Objavljeno: 09.05.2017. u 16:54  

Land Rover proslavlja uspješnu prodaju Evoquea, predstavljena specijalna verzija

Land Roverov Range Rover Evoque slavi značajan jubilej, tačnije 600.000 prodanih automobila, a tim povodom je proizvedena specijalna verzija pod nazivom Landmark.

Land Rover je predstavio specijalnu verziju Evoquea kako bi proslavio 600.000 prodanih modela Evoquea za šest godina. Podsjetimo, najmanji Range Rover se na tržištu pojavio 2011. godine.
 
Specijalni Evoque Landmark ima pogon na sva četiri točka, prodaja počinje ovog mjeseca, a koštat će najmanje 46.255 eura. On dolazi s nekoliko vizuelnih promjena i nešto boljom opremom. 
 
Kupci će moći birati između tri boje, a dostupne su bijela, siva i nova Moraine plava boja. Tu su 19-inčni sivi sedmokraki naplaci od legura, sivi prednji svjetlosni sklopovi i slično, a u unutrašnjosti je mnogo tamnosivih detalja i ukrasa. Sjedišta su presvučena kožom i ukrašena kontrastnim koncem.
 
Dio opreme je i sistem ulaska u automobil bez ključa, električna vrata prtljažnika, a opciono je moguće dobiti i poboljšani infotainment sistem sa 10-inčnim InControl Touch Pro ekranom i ugrađenim 4G WiFi-jem.
 
Među opcijama je i Remote Premium aplikacija koja omogućava vozaču da pomoću smartphonea kontroliše određene sisteme u automobilu, provjerava količinu goriva i drugo.
 
Dok Land Rover proslavlja šest godina najprodavanijeg modela, druga generacija Evoquea je na putu te bi se trebala pojaviti 2019. godine. Testna mula je već primijećena i fotografisana.
 
KOMENTARI