Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 06.04.2017. u 17:34   |  Izvor: AJ 

Predsjednik Sabora Božo Petrov podnio kaznenu prijavu je protiv Ivice Todorića

Zagreb: Policija ušla u Agrokor

Ravnateljstvo policije potvrdilo je u četvrtak poslijepodne da policija temeljem naloga državnog tužioca "provodi izvide" u Agrokoru.

 „Temeljem naloga Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu policija provodi izvide, no zbog zakonskih odredbi o tajnosti izvida ne možemo dati više informacija“, kazali su u Ravnateljstvu policije.

Neslužbeno se doznaje da se izvidi posljedica kaznene prijave koju je, "kao građanin", podnio predsjednik Sabora Božo Petrov.

O podnošenju prijave Državnom odvjetništvu protiv vlasnika koncerna Agrokor Ivice Todorića Petrov je izvijestio prošle sedmice nakon sastanka u Vladi. Kazao je da je prijavu temeljio "na onome što se dalo čuti iz medija".

"Ono što je izašlo u medijima, pobuđuje sumnje. Ako je gospodin Todorić čist, on će to dokazati. Neka institucije odrade svoj posao", rekao je Petrov.

Saznanja o kaznenom djelu

Ministar pravosuđa Ante Šprlje prokomentirao je dan kasnije da su svi koji imaju saznanja o nekom kaznenom djelu to dužni prijaviti, bez obzira je li riječ o običnom građaninu, ministru ili predsjedniku Sabora.

Na novinarsko pitanje može li se dogoditi da Petrovljeva prijava godinama "u ladici" čeka na rješavanje što je čest slučaj u hrvatskom pravosuđu Šprlje je kazao kako se nada da se to neće dogoditi.

 
KOMENTARI