana vozila će u smijeru Visoko-Podlugovi saobraćati jednom trakom, dok će iz suprotnog smijera koristiti zaobilaznicu (ulicama Bosne Srebrene - Kadije Uvejsa - Kakanjska do kružnog toka sa R-443 Visoko - Kiseljak).

Iako su vemenski uslovi u cijeloj BiH jutros povoljni, apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Tokom dana očekujee se pojačana frekvencija vozila na većini putnih pravaca.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su, za sada, kratkotrajna.
MISS NET
ABC
KOMENTARI