Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 26.02.2017. u 21:43   |  Izvor: FTV 

Preoblikovanje vodotornja u bihaćkom naselju Hatinac

Mladi Bišćani žele oživjeti vodotoranj (VIDEO)

Prije 25 godina vodotoranj je predstavljao srce industrijskog Bihaća. Smješten je u najstarijem bihaćkom naselju Hatinac, na razmeđu tri najbitnije doratne industrije: Kombiteks, Željezare i nekadašnje krajiške žile kucavice - unske pruge.

Mladi Bišćani žele oživjeti vodotoranj (VIDEO)
velika slika

Nijedna nije mogla funkcionisati bez vode koja je sakupljana u vodotoranj. Čak i u posljednjem ratu vodotoranj je imao namjenu. Jedno vrijeme je bio diskoteka, unutar čijih su zidina mladi napravili okružje sigurnosti, ljubavi, bezbrižnosti. 

Vezano: Preoblikovanje vodotornja u bihaćkom naselju Hatinac

I danas mladi žele vodotoranj, ali sada kao društvenu i socijalnu utvrdu, koja će potaknuti razvoj neformalne kulture, okupiti lokalne entuzijaste, čiji je cilj prenamjenom oživjeti novu svrhu vodotornja i Bihaća uopće.

 

Prije 25 godina vodotoranj je predstavljao srce industrijskog Bihaća. Smješten je u najstarijem bihaćkom naselju Hatinac, na razmeđu tri najbitnije doratne industrije: Kombiteks, Željezare i nekadašnje krajiške žile kucavice - unske pruge. Nijedna nije mogla funkcionisati bez vode koja je sakupljana u vodotoranj. Danas mladi žele vodotoranj, ali sada kao društvenu i socijalnu utvrdu, koja će potaknuti razvoj neformalne kulture, okupiti lokalne entuzijaste, čiji je cilj prenamjenom oživjeti novu svrhu vodotornja i Bihaća uopće. www.federalna.ba/bhs/vijest/194946

Posted by federalna.ba on 26. Februar 2017
KOMENTARI