Bauunternehmen Baufirma Salzburg Trockenbau Salzburg Trockenbau Unternehmen Salzburg Spengler Salzburg Aussenputz Salzburg Fliesenleger Salzburg Innenputz Salzburg Schlosser Salzburg
Objavljeno: 09.05.2017. u 16:51   |  Izvor: Fena 

Kineski naučnici umjetnom oplodnjom kontrolišu populaciju sibirskih tigrova u zatočeništvu

Kineski istraživači upotrebljavaju umjetnu oplodnju kako bi kontrolirali populaciju sibirskih tigrova uzgojenih u zatočeništvu i poboljšali njihovu genetsku kvalitetu.

Trenutno se u kineskom Centru za uzgoj velikih mačaka Hengdaohezi, najvećem centru za uzgoj tigrova u zatočeništvu, nalazi približno 1.000 sibrskih tigrova. Istraživači kontroliraju broj novorođenih mladunaca na približno 100 godišnje.
 
"Nisu svi odrasli sibirski tigrovi pogodni za razmnožavanje. Ako ne kontroliramo razmnožavanje, to će utjecati na kvalitetu potomstva", rekao je Liu Dan, glavni inženjer u Parku sibirskih tigrova, prenosi portal croenergo.eu.
 
Istraživači izvode ispitivanja DNK kako bi odabrali roditelje i spriječili parenje životinja u bliskom srodstvu, rekao je Dan.
 
Većina sibirskih tigrova ima više od jednog mladunca istovremeno. Uobičajeno je za majku tigricu da na svijet donese tri mladunca odjednom.
 
KOMENTARI