Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 20.03.2018. u 10:30   |  Izvor: klix.ba 

Uoči premijere

VW objavio fotografije minimalno maskiranog novog Touarega

Volkswagen će Touareg treće generacije premijerno predstaviti 23. marta na Sajmu automobila u Pekingu.

VW objavio fotografije minimalno maskiranog novog Touarega
velika slika
Tri dana prije svjetske premijere novog Touarega, koji će publika premijerno moći da vidi 23. marta na Sajmu automobila u Pekingu, Volkswagen je objavio posljednje teaser fotografije na kojima se može vidjeti kako izgleda njihov najveći SUV, a objavljen je i videomaterijal u kojem su prikazani karoserijski detalji i dijelovi unutrašnjosti automobila.

Treća generacija Volkswagenovog najvećeg SUV-a zasnovana je na grupacijskoj MLB Evo platformi na kojoj su zasnovani i SUV-ovi Audija (Q7), Bentleya (Bentayga), Porschea (Cayenne) i Lamborghinija (Urus), a iako je veći od prethodnika novi Touareg ipak je „smršao“ oko 100 kilograma.

Volkswagen će novi Touareg ponuditi u kombinaciji s benzinskim i dizelskim motorima, a u ponudi će biti i hibridna verzija. Pored upravljačkog sistema koji uključuje i zadnju osovinu spominju se i aktivni stabilizatori koji čine dio adaptivnog ovjesa, što će pomoći upravljivosti i okretnosti velikog automobila s kojim poslovično stiže i adaptivni pogon preko obje osovine.

Novosti u prostranoj i kvalitetno obloženoj unutrašnjosti uključuju 12-inčnu TFT instrumentnu tablu i 15-inčni centralno postavljen display preko kojeg se upravlja multimedijalnim sistemom, a Touareg će se opciono nuditi i u kombinaciji sa sedam sjedišta.
MISS NET
ABC
KOMENTARI