Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 08.05.2017. u 12:23  

BMW i3 osvojio nagradu za svjetski urbani auto 2017. godine

Nedavno je potpuno električni BMW i3 (94Ah) okrunjen pobjednikom u kategoriji nagrade svjetskog urbanog automobila 2017. godine.

BMW i3 kombinuje koncept vozila koji je od prvog dana razvijen kako bi se osigurala čista električna mobilnost u urbanim područjima - sadržavajući putničku ćeliju izrađenu od plastike ojačane karbonskim vlaknima (CFRP) - i snažnom BMW eDrive tehnologijom uz iznimno snažnu bateriju koja povećava doseg auta za 50 posto. "Oduševljeni smo što je BMW i3 prepoznat kao svjetski urbani automobil godine", kaže Ludwig Willisch, predsjednik i glavni izvršni direktor kompanije BMW za Sjevernu Ameriku. "Dizajn za i3 bio je stvoriti megalopolis vozilo za gradove budućnosti. Danas impresivni doseg BMW-a i3 (94Ah) i njegova visoka razina dinamičkih performansi čine ga savršeno održivim urbanim vozilom za ljude diljem svijeta.”

BMW i3 (94Ah) bio je inauguracijski pobjednik nove kategorije urbane mobilnosti poznate nagrade Svjetskog automobila godine (WCOTY). Upravni odbor natjecanja pokrenuo je nagradu u znak prepoznavanja specifičnih zahtjeva za osobnom mobilnošću u urbanim sredinama.

Osim ograničene dostupnosti cesta i parkirališta, planovi smanjenja emisija koje nastaju cestovnim prometom predstavljaju proizvođačima vozila izazove za koje se nadaju da samo inovativni koncepti vozila mogu riješiti.

Potpredsjednik odbora nagrade za Svjetski auto godine Mike Rutherford napomenuo je kako je BMW i3 pokazao da takvi modeli mogu biti i elegantni i atraktivni, a također i vrlo ugodni za vožnju. Sa svojim kompaktnim dimenzijama vanjštine i električnim motorom od 125 kW/70 KS, opisao je BMW i3 kao "jedan od najboljih proizvoda omjera vrijednosti za novac na tržištu”.

KOMENTARI