Objavljeno: 19.04.2017. u 15:30   |  Izvor: BUKA 

Ovako izgleda današnji jelovnik u restoranu Parlamenta BiH sa cijenama hrane

Bh parlamentarci jedu dobro i jeftinije nego što ćete vi ikada moći

Na današnjem jelovniku u restoranu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine ponuda je raznovrsna sa izuzetno primamljivim cijenama, vjerovatno najnižim u Sarajevu.

 Shodno tome dvije osobe, uposlenici u Parlamentu BiH, bez ikakvih problema mogu obilno ručati i sve izuzetno malo platiti. 
 
Čufte u paradajz sosu, grah varivo, pljeskavica i dvije salate od kupusa i paradajza ukupno će ih koštati 10 KM. Sve mogu i zasladiti odličnim i velikim kolačima koje plaćaju po 1,5 marku. 
 
Između ostalog, na današnjoj ponudi ispisanoj na latiničnom i ćirilicom pismu bistra supa, grah varivo, salata koštaju svega marku. Cijene kajgane su 1,5 marka, omleta sa sirom dvije, pohovane piletine, bosanskog čimbura, graška sa piletinom, svinjskog vrata na bečki način 3,5.
 
Oni koji se odluče za pljeskavicu platit će je i upola manje nego u prosječnim sarajevskim restoranima čak i ćevabdžinicama. Dakle, pljeskavica u restoranu Parlamenta BiH je četiri marke. 
 
Jedno od najskupljih jela sa današnje ponude su teleći mišići – 4,5 KM.
 
Više novac potrošit će samo oni koji naruče kilogram pastrmke/pastrve za što će iz novčanika morati izdvojiti 20 maraka, odnosno za istu količinu orade - 40.
 
KOMENTARI