Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 19.05.2017. u 09:36   |  Izvor: ABC.ba 

Grefran - Sekret

Bihaćki grungeri snimili spot za novu pjesmu

Bihaćki grunge bend Grefran snimio je novi album, na kome se nalazi i pjesma Sekret za koju su snimili i spot.

Album su snimali u mostarskom studio Pavarotti, a zanimljiv je podatak da je snimanje trajalo svega trid dana.

- Veliko zadovoljvstvo je bilo raditi s ekipom iz studia posebno s producentom albuma Sašom Karabatak. Sa snimljenim materijalom smo prezadovoljni iako smo u početku procesa bili skeptični odnosno nismo ni vjerovali da ćemo baš ovakav fenomenalan album napraviti, kažu Bišćani.

Grefran priprema je još jedan album kojeg će snimati uživo tokom predstojećeg ljeta.

- Velika je stvar ili privilegija izdvojiti se i pisati nesto o sebi ili o društvu oko sebe jednoličnost i laž su savršen spoj idiotizma i nakararne frustracije u čitavom tom procesu odrastanja i stasavanja čovjeka u jednu kompaktnu cjelinu, zaključili su članovi benda.

Bend Grefran je osnovan 1993. godine u Bihaću. Od samog početka radili su autorske pjesme. Bend je učestvovao na raznim festivalima koncertima najviše na podrucju USK, a i imali su i mnoštvo solo gaža po mnogim bihackim klubovima. 

Prvi snimljeni materijali benda su garažni demo snimci, a nešto kasnije bend je snimio i nekoliko demo snimaka u tadašnjem plavom radiju, Radio Bihać i televiziji USK – Bihać. Nakon 10-ak godina aktivnog sviranja članovi benda odlučili su napraviti pauzu kako bi se posvetili nekim drugim privatnim obavezama. Iako se Grefran nije pojavljivao na muzičkoj sceni tokom tih godina stvaranje novih pjesama kao i njihovo druženje se ništa nije umanjilo tokom spomenute pauze, što ih je na kraju navelo na ponovno okupljanje i aktivan rad. Godine 2009. bend započinje sa radom u malo drugačijem sastavu te djeluje i danas.

Vezano:

KOMENTARI