Objavljeno: 14.06.2017. u 15:57  

LG će vjerovatno proizvesti sljedeći Pixel smartphone

Kompanija LG će vjerovatno zamijeniti HTC i proizvesti najmanje jedan od sljedećih Googleovih smartphonea Pixel, koji je interno poznat pod kodnim imenom "taimen".

Zaposlenik LG-ja je prijavio problem putem Android Issue Trackera, a potom je od njega Googleov zaposlenik tražio da prijavu buga prebaci u odjeljak LG/taimen. To pokazuje da je LG itekako umiješan u proizvodnju novog uteđaja.
 
Urednik Android Policea David Ruddock je putem Twittera potvrdio da će LG proizvesti novi Googlevom smartphone.
 
Postavlja se pitanje zašto je Google HTC zamijenio LG-jem. Ranije ove godine je Google pokazao želju da investira u LG-jeve savitljive OLED ekrane za svoj novi smartphone, a moguće je da kompanija nije zadovoljna sa HTC-ovom proizvodnjom, jer su kupci Pixela i Pixela XL morali dugo čekati na isporuku. Pixel s memorijom od 128 GB nije bio dostupan dva mjeseca. U to vrijeme je Google saopćio da je potražnja premašila očekivanja.
 
Vjeruje se da Google priprema tri nova uređaja, nasljednjike Pixela i Pixela XL, ali i još jedan uređaj koji je veći od njih. Međutim, Android Police piše da će jedan od ta tri uređaja biti odbačen te da će taimen zamijeniti aktuelni Pixel XL. Ove godine će se navodno na tržištu pojaviti dva uređaja. Drugi se razvija pod kodnim imenom "walleye".
 
KOMENTARI