Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 14.05.2017. u 10:30  

MINI Cooper S E Countryman ALL4: Agilan, svestran, električan

MINI Cooper S E Countryman ALL4 prvi je model britanske premium marke u kojem hibridni plug-in pogon nudi mogućnost mobilnosti koja je isključivo električna, a time i bez emisija, uz to što nudi uzbuđenje sportske agilnosti i vrhunske svestranosti.

Zadatak pružanja efikasnog pogona naprijed dijeli se između trocilindarskog benzinskog motora i sinhronog električnog motora. Zajedno proizvode sistem izlazne snage od 165 kW/224 KS. Jednako impresivna je prosječna potrošnja goriva od 2,3 do 2,1 litre na 100 kilometara i emisija CO2 od 52 do 49 grama po kilometru (Vrijednosti na osnovu EU ciklusa ispitivanja za hibridna plug-in vozila). 
 
MINI Cooper S E Countryman ALL4 se uz ovaj pogon nameće kao savršen auto za urbane vozače koji žele uživati u prednostima isključivo električne mobilnosti pri svakodnevnom putovanju između kuće i posla, a istovremeno imaju koristi od neograničene svestranosti dugačkih putovanja vikendom.
 
MINI Cooper S E Countryman ALL4 kombinira varijabilni koncept prostora najvećeg člana generacije novih modela s održivošću eDrive tehnologije BMW grupe i električnim pogonom na sve točkove. Motor s unutrašnjim izgaranjem pokreće prednje točkove, a električni motor zadnje točkove. 
 
MINI Cooper S E Countryman ALL4 može biti pogonjen samo električnom energijom, ne samo u gradskom prometu, ali i puno dalje od toga - pri najvećoj brzini od 125 km/h i dosegom do 42 kilometra. Uzimajući snagu oba pogonska načina, pruža i zabavu u vožnji daleko od cesta koje se pojavljuju. "Hibridni plug-in koncept savršeno se podudara s novim MINI Countrymanom jer nudi inteligentni pogon na sve točkove kao i sposobnost pogona samo električnom energijom, kako u urbanim sredinama tako i na većim udaljenostima. Ovaj koncept je jedinstven u segmentu ", kaže Uwe Seitz, voditelj projekta MINI Cooper S E Countryman ALL4.
 
MINI Cooper S E Countryman ALL4 donosi novitete za ovu marku kao što su: 
– Prvi hibridni plug-in model marke. 
– Visokokvalitetne eDrive komponente BMW Grupe, konfigurirane tako da odgovaraju ovom specifičnom modelu, koje se nadovezuju na stručnost dobivenu iz razvoja BMW iPerformance automobila. 
– Trocilindarski benzinski motor i električni motor kombiniraju kako bi proizveli ukupnu izlaznu snagu od 165 kW/224 KS. 
– Potrošnja goriva u EU ciklusu ispitivanja: 2,3 - 2,1 litara/100 km, emisija CO2: 52 - 49 g/km. 
– Električna vožnja pri brzinama do 125 km/h s dosegom do 42 kilometra.
– Novi doživljaj vožnje zbog električnog pogona na sve točkove ALL4. 
– Litij-ionska visokonaponska baterija može se napuniti preko zidne kutije (wallbox) za 2 sata 30 minuta. 
– Tri načina rada dostupna za odabir putem eDrive prekidača. 
– Ekrani specifični za hibrid.
 
KOMENTARI