Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 28.04.2017. u 10:52   |  Izvor: Sponzorirano 

Nakon Sarajeva, a prije Zagreba svjetski poznata „Vatra Anadolije“ u Cazinu

Vatra Anadolije u Cazinu: Veliki svjetski plesni spektakl iz Turske

Jedna od najboljih plesnih skupina na svijetu 19.maja će spektakularno da se predstavi i u Cazinu, objavila je agencija Stage Art koja je zaslužna za novi ovako velik događaj u Krajini. Po riječima Elmira Rekića, vlasnika Agencije, ugovor za ovaj veliki projekat je potpisan i nakon gostovanja u Sarajevu, a dan prije Zagreba, priliku da dožive ovaj veliki muzičko- scenski spektakl imat će i publika s područja Unsko- sanskog kantona.

Vatra Anadolije u Cazinu: Veliki svjetski plesni spektakl iz Turske
velika slika

Svjerski  plesni  događaj   VATRA   ANADOLIJE posjetio  97 država , na kojim je prisustvovalo  41 MILION gledalaca, dva su puta oborili GINISOV rekord. Spektakl  koji prati velika profesionalna tehnika  što omogućuje  svjetski ugođaj na koncertu .

„Riječ je zaista velikom projektu kojem smo pristupili s ogromnom željom da ovaj dio Bosne i Hercegovine ne bude zakinut za događaje sličnih razmjera i da dokažemo da smo itekako spremni odgovoriti na izazove ovakvih razmjera. Grad Cazin je u središtu regije, a cazinska  Sportska dvorana trenutno najveća na kantonu i udovoljava svim potrebnim kriterijima,od  broja sjedećih mjesta nadalje i radujemo se konačnoj realizaciji ovog spektakla “, kazao je direktor StageArta, Elmir Rekić.

Sinteza stotina folkdance likova i muzike  iz različitih regija, Vatra Anatolije je jedinstveni projekt čiji je izvor Anadolije je drevna mitološka i kulturne povijesti. Grupa se nada da će upoznati svijet na vatru koja proizlazi iz antičkog mozaika ljubavi, kulturne povijesti i mira u Anatoliji. Vatra Anatolije, koja se smatra jednom od najboljih plesnih skupina u svijetu zbog brojnih međunarodnih turneja i raznih promotivnih aktivnosti je poduzela velike korake u ostvarenju tog cilja.

Godine 1999., audicija  najave su bili objavljeni u novinama. 90 talentiranih mladih  plesača koji  su odabrani  od  750 najboljih podnositelja zahtjeva, koji su počeli plesati odmah. To prvo razdoblje, puno napornog rada, trajalo oko jedne i pol godine. Radno razdoblja obično osam sati, ali ponekad 16 sati dnevno.... Skupina je radila dan i noć pod nadzorom dijetetičara, estetičara, konstantne vježbe, i specijalista za masažu. Istezanje i joga su također obavezni i korisni Narodni plesovi, balet i suvremeni ples bili su središte treninga. Plesači  su imali  teorijske upute o zapisu iz Anatolije ritmova.

Vatra Anadolije, plesna grupa koja ujedinjuje stotinjak folklornih plesova Azije, Egeja, Mediterana i Balkana, elemente baleta, modernog plesa i stepa, atraktivne kostime i scenografiju, nastupit će 19. maja 2017. godine u Sportskoj dvorani Cazin. Kratki video o plesnoj grupi "VATRA ANADOLIJE", pogledajte... (part 2)

Posted by Stage Art on 27. April 2017


Misija je planirana kao  obilazak inozemstvo nakon nekoliko nastupa u Turskoj. Međutim, sve ulaznice su već prodane mjeseci prije nastupa i 3. svibnja 2001. godine, odlučeno je da ostanu duže u zemlji. Počevši svoju prvu svjetsku turneju 2002. godine, Fire of Anatolia je postigao veliki uspjeh kod  ljubitelja umjetnosti u mnogim zemljama diljem svijeta, uključujući i Albanije, Alžira, Austrije, Azerbajdžana, Bjelorusije, Bahrein, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Kina, Hrvatska , Češka, Danska, Egipat, Francuska, Njemačka, Grčka, Gruzija, Mađarska, Izrael, Italija, Japan, Jordan, Kazakhistan, Latvija, Libanon, Makedonija, Malezija, Meksiko, Nizozemska, Palestina, Poljska, Portugal, Katar, Rumunjska, Rusija, Srbija, Sibir, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Sirija, Tunusia, Ukrajina, Ujedinjeni Arapski Emirati (Abu Dabi, Dubai), Sjedinjene Američke Države.

Vatra Anadolije, 19. maj 2017. Sportska dvorana Cazin

Vatra Anadolije, plesna grupa koja ujedinjuje stotinjak folklornih plesova Azije, Egeja, Mediterana i Balkana, elemente baleta, modernog plesa i stepa, atraktivne kostime i scenografiju, nastupit će 19. maja 2017. godine u Sportskoj dvorani Cazin. Kratki video o plesnoj grupi i impresiji posjetitelja nakon muzičko-scenskog spektakla. (part 1)

Posted by Stage Art on 25. April 2017


Vatra Anatolije, koja donosi bogatu kulturu Anadolije i čari plesa na istoj sceni u veličanstvenom stilu, postaje prva  plesna skupina koja izvodi u zgradi  parlamenta. Grupa izvodi za publiku od četiri stotine hiljada  ljudi, svi su stajali u Eregli u crnomorskoj regiji i drži titulu za „najvećeg Auidience” u Guinnessovoj knjizi rekorda za ovu izvedbu. Oni su također bili prva grupa nastupa u Bodrum antičkom kazalištu nakon 2300 godina. Vatra Anatolije je dosegla više od 41milijuna ljudi-posjetilaca , kako u stranim zemljama i domovini  odnosno do sad u 97 država  svijeta

„Izuzetna nam je čast da Cazin bude domaćin spektaklu kakvi se priređuju uglavnom u daleko većim sredinama i gradovima Evrope i svijeta. Sigurni smo da će to biti izuzetan događaj i dobra promocija za naš grad“, kazao je savjetnik načelnika općine Cazin Šerif Kaljiković.

Pripreme za za muzičko-scenski spektakl „Vatra Anadalije“ zvanično počinju od danas. Pred agencijom „StageArt“ je veliki posao, a pred cazinskom i krajiškom publikom događaj kakav se ne dešava često a ovaj prvi put u historiji grada Cazina i cijele Krajine. S obzirom na veliki interes i zadovoljstvo publike gostovanjem ruskog carskog baleta prošle godine u Bihaću, sigurno je da će i nastup svjetski poznate „Vatre Anadolije“ biti s velikom radošću dočekan kod publike iz cijele regije.

BRZO POTRAŽITE KARTE NA PRODAJNIM MJESTIMA ŠIROM KRAJINE:
 • Cazin  - Sportska  dvorana ,od 08 do 16 h 
 • Cazin  - Kulturni centar –Dom kulture  Cazin  od 08 h do 19 h
 • Cazin  - Bingo poslovni centar   od 08 h do 15 h
 • Cazin  - Tržni centar ADNA  ,
 • Cazin  - Tržni centar  Ljiljan  JARO tours  09 h do 19 h
 • Bihać  - Ispred Nacionalnog parka „ Una „ (  kod sata ) ,od 02.maja 2017.g
 • BINGO TC  firma -TOP FORMA   , TC  ADNA i benzinska pumpa ADNA , 
 • Bosanska Krupa  -  Krupaturist Bosanska Krupa
 • Bosanska Krupa  -  Tržni centri   ADNA 
 • Velika  Kladuša   -  Radio Velika Kladuša 
 • Velika  Kladuša   -  TC ADNA  Velika Kladuša

VIP ulaznice  se moraju uplatiti u roku 24 sata koliko vrijedi rezervacija u sportskoj dvorani CAZIN.  

KOMENTARI