Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 20.02.2017. u 21:07  

Proslava rođendana grada

Haman Jazz Band očarao Bišćane (VIDEO)

Program obilježavanja 757. rođendana Grada Bihaća započeo večeras predstavljanjem i koncertom Muzičke omladine & Haman Jazz Banda u Gradskoj galeriji. Muzička omladina Bihać i Haman Jazz Band su tom prilikom svojim sugrađanima predstavili presjek desetogodišnjice svoga rada sa video projekcijama i odličnim mini koncertom.

Krajiški Haman Jazz Band čini dvadesetak umjetnika, producenata i muzičara, porijeklom iz Cazina, Bosanske Krupe, Bosanske Otoke i Prijedora. Bend je napravio nevjerovatnu kombinaciju sevdaha, romske, pop - rock i jazz muzike, nimalo ne odstupajući od njihove tradicionalne izvedbe. Haman Jazz Band ljubitelji muzike već dobro poznaju kroz žive nastupe i studijske snimke na kojima kombiniraju jazz zvuk sa muzikom s naših prostora.

Ekipa Hamann Jazz Banda uz mnogobrojne goste u taj je projekt utkala svoje muzičke i ljudske osjećaje i znanje, vjerujući da će mnogi ljubitelji muzike prepoznati i zavoljeti ovaj muzički projekt i rado mu se vraćati i uživati, bar onoliko koliko su i sami uživali stvarajući ga.

Muzička omladina & Erna Begatović

Večerašnjim koncertom Muzičke omladine & Haman Jazz Banda počelo obilježavanje 757.rođendana grada Bihaća

Posted by ABC.ba on 20. Februar 2017
 
KOMENTARI