Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 22.03.2018. u 14:30   |  Izvor: klix.ba 

China Cup

Kina nemoćna protiv Velsa, Bale hat-trickom postao najbolji strijelac svih vremena

Reprezentacija Velsa savladala je Kinu u prijateljskom meču u okviru China Cupa rezultatom 6:0, a Gareth Bale koji je postigao hat-trick postao je najbolji strijelac svoje države u historiji.

Kina nemoćna protiv Velsa, Bale hat-trickom postao najbolji strijelac svih vremena
velika slika
Vels je u vodstvo stigao već u drugoj minuti kada Bale pogađa za 1:0, a isti igrač
se u 21. minuti drugi put upisao u listu strijelaca. Asistent kod prva dva pogotka, napadač Vokes, u 38. minuti poveća je na 3:0, a rezultat prvog poluvremena postavio je Wilson u 45. minuti kada na asistenciju Garetha Balea pogađa za 4:0.

U drugom poluvremenu Vels je kontrolisao igru i u 58. preko Vokesa postižu pet pogodak, da bi se historijski trenutak desio u 62. minuti kada Gareth Bale kompletira hat-trick i 29. golom u dresu svoje reprezentacije postaje najbolji strijelac svih vremena.

Bale je tako prestigao Iana Rusha na listi najboljih strijelaca koji je u 73 odigrane utakmice postigao 28 pogodaka, dok je na trećem mjestu Trevor Ford sa 23 pogotka.

Od aktuelnih igrača, Aaron Ramsey postigao je 13 pogodaka, a s današnja dva pogotka, Vokes ima deset pogodaka.

Današnja utakmica bila je i prva za novog selektora Velsa Ryana GIggsa koji je, zanimljivo, igrao na meču kada je Bale postigao prvi pogodak za Vels.
MISS NET
ABC
KOMENTARI