Bauunternehmen Baufirma Salzburg Trockenbau Salzburg Trockenbau Unternehmen Salzburg Spengler Salzburg Aussenputz Salzburg Fliesenleger Salzburg Innenputz Salzburg Schlosser Salzburg
Objavljeno: 21.01.2017. u 17:26   |  Izvor: ABC.ba 

Bihać

Ski skokovi: Pogledajte kako je bilo u Vikićima (VIDEO)

Već trinaest godina mjesto Vikići kod Bihaća domaćin je tradicionalnih skokova skijaša amatera sa okolnih podrčja Grada Bihaća i šire.

Ovaj događaj privlači pažnju velikog broja natjecatelja, koji osim skija nemaju nikakvu skijašku opremu ali s izuzetnom hrabrošću skaču s improvizirane staze i skakaonice. S obzirom da se Vikići nalaze u glavnom gradu Unsko sanskog kantina i uz samu granicu sa Hrvatsko, gledaoci dolaze iz mnogih susjednih gradova i država.

Posjetioci ne dolaze samo zbog skokova. Na ovjoj jednistvnenoj etno zabavi, uz muziku, tradicioanalno kolo, igru i puno smijeha oko 1.000 ljudi se dobro zabavilo, a kao i obično, osigurane su i nagrade za takmičare.

Organizator ovog zanimljivog natjecanja su entuzijasti iz udruženja “Ski skokovi Vikići”.

Skokovi su prvi put organizirani 2003. godine i sada, nakon trinaest godina, ova manifestacija privlači veliki broj posjetilaca željnih nesvakidašnje zabave.

Danas je održano tradicionalno amatersko natjecanje u skijaškim skokovima “Vikići 2017”. Naši fotoreporteri zabiježili su za vas dijelić atmosfere #ABCba #skljoc

Posted by ABC Škljoc on 21. Januar 2017

 
Pogledajte kako je to izgledalo ranijih godina:


KOMENTARI