Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 18.05.2017. u 23:13  

Grad Bihać

Maturnanti na gradskom trgu u Bihaću proslavili završetak srednje škole

Gradska uprava Bihaća i ove godine uz podršku Kulturnog centra Bihać i Radio Bihaća na gradskom trgu organizirala je tradicionalno druženje bihaćkih maturanata.

Maturnanti na gradskom trgu u Bihaću proslavili završetak srednje škole
velika slika

I ove godine su maturanati plesom i pjesmom obilježili završetak srednje škole, a za dobru atmosferu pobrinuli su se DJ Ines Bahić i Nejra Karabegović uz pratnju Ajdina Kantarevića. Prisutnim maturantima obratili su se Jasmin Ćustić, predsjednik Aktiva direktora srednjih škola i Ilda Alibegović, dopredsjedavajuća GV Bihać, koja je maturantima pročitala pismo bihaćkog gradonačenika Šuhreta Fazlića.

“Uvjeren sam da će te znanje koje ste stekli tokom srednjoškolskih dana pokazati u daljnjem obrazovanju, odnosno na fakultetima u našoj zemlji i inostranstvu. Lično bi volio da svaki bihaćki maturant nastavi sa školovanjem u svojoj domovini, da sutra pronađe posao u svojoj domovini i zaustavi ovaj negativan trend odlaska mladih iz našeg grada i države BiH. Mi danas živimo u svijetu gdje je znanje najvažniji resurs društva. Znanje je danas resurs koji društvo dijeli na bogate i siromašne, na uspješne i neuspješne, na razvijene i nerazvijene. Postignete li dobro obrazovanje, dragi moji maturanti, život će vam biti lakši i sadržajniji. Stoga, imajte to na umu kada budete donosili važne životne odluke, jer su one važne za vašu život„ - stojalo je u pismu gradonačelnika Šuhreta Fazlić maturantima.

Čestitajući maturantima završetak srednjoškolskog obrazovanja, Jasmin Ćustić, predsjednik Aktiva direktora srednjih škola, kazao je da od maturanata očekuje da ponosno vode svoje karijere, vole Bihać i svoju državu BiH, onako kako najbolje znaju, iz sve snage i od srca.

Maturijada Bihać 2017

Maturanati na gradskom trgu u Bihaću proslavili završetak srednje škole...

Posted by GRAD BIHAĆ on 18. Maj 2017

 

KOMENTARI