Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 05.04.2017. u 09:02   |  Izvor: NAP 

POSTAVILA GA SBERBANK

Novi upravitelj Agrokora Antonio Alvarez III: Moramo stvoriti stabilnost, otpuštanja nisu u planu

Antonio Alvarez III novi upravitelj Agrokora kojeg je postavio Sberbank, predstavio se javnosti na press konferenciji te je kazao da će pokušati stvoriti stabilnost, prenosi Patria.

 - Vrijeme je ključno. Nema jamstva da ćemo uspjeti. Ovo je jedna od najizazovnijih situacija s kojom sam se suočio - rekao je Alvarez.

- Postavila me uprava, ali sam neovisan. Ovdje sam da maksimiziram vrijednost svim dioničarima.

Alvarez je upitan i o tome hoće li biti otpuštanja.

- Ne mogu obećati ništa. Sve što mogu reći je da ću na najbolji način maksimalizirati vrijednost. Prerano je reći, ali na zadnja dva slučaja nismo morali otpustiti nikoga. Najprije moramo stvoriti stabilnost.

Podsjećamo, u sklopu standstill ugovora između Agrokora i vjerovnika određeno je da će se uvesti funkcija Chief Restructuring Officera, osobe koja će biti zadužena za restrukturiranje koncerna, a iz Sberbanka je potvrđeno da će na to mjesto biti postavljen Antonio Alvarez III.

Riječ je o čovjeku koji 25 godina radi u europskim privatnim i javnim kompanijama (u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Španjolskoj, Nizozemskoj, Luksemburgu, Švicarskoj, Finskoj, Estoniji i Rumunjskoj). 

Sberbank je upravo konzultantsku kuću Alvarez & Marsal nedavno angažirao za osmišljavanje izlazne strategije u Agrokoru. Na službenim stranicama tvrtke piše kako je Antonio Alvarez III. sin osnivača tvrtke, koja je vodila i stečaj velike američke banke Lehman Brothers.

 
KOMENTARI