Bauunternehmen Baufirma Salzburg Trockenbau Salzburg Trockenbau Unternehmen Salzburg Spengler Salzburg Aussenputz Salzburg Fliesenleger Salzburg Innenputz Salzburg Schlosser Salzburg
Objavljeno: 17.05.2017. u 09:00   |  Izvor: Faktor 

Begović govorio o pravilu koje mu je moglo uskratiti šampionsku medalju

Golman Chelseaja i fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Asmir Begović nije pretjerano sretan zbog pravila prema kojem fudbaler mora upisati minimalno pet nastupa u jednoj sezoni kako bi dobio eventualnu šampionsku medalju.

 "Jedinica" Zmajev u ovoj sezoni je upisala svega dva nastupa u Premiershipu, ali će uprkos tome dobiti šampionsku medalju, što je jučer potvrdio i klub sa Stamford Bridgea.

Rođeni Trebinjac priznao je kako mu se pravilo ne sviđa i da bi on svakako volio da se ono u budućnosti promijeni.

- Mislim da bi se to pravilo trebalo promijeniti. Svi smo bili članovi tima cijele godine. Trenirali smo skupa, žrtvovali se, igrali našu ulogu u timu svakodnevno. Zaista mislim da bi ponovo trebali pogledati to pravilo jer ne mislim da bi pet nastupa u sezoni trebalo opravdati medalju - kazao je Begović u izjavi za Sky Sports.

Begović je u ponedjeljak navečer branio svih 90 minuta u trijumfcu Plavaca nad Watfordom 4:3, što mu je bio drugi ovosezonski nastup u prvenstvu. Prethodno je branio protiv Manchester Uniteda, a osim dva meča u Premiershipu, reprezentativac BiH je mrežu Chelsea čuvao po tri puta u u FA Cupu, odnosno Liga kupu.

 

KOMENTARI