Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 22.03.2017. u 10:28  

Samsungov virtuelni asistent mogao bi nadmašiti Google Assistanta

Google, Apple, Amazon ili Microsoft, svi su poznati po tome što imaju virtuelne asistente, a sada im se pridružio i Samsung. Ova kompanija predstavila je svog asistenta Bixby koji se može pohvaliti vještačkom inteligencijom.

Pristup asistentu ili "agentu" Bixby, kako ga nazivaju iz ove kompanije, malo je drugačiji nego kao kod korištenja Siri ili Cortane. Umjesto da samo odgovara na pitanja, Bixby će korisnicima olakšati korištenje Samsungovih telefona, piše The Verge.

Novi Galaxy S8 telefon će biti opremljen naprednim funkcijama Bixby digitalnog asistenta. Prema prvim informacijama, Bixby bi mogao nadmašiti Google Assistanta.

Samsungov virtuelni pomagač će biti više od običnog glasovnog asistenta. Ovaj lični asistent najvjerovatnije će imati poseban taster za njegovo pokretanje. Bixby će biti u stanju da obavlja brojne zadatke i obradi složenije komande od svojih konkurenata. Kako je najavljeno, najvjerovatnije će imati podršku za sedam ili osam jezika i biti integrisan sa Samsung Pay opcijom.

Bixby je kreirao Viv Labs koji je zaslužan za izum najpoznatijeg virtuelnog pomoćnika Siri. Južnokorejska kompanija je nedavno kupila Viv Labs, pa će tako Samsung Bixby zamijeniti dosadašnji S Voice.

KOMENTARI