Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 02.03.2017. u 13:36   |  Izvor: N1 

REAKCIJE

Dodik radi na rušenju Vučića!?

Odnosi BiH i Srbije su predajom zahtjeva za reviziju presude ponovo zategnuti. Ministar sigurnosti BiH tvrdi da na rušenju Aleksandra Vučića u Srbiji svjesno rade iz kabineta Milorada Dodika, te da za to posjeduje i materijalne dokaze.

 Odnosi Srbije i BiH zategnuti? Iz kabineta Dodika svjesno rade na rušenju predsjednika SNS-a Vučića u korist Vuka Jeremića?

"Imam dokaze za to. To govorim tri-četiri puta, čak sam namjerno govorio u udarnom terminu ne bi li neko reagovao. Materijalne dokaze smo na određen način proslijedili institucijama vlasti u Srbiji", rekao je Mektić u Pressingu na N1.

Na pitanje da li aktuelni premijer Srbije zna za te dokaze, Mektić je rekao da ima povratnu informaciju da je Vučić upoznat.

"Onaj kome smo dali je u obavezi da daje razne vrste obavještajnih informacija Vučiću. Imam povratnu informaciju da on to zna. Također, imam saznanja da je reagovao tako da mu je to bilo neshvatljivo da se neko može ponašati na takav način izvan Srbije prema institucijama vlasti u Srbiji", odgovorio je Mektić.

Oštra reakcija iz Dodikovog kabineta na Mektićeve tvrdnje

Iz kabineta predsjednika RS-a ističu da Mektić već duže vremena neistinama i podmetanjima pokušava dezinformisati javnost, a pri tome još nikada nije saopštio ko je prije dvije godine u Srebrenici pokušao linčovati premijera Srbije i dokle je stigla istraga o tome.

Crnadak: Vjerujem Mektiću, ne bavi se podmetanjem

Ministar sigurnosti u Vijeću ministara BiH Dragan Mektić već duže vremena neistinama i podmetanjima dezinformiše javnost i bezuspješno pokušava da destabilizuje dobre odnose između predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i premijera Srbije Aleksandra Vučića, rečeno je Srni u kabinetu predsjednika Republike Srpske.

"Najoštrije odbacujemo i demantujemo neistine koje je na račun kabineta predsjednika Milorada Dodika iznio ministar sigurnosti Dragan Mektić u emisiji Pressing N1 televizije", rečeno je Srni u kabinetu predsjednika RS-a na molbu da prokomentarišu Metićeve tvrdnje da iz "kabineta predsjednika Republike Srpske svjesno rade na rušenju Aleksandra Vučića". 

"To je, prevashodno, bio njegov zadatak, a ne da se bavi tendencioznim podmetanjima koja nemaju nikakve veze sa realnošću", poručili su iz kabineta predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. 

Igor Crnadak, ministar sigurnosti BiH komentarisao je i stav Dragana Mektića, ministra sigurnosti BiH, koji je gostujući u Pressingu na N1 kazao da ima dokaze o tome da Dodik radi na rušenju Aleksandra Vučića u Srbiji.

"On tvrdi da ima dokaze, i da su došli do Vučića. Ne mogu to komentarisati, ne znam sadržaj, ali nemam razlog da ne vjerujem Mektiću. Posvećen je tome da ono što ne valja u društvu istjera na čistac. Ne bavi se podmetanjem. Takve stvari uvijek osuđujem, na svim kanalima. To Dodiku ne bi bilo prvi put, i često se petlja. Suštinski, nanosi štetu RS".


KOMENTARI