Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 25.04.2017. u 10:41   |  Izvor: ABC.ba 

Diskobajagi u Piramidi

Članovi benda Dubioza Kolektiv nastupaju u Bihaću

Tokom hladne zime bihaćki klub Piramida pobrinuo se da svi gosti budu dobro zagrijani dovodeći mnoge lokalne i regionalne izvođače. Sa ponudom u kojoj su Bišćani mogli uživati proteklih mjeseci Piramida se pozicionirala u vrh klubova u BiH, a da još uvijek ne planiraju stati pokazuju i slijedeća dva najavljena gostovanja.

Članovi benda Dubioza Kolektiv nastupaju u Bihaću
velika slika

U subotu nas je zabavljao Elvir Laković - Laka. Laka je postao poznat u nacionalnim razmerama 1998. kada je snimio pesmu „Malo sam se razočar’o“. Poznat je i po pesmama „Vještica“, „Mor’o“ i „Piškila“. Nekoliko godina je proveo u Njujorku pre nego što se vratio u Bosnu i Hercegovinu i snimio svoj prvi album „Zec“ 2007. godine, koji je izdat i u Hrvatskoj.

Predstavljao je Bosnu i Hercegovinu na Pesmi Evrovizije 2008. u Beogradu sa pesmom „Pokušaj“. Zauzeo je deveto mesto u prvoj polufinalnoj večeri, plasiravši se tako u finale, u kojem je osvojio deseto mesto. 

LAKA 22.04.2017

Sinoćnja zabava u Caffe Piramida Laka

Posted by ABC Škljoc on 23. April 2017

Sljedeći vikend, 28.04. stiže DISKOBAJAGI. Radi se o audio-vizuelna ekipa formiranoj 2008, koju čine članovi benda DUBIOZA KOLEKTIV. Njihov live performans je zanimljiva kombinacija miksanja, semplovanja i re-editovanja muzičkih videa, filmova i muzike. Na ovaj način stvaraju nepčekivane "mash-up" kombinacije slike i zvuka pomjerajući uobičajeni pristup DJingu i VJingu.

Diskobajagi je 2009 objavio CD - kompilaciju "Operacija Diskobajagi", koju je objavila izdavačka kuća Ekipa iz Sarajeva, i na kojoj se mogu čuti remixi bh bendova: Letu štuke, Dubioza kolektiv, Skroz, Dbau, Starke, Sikter i KZU ole ole & PZU oje oje.Ne propustite uzbudljiv muzički vikend u Bihaću.

/ABC.ba

KOMENTARI