Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 01.04.2017. u 15:47   |  Izvor: Sponzorirani članak 

Bihać

Eko selo Natura Art otvorilo svoja vrata: Dobro došli u bajku!

Nije prvoaprilska šala, od danas je zvanično otvorena sezona rada najljepšeg Eko sela na području grada Bihaća - Natura Art. Reporter našeg portala, zajedno sa biciklistima BBK "Daj krug" svratio je na unsku pastrmku u Naturu Art i zabilježio nekoliko fotografija vedre proljetne atmosfere koja tamo vlada.

Eko selo Natura Art otvorilo svoja vrata: Dobro došli u bajku!
velika slika

Ovo mjesto kruženo ljepoticom, rijekom Unom i netaknutom prirodom, najbolje je za proljetni bijeg od svakodnevnice i užurbanog načina života.

Kao stvoreno je za Vaše najmlađe, najdraže i najvoljenije. U svakom kutku Eko sela Natura Art, osjeća se krajiška tradicija, od ukusne hrane do ambijenta.

Eko selo „Natura“ projekat  sa ciljem razvoja postojećeg turističkog potencijala Nacionalnog parka „Una“ i njegove okoline, kao i upoznavanja ljudi s ljepotom i bogatstvom ovog kraja. Nalazi se na ulazu u Nacionalni Park Una iz pravca Bihaća, u naselju Lohovo.

„Natura Art“ je smješten na veoma interesantnom dijelu rijeke Une a svojim sadržajem  predstavlja  bosansku tradiciju s akcentom na ovaj dio Krajine gdje su  mlinovi i  vodenice stoljećima  mljeli pšenicu i kukuruz. Stara kovačnica daje prikaz nekadašnjih alata kojim su  se kovale alatke za rad na seoskim  domaćinstvima.

Za najmlađe posjetioce izgrađeno je i prvo eko dječije igralište. Da bi upotpunili dojam eko sela, izgradili smo i mini zoološki vrt u kojem borave domaće životinje, koje su pristupačne svim našim posjetiocima. Ambijent je upotpunjen i bogatom gastronomskom ponudom sa neizostavnom Unskom pastrmkom, kao specijalitetom sela.

Perspektiva „Nature Art“ je promocija tradicije ali i kroz razne projekte koji su pred nama, stvaranja novih umjetničkih djela,  umjetnika koji će u ovom prelijepom ambijentu moći izraziti svoja umjetnička nadahnuća.

Svratite u Eko selo Natura Art, uživat ćete svim čulima. Dobro došli u bajku!

Reporter našeg portala je svratio na unsku pastrmku u Naturu Art te zabilježio desetak fotografija na druženju sa...

Posted by ABC.ba on 1. April 2017
 
KOMENTARI